پایگاه عربی 21 روز جمعه به نقل از «میدل إیست آی» انگلیس گزارش داد، امارات متحده عربی در پرونده های قتل بسیاری دست دارد. وضعیت این کشور فرقی با وضعیت عربستان سعودی ندارد؛ هر چند که امارات در حفظ روابط عمومی خود در مقایسه با عربستان عملکرد موفق تری داشته است.
میدل ایست آی در ادامه این گزارش نوشت، بسیاری از ناظران در خاورمیانه به خوبی می دانند که «محمد بن سلمان» "دوستی ماجراجو" برای «محمد بن زاید» حاکم ابوظبی قلمداد می شود. البته حاکم ابوظبی همانند ولیعهد عربستان حاکمی خطرناک است اما شیوه های وی برای پیشبرد اهدافش پیشرفته تر از شیوه هایی است که محمد بن سلمان برای تحقق اهداف خود بر می گزیند.
بنابراین گزارش، چندان فرقی ندارد که حکام امارات در جنگ های خارجی بسیاری از جمله جنگ ضد یمن مشارکت داشته و باعث آوارگی صدها هزار نفر و کشتار هزاران نفر دیگر در یمن شده باشند یا اینکه در داخل به سرکوب مخالفان و نقض آزادی سیاسی شهروندان بپردازند مهم این است که رژیم حاکم در امارات را نمی توان بهتر و عادلانه تر از حکومت حاکم در عربستان سعودی دانست. اما نکته مهم اینکه زیرکی حکام امارات در عرصه روابط عمومی باعث شده تا ناظران بین المللی تاکنون از اینگونه اقدامات حکام ابوظبی چشم پوشی کنند و انتقادی به عملکرد امارات نداشته باشند.
همایش تقویت صلح در جوامع مسلمان از برجسته ترین اقداماتی است که در راستای حفظ روابط عمومی از سوی امارات صورت می گیرد. این همایش در هفته جاری با نظارت «عبدالله بن زاید» وزیر امور خارجه امارات در حال برگزاری است. ریاست این همایش را که از سال 2014 بنیان گذاشته شد، «شیخ عبدالله بن بیه» پژوهشگر و سیاستمدار موریتانی تبار مقیم عربستان برعهده دارد.
شایان ذکر است که مشارکت امارات در چنین فعالیت های دینی، ابزاری مفید برای حفظ قدرت حکام امارات و نفوذ سیاسی این کشور در منطقه است. به گزارش میدل ایست آی، می توان با نگاهی به مواضع گزینشی مسوولان همایش «تقویت صلح» در مسائل جهانی، به روش و سلوک سیاسی برگزار کنندگان این همایش پی برد.
21 اکتبر «حمزه یوسف» از علمای مسلمان و مقیم شهر کالیفرنیای آمریکا، در صفحه اینستاگرام خود پیامی را که حامل امضای «بن بیه» به عنوان رئیس شورای اداره همایش تقویت صلح در جوامع مسلمان، بود، به منظور اعلام همبستگی با اقلیت یهود، پس از حمله به کنیسه یهودیان شهر شهر پیتزبورگ در ایالت پنسیلوانیا، به اشتراک گذاشت. این در حالی بود که پس از سر و صداهایی که حادثه قتل «جمال خاشقجی» منتقد عربستانی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ترکیه ایجاد کرد و سبب شد تا نگاه افکار عمومی جهان یکبار دیگر متوجه حملات هوایی جنگنده های ائتلاف سعودی - اماراتی در یمن شود، مسوولان همایش «تقویت صلح در جوامعه مسلمان» در قبال این موضوع سکوت اختیار کردند.
امارات از طریق رسانه های حامی دولت از همان ابتدا اعلام کرد که از سعودی ها در برابر فشارهای بین المللی در پی قضیه قتل خاشقجی حمایت می کند. عبدالله بن زاید ناظر و از اداره کنندگان همایش تقویت صلح نیز پس از گذشته 8 روز از حادثه قتل خاشقجی در صفحه شخصی اش، حمایت خود را از عربستان سعودی اعلام کرد.
در همایش هفته جاری نیز هیچ انتقادی به جنگ ضد یمنی ها نشده؛ جنگی که از چهار سال قبل آغاز شده، هزاران کشته و زخمی به جای گذاشته و میلیونها نفر را آواره کرده است. در این همایش هیچ اشاره ای به بدترین بحران انسانی جهان که در کشور همجوار امارات، در حال وقوع است، هیچ اشاره ای نشده و فقط جنایت هایی با اهداف سیاسی از جمله تروریسم، محکوم شده است.
نکته مهم اینکه هر دو اقدام یعنی «جنگ» و «همایش» با حمایت مالی حکام امارات صورت می گیرد.
میدل ایست آی در پایان گزارش خود نوشت، این گونه اقدام های و ادعای مجریان آن در حمایت از ارزشهای اسلامی و آزادی عقیده، مانورهای سیاسی بیش نیست. چنین مانورهایی بسیارمضحک است. شرکت کنندگان در چنین همایش های صوری، خواه از قشر علما باشند خواه جزو مسوولان کشورهای دوست و غربی، باید طی آن به عملکرد برگزار کنندگان همایش نیز بپردازند، برگزار کنندگانی که نامشان در لیست بی رحم ترین مجرمان درعرصه نقض ارزش های دینی و آزادی های بیان و عقیده، مطرح است.114/118
مترجم: محبوبه جعفری
بیشتر بخوانید:
فعالان مدنی در نیویورک: سران سعودی و امارات محاکمه شوند
الاخبار: همکاری امارات و القاعده در یمن؛ واقعیتی که با تبلیغات محو نمیشود