وزیر امور خارجه  کشورمان گفت: اعمال تحریم‌ها و اقدامات یک جانبه آمریکا و ورود آنها به عرصه جنگ و تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران، مانع اجرای همکاری‌های بین المللی به ویژه در عرصه مواد مخدر شده است.

به گزارش ایران پرس؛ «محمدجواد ظریف» روز دوشنبه در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در تهران افزود: آمریکا و برخی کشورهای غربی مسؤول مستقیم عواقب ناگوار و ایجاد اختلال در مبارزه با مواد مخدر هستند.

وزیر امورخارجه تصریح کرد: اراده جمهوری اسلامی برای مبارزه با مواد مخدر بر لزوم پرهیز از سیاسی سازی، یکجانبه گرایی و توجه به همکاری بین المللی به عنوان ضرورتی برای دستیابی به اهداف تصویر شده برای این روز و ساختن فردایی بهتر برای تمامی انسان‌ها و برای همه فرزندان مان و نسل‌های آتی متمرکز است.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: سی و یک سال پیش مجمع عمومی سازمان ملل متحد با هدف ارتقا آگاهی عمومی در زمینه مواد مخدر و دستیابی به جهانی عاری از مواد مخدر پنجم تیرماه را به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر تعیین کرد.

وی افزود: جامعه بین الملل روزها و مناسبت‌هایی در تقویم خود دارد برای دستیابی به ایده آل های نوع بشر مانند جهان عاری از فقر، گرسنگی، بی سوادی، دستیابی به رفاه، توسعه برای همه؛ در واقع همه بر مبنای اصول سه گانه سازمان ملل متحد یعنی صلح و امنیت، حقوق بشر و توسعه بنا شده است.

ایران؛ پرچمدار مبارزه با مواد مخدر

وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران امروز به تاکید سازمان ملل، پرچمدار مبارزه با مواد مخدر است، گفت: اقدامات چشمگیر جمهوری اسلامی و تحمل هزینه‌های بی شمار معنوی و مادی، پیشگام رسیدن به جهان عاری از مواد مخدر است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران در این راه بیش از هشت هزار و هشتصد شهید و بیش از 12 هزار جانباز تقدیم کرده است گفت: علاوه بر این هزینه‌های غیرقابل جبران، ایران سالانه بیش از 300 میلیون دلار برای مبارزه با قاچاق، عرضه و کاهش تقاضای مواد مخدر هزینه می کند.

ظریف تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی ایران در همسایگی بزرگترین تولید کننده مواد مخدر سنتی موجب شده است، اقدامات ایران تنها دارای بعد ملی نبوده بلکه تأثیرات منطقه‌ای و بین المللی نیز داشته باشد.

وی افزود: ایران به تنهایی نزدیک به ۸۰ درصد مجموع کشفیات تریاک جهان را به خود اختصاص داده است که این رقم در سال گذشته بیش از ۸۰۰ تُن بوده است.

وزیر امور خارجه با اشاره به جهانی شدن موضوع مواد مخدر گفت: جهانی شدن فرصت‌ها و چالش‌ها به پدیده مواد مخدر هم گسترش یافته است و مبارزه یکپارچه و منسجم در سطح جهانی می‌تواند به برد همگان بیانجامد و اگر گروهی تصور کنند این پدیده منحصر به کشور یا منطقه خاصی است، همان گروه از لطمات این پدیده در امان نخواهد ماند.

رویکرد توسعه محور می‌تواند در برخورد با مواد مخدر موفقیت آمیز باشد

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: توسعه و رفاه اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین ارکان جامعه بشری اهمیت دارد، جمهوری اسلامی عقیده دارد که رویکرد توسعه محور می‌تواند در برخورد با مواد مخدر موفقیت آمیز باشد.

وی با بیان اینکه حل مسله مواد مخدر بدون توجه به زیرساخت‌ها و نیازهای اساسی جوامع هدف و در صدر آنها توسعه پایدار ناممکن است، افزود: اقدامات دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جرم مبتنی بر کنوانسیون‌های سه گانه بین المللی مبارزه با مواد مخدر، کاهش سو مصرف و عرضه و جلوگیری از انحراف مواد تحت کنترل به شبکه های غیرقانونی است.

همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر روز دوشنبه با حضور «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، «الکساندر فدولوف» نماینده دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد، سردار «اسکندر مؤمنی» دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و برخی از مقامات ارشد کشور و اعضا ستاد برگزار شد.

در این مراسم از تعدادی از خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و فعالان امر مبارزه با مواد مخدر و روان‌گردان‏ ها تقدیر شد.115/116

بیشتر بخوانید:

دهقانی: حمایت‌های بین‌المللی از ایران در مبارزه با مواد مخدر ناچیز است

ایران، پیشگام مبارزه با مواد مخدر در جهان

سردار اشتری: ایران برای مبارزه با مواد مخدر، امیدی به کمک‌های بین‌المللی ندارد