وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» توسط نظامیان آمریکایی و افزایش تنش‌ها در منطقه بازتاب و نتیجه جهل و استکبار آمریکا است.

به گزارش ایران پرس، «محمدجواد ظریف» روز چهارشنبه در نشست سالانه گفت وگوهای رایسینا در دهلی‌نو افزود: تحولات ناراحت‌کننده دو هفته اخیر، بازتابی از مشکل جدی نوع نگرش آمریکا به امور بوده است.

وی تاکید کرد: در وهله اول، آمریکا همه‌ امور را از چشم‌انداز خود و نه از چشم‌انداز مردم این منطقه می‌بیند. وقتی آنها با نقض حاکمیت عراق، یک فرمانده قابل احترام را در این کشور ترور کردند، گمان می‌کردند مردم در خیابان‌های تهران و عراق خواهند رقصید. این نمایانگر دو مطلب است که بسیار خطرناک است و وقتی این دو چیز با هم ترکیب شوند، بسیار خطرناک‌تر می‌شود: جهل و استکبار.

سپهبد سلیمانی تنها نیروی موثر در مبارزه علیه داعش بود

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: شهید سپهبد سلیمانی تنها نیروی موثر در مبارزه علیه تروریست های داعش بود، از ترور او جز «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و داعش کسی خوشحال نشد، بطوریکه  فقط در 430 نقطه هند برای او عزاداری کردند و یادش را گرامی داشتند.

محمدجواد ظریف گفت: تحولات اخیر منطقه نشان دهنده مشکل در نحوه فکر آمریکا در مورد منطقه خاورمیانه است.

اروپایی ها به تعهد خود در برجام عمل نکردند

وزیر امور خارجه با اشاره به برجام و با بیان اینکه ایران طی نامه‌ای در سال 2018 آغاز کننده مکانیزم حل اختلاف برجام بود، گفت: کشورهای اروپایی ملت های مستقلی هستند اما آنها به تعهدات خود عمل نکرده اند.

ظریف با بیان اینکه پاراگراف 123 برجام درباره تعهدات اروپایی‌هاست، تصریح کرد: بعد از خروج آمریکا از برجام اروپا به تعهدات خود پایبند نبوده است اما در مقابل ایران کاملا پایبندی خود را نشان داده و اثبات این نیاز به رفتن هیچ دادگاهی ندارد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران یک موضوع در برجام نیست بلکه ایران عضوی از برجام است و بر همین اساس ایران اعلام کرده است که آماده است زمانی که اروپایی های به تعهدات خود عمل کنند ایران به تعهدات کامل خود در برجام خواهد گشت.

ظریف همچنین ادامه برجام را به عهده کشورهای اروپایی دانست و گفت که مکانیسم رفع اختلاف برجام ابتدا از سوی ایران اجرایی شد.

وی گفت: اروپا و آمریکا هر دو تعهدات خود در مورد برجام را نقض کرده اند، آنها 11 تعهد از جمله شبکه بانکی، مالی، تجارت، هواپیما داده اند که به هیچ کدام از آنها عمل نکرده اند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد کاهش تعدات ایران در برجام بر اساس مفاد این توافقنامه بوده است و بعد از  ارائه  فرصت کافی به اروپایی ها انجام شده است.

ظریف با بیان اینکه ما می توانیم انتخاب های بهتری داشته باشیم، اظهار داشت: اگر اروپایی ها ضرر به اقتصاد ایران را جبران کنند، ایران به تعهدات خود در برجام باز خواهد گشت.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران همیشه از دیپلماسی حمایت کرده است، گفت: ما از کانالهای دیپلماتیک برای ارسال پیام به آمریکا استفاده کردیم.

وی در مورد «توافق ترامپ» گفت: نخست وزیر انگلیس در مورد توافق ترامپ صحبت کرده است.  ما توافق با آمریکا داشتیم و این کشور آن را نقض کرد. اگر توافق ترامپ امضا شود به نظر شما این توافق چه مدت به طول خواهد انجامید؟

مردم عراق خواهان خروج آمریکا از کشورشان هستند

محمد جواد ظریف در بخش دیگری از سخنان خود گفت که حضور آمریکا در عراق هیچ سود اقتصادی برای این کشور نداشته است و مردم عراق خواهان خروج آمریکا از کشورشان هستند.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: آمریکا از پایگاه های عراقی برای انجام یک عملیات علیه یک مهمان در این کشور استفاده کردند و مردم عراق از این اقدام راضی نیستند.

ظریف اظهار داشت: ایران در دفاع از خود پایگاه های آمریکا را هدف قرار داد و هیچ تهدیدی علیه سفارت آمریکا در عراق نبود در حالی که تهدید دونالد ترامپ برای هدف قرار دادن مراکز فرهنگی ایران یک جنایت جنگی است.

ایران طرفدار کاهش تنش است 

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه ما با پیشنهاد وزیر امور خارجه روسیه در مورد تشکیل مکانیسم امنیتی منطقه خاورمیانه موافق هستیم، گفت: ایران طرفدار کاهش تنش و عدم گسترش سلاح های کشتار جمعی در منطقه است.

محمدجواد ظریف افزود: منطقه ما احتیاج به امید دارد تا نسل جوان به کشورهای خود بازگردند.

آمریکا هیچگاه صلح و ثبات را به منطقه نیاورده است

وی با بیان اینکه آمریکا هیچگاه صلح و ثبات را به منطقه نیاورد که نمونه آن افغانستان است، ‌گفت: اکنون آمریکا در حال مذاکره با طالبان است تا از این کشور خارج شود.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: خود ترامپ اعتراف کرده است که آمریکا میلیارد ها دلار در خاورمیانه هزینه کرده است، اما به هیچ نتیجه ای دست نیافته است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سه‌شنبه شب برای شرکت در پنجمین  سالانه گفت وگو‌های رایسینا وارد دهلی‌نو شد.

پنجمین دوره نشست سالانه گفت وگو‌های رایسینا از دیروز (سه شنبه) در دهلی نو آغاز شده است و تا فردا (پنج شنبه) ادامه دارد.

در این نشست، 700 هیات از 103 کشور از جمله شخصیت‌های سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی جهان حضور دارند.

کنفرانس بین المللی رایسینا یک کنفرانس چند جانبه است که به چالش برانگیزترین موضوعات پیش روی جامعه جهانی می پردازد.

از سال 2016 رهبران جهانی در زمینه های سیاسی، تجارت، رسانه و جامعه مدنی در هند گرد هم می‌آیند تا در مورد طیف گسترده‌ای از موضوعات مربوط به سیاست بین المللی بحث و تبادل نظر کنند.

116

بیشتر بخوانید:

ظریف: تنش‌های منطقه بازتابی از جهل آمریکاست

بررسی تحولات امنیتی منطقه، محور دیدار ظریف و مشاور امنیت ملی افغانستان

ظریف: اقدام اروپا برای استفاده از "مکانیسم حل و فصل اختلافات" اشتباهی راهبردی است

ظریف عازم هند شد