ایران پرس- یک شهروند دیگر عربستانی به علت مخالفت با آل سعود به اعدام محکوم و این حکم نیز اجرایی شد.

عربستان سعودی همچنان در اعمال خشونت به خصوص صدور و اجرای حکم اعدام یکه تازی می کند. رفتار خشن آل سعود در سه سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی انجام می شود.

در سطح داخلی، خشونت آل سعود علیه شهروندان عربستانی و همچنین اتباع خارجی که در این کشور زندگی می کنند، به کار گرفته می شود. عربستان سعودی از کشورهایی است که بیشترین میزان اعدام سیاسی را دارد.

فضای سیاسی در عربستان که به صورت خانوادگی اداره می شود، به شدت بسته است. هر گونه مخالفت با آل سعود در عربستان، مجازات های سختی از جمله اعدام را در پی خواهد داشت.

در همین راستا، «کنت راث»، رئیس دیده بان حقوق بشر جولای 2017 با انتشار پیامی عنوان داشت: "۴۱ درصد از افرادی که در عربستان سعودی اعدام می شوند جرمی غیر از فعالیت های سیاسی ندارند."

اخیراً نیز دایره بازداشت فعالان سیاسی و مذهبی افزایش یافته است و علاوه بر فعالان سیاسی، خطبا و مبلغان مذهبی بازداشت و شکنجه می شوند و می توان به زودی شاهد اعدام شماری از این افراد نیز بود.

تاثیر قانون «مبارزه با تروریسم» در گسترش اعدام های سیاسی در عربستان

تصویب قانون «مبارزه با تروریسم» توسط حکومت آل سعود در گسترش اعدام های سیاسی در این کشور نقش مهمی داشته است، زیرا مطابق این قانون هرگونه مخالفت با آل سعود مصداق تروریسم است و مجازات آن نیز مرگ خواهد بود.

علاوه بر این حکومت سعودی حتی برای اتباع خارجی که در عربستان زندگی می کنند نیز حکم اعدام صادر و اجرا می کند.

در همین راستا، وزارت خارجه اندونزی اعلام کرد که حکومت سعودی طی سال های 2011 تا 2018 برای 103 کارگر اندونزیایی که در عربستان بودند، حکم اعدام به اتهام های مختلف صادر و شماری از این احکام را نیز اجرا کرده است.

با توجه به این سطح از خشونت داخلی، دیده بان حقوق بشر در اوت گذشته تلاش های مقام های عربستان را برای اعدام فعالان حقوق بشری اقدامی وحشتناک توصیف کرد و خواستار توقف این احکام شد.

خشونت آل سعود از جمله اعدام و به قتل رساندن صرفاً در بعد داخلی عربستان محدود نمی شود بلکه در سطوح منطقه ای و بین المللی نیز انجام می شود.

عربستان سعودی از سال 2015 جنگ علیه یمن را آغاز کرد. طی 44 ماه گذشته بیش از 11 هزار یمنی به طور مستقیم در این جنگ کشته و هزاران نفر از جمله کودکان نیز به طور غیرمستقیم نظیر بیماری، سوء تغذیه یا آوارگی کشته شدند.

اگرچه برای این جمعیت دهها هزار نفری یمنی حکم اعدام توسط دستگاه قضایی آل سعود صادر نشده، اما مرگ این افراد و گرفتن حق حیات از آنها را می توان مصداق «قتل سیاسی» عنوان کرد زیرا جنگ عربستان علیه یمن بر اساس یک اختلاف دوجانبه رخ نداد بلکه با انگیزه های سیاسی آغاز شده و پیگیری می شود.

قتل فجیع «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار سعودی که روز دوم اکتبر گذشته در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه رخ داد، مصداق «قتل سیاسی» در سطح بین المللی است که توسط حکومت سعودی انجام شده است.

نکته پایانی این است که با توجه به سکوت حمایت آمیز آمریکا از جنایت های آل سعود، به نظر نمی رسد که شمار اعدام ها و قتل های سیاسی توسط حکومت سعودی کاهش یابد.

نویسنده: سید رضی عمادی

116/118

بیشتر بخوانید:

شهروند سعودی به اتهام مخالفت با حکام آل‌سعود اعدام شد

تشدید صدور احکام اعدام علیه مخالفان در عربستان/ تحلیل

تداوم اعدام مخالفان در عربستان/تحلیل