امروز یکم خرداد 1402 (21 می 2024) است. روز گذشته خبر شهادت «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران و در اثر سانحه سقوط بالگرد منتشر شد. یک روز پس از این حادثه تلخ، قرار بود دوره ششم مجلس خبرگان رهبری افتتاح شود. سید ابراهیم رئیسی یکی از اعضای این مجلس و یکی از شانسهای تصدی ریاست و یا نایب رئیسی مجلس خبرگان رهبری بود.
انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار شد. دوره نمایندگی اعضای مجلس خبرگان رهبری ۸ سال و تعداد نمایندگان این مجلس ۸۸ نفر است. «محمدعلی موحدی کرمانی» که ریاست سنی ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را بر عهده داشت در نشست آغاز به کار دوره ششم مجلس خبرگان رهبری با ۵۵ رای به عنوان رئیس این مجلس انتخاب شد. بر اساس آیین نامه داخلی مجلس خبرگان رهبری، موحدی کرمانی برای مدت ۲ سال رئیس این مجلس خواهد بود.
برگزاری مراسم افتتاح مجلس ششم خبرگان رهبری در موعد مقرر و بدون حتی یک روز تأخیر به علت شهادت رئیس جمهور و شهادت «سیدمحمد علی آل هاشم» نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری، بیانگر این است که رخدادهای مهم سیاسی در ایران تحت تأثیر اتفاقهای غیرمنتظره قرار نمیگیرد و اختلالی نیز در امور اداره کشور به وجود نمیآید.
در همین حال، در روزی که رئیس جمهور به شهادت رسید، از یک سو رهبرمعظم انقلاب اسلامی، در حکمی معاون اول را مسئول اداره قوه مجریه معرفی کرده و دستور دادند زمینه برگزاری انتخابات جدید ریاست جمهوری طی حداکثر 50 روز آماده شود و از سوی دیگر نیز وزارت کشور زمان برگزاری انتخابات جدید ریاست جمهوری را به شورای نگهبان پیشنهاد داد که این شورا نیز در همان روز زمان پیشنهادی را تصویب کرد.
در اصل 131 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است: "در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیسجمهور یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیسجمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را بر عهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه و معاون اول رئیسجمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود، در صورت فوت معاون اول یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیسجمهور معاون اول نداشته باشد مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب میکند."
آغاز فرایند اجرایی انتخابات جدید ریاست جمهوری بیانگر ظرفیتهای قانونی در جمهوری اسلامی ایران برای عبور از شرایط سخت است بدون اینکه کوچکترین اختلالی در فرآیند اداره کشور ایجاد شود.
در همین راستا، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه عنوان کردند: "مردم عزیزمان مطمئن باشند که هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمی آید." این اطمینان خاطر رهبر انقلاب نیز ناشی از اعتماد ایشان به ظرفیتهای قانونی موجود در کشور است.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117