به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمدجواد ظریف» روز جمعه درباره تعلیق حق رای جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به دلیل بدهی 16 میلیون دلاری، افزود: دولت این پول را از محل پول های جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی تخصیص داد، اما آمریکا مانع پرداخت پول به حساب سازمان ملل شد.
وزیر خارجه درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه که مشکلات اقتصادی ربطی به برجام ندارد و باید اقتصاد مقاومتی را پیگیری کنیم، گفت: برای بررسی این مساله بیاییم ببینیم وضع تورم کشور بعد از برجام که آن هم به طور کامل اجرا نمیشد، چگونه بود؛ بعد آن دو سال را با وقتی که ترامپ تحریمها را اجرا کرد مقایسه کنید.
وزیر امور خارجه ادامه داد: باید اصول اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم و حتما داشتن این وزنهها بر پایه اقتصاد کشور و اینکه بتوانیم اقتصاد را بهتر پیش ببریم، کمک میکند.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد اخیرا در نامهای به «ولکان بوزکر»، رئیس هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار اجرای ماده 19 منشور ملل متحد در مورد کشورهای جمهوری آفریقای مرکزی، کومور، کنگو، ایران، لیبی، نیجر، سومالی، سودان جنوبی، زیمباوه و سائوتومه و پرنسیپ شد.
طبق ماده 19 منشور ملل متحد، هر کشور عضو در صورتی که حق عضویت خود را برای مدت بیش از دو سال پرداخت نکند، حق رای خود را در مجمع عمومی سازمان ملل از دست میدهد.
كشورهای عضو در صورتی که بتوانند ثابت کنند که به دلیل وقوع رخدادهای خارج از کنترل توان پرداخت بدهی خود را ندارند، میتوانند مشمول معافیت موقت از اجرای ماده 19 شوند.
117
بیشتر بخوانید:
خطیب زاده: سازمان ملل برای انتقال حق عضویت ایران از طریق "بانک واسطه" آمریکایی استفاده نکند