به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدمحسن فایضی (کارشناس مسائل فلسطین) در روزنامه ایران نوشت، از دهه 90 به این سو جمعیت یهودی ساکن کل فلسطین (مجموع سرزمین های اشغالی و کرانه باختری و باریکه غزه) از عرب ها بیشتر بودند اما رشد بالای جمعیتی فلسطینی ها و اعراب در مقایسه با میانگین رشد جمعیتی یهودیها زنگ خطر را برای صهیونیست ها در یک دهه اخیر به صدا درآورده بود.
از دهه 90 صهیونیستها برای این مساله جدا از رشد جمعیتی راه حل های دیگری را هم دنبال کردند از جمله: افزایش مهاجرت به داخل اسرائیل، جلوگیری از مهاجرت معکوس و پذیرش برخی کلونی های جمعیتی آفریقایی و آسیایی به عنوان نژاد یهود با وجود مخالفت خاخام های سنتی یهودیان.
به طور مثال می توان به پذیرش یهودیان فلاشا در دهه 90 و 2000 اشاره کرد. یهودیان اتیوپی تباری که در دهه های ابتدای مهاجرت یهودیان به عنوان نژاد یهودی پذیرفته نمی شدند اما برای جبران کسری جمعیتی تلاش های سیاسی و دینی زیادی برای پذیرش و مهاجرت آنان به سرزمین فلسطین انجام شد.
طبق بررسیها در سال 2022 جمعیت اعراب و یهودی ساکن سرزمین فلسطین در عدد 7 میلیون به طور حدودی برابر شد و انتظار می رفت از آن سال سرعت افزایش جمعیتی اعراب نسبت به یهودیان اتفاق بیفتد.
افزون بر این، اتفاقات و پیامدهای طوفان الاقصی بر این نزاع جمعیتی خواهد افزود. طوفان الاقصی و جنگی تمام عیار در 15 ماه اخیر، در آینده، مساله جمعیت را برای صهیونیستها حساس تر خواهد کرد؛ زیرا برای اولین بار در دو دهه اخیر می توان از واژه تحقق مهاجرت معکوس برای اسرائیلیها استفاده کرد.
براساس آمار رسمی تل آویو در سال 2020، 82هزار نفر سرزمین های اشغالی را به طور دائم ترک کردند؛ این در حالی است که تنها 23 هزار نفر وارد شده اند. اما تمام سال های گذشته به طور میانگین میزان ورود به اسرائیل 30 هزار نفر بیش از آنانی بود که سرزمین اشغالی را به عنوان محل زندگی ترک می کردند.
در سال 2024 جمعیت اسرائیل به مرز 10 میلیون نفر رسید که 2.1 میلیون آن از فلسطینیهای سرزمینهای 1948هستند. در آن سوی نزاغ قضیه فلسطین، جمعیت فلسطینیهای ساکن باریکه غزه و کرانه باختری به ترتیب 2.1 و 3.4 میلیون اعلام شده است که در مجموع 5.5 میلیون بدون سرزمینهای 1948 است. با افزودن اینها این جمعیت به 7.6 میلیون می رسد. جمعیت یهودی ها هم حدود 7.9 میلیون خواهد بود (اعداد تقریبی است).
فاصله و برتری حدود 200، 300 هزار نفری یهودی ها با توجه به رشد مورد انتظار جمعیتی اعراب و کاهش 1.1 درصدی رشد جمعیتی یهودی ها در سال گذشته می تواند اهمیت تحولات طوفان الاقصی و مهاجرت فلسطینی ها به خارج باریکه غزه را بیش از پیش نمایان سازد.125