به گزارش خبرگزاری ایران پرس، غلامحسین شافعی در نشست اعضای اتاق بازرگانی ایران با سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت معدن و تجارت تصریح کرد، در حوزه اقتصادی تمام اعضای سازمان همکاری شانگهای در سازمان تجارت جهانی عضویت دارند و نظامهای بینالمللی را پذیرفتهاند در حالیکه چالش اصلی ایران برای بهرهگیری از فرصتهای اقتصادی ناشی از عضویت در این نهاد، وضعیت پیچیده روابط این کشورها با هسته اقتصادی، سیاسی و بینالمللی است و ایران تحت شدیدترین نظام تحریم تاریخی قرارگرفته است.
شافعی با اشاره به اینکه ایران پس از ۱۵ سال کوشش بالاخره به این سازمان راه یافت، بیان کرد، سازمان همکاریهای شانگهای سازمان اوراسیایی است و در شرایط کنونی اوراسیای جدیدی در حال شکلگیری است. پهنهای که در آن چهار کانون قدرت؛ روسیه در شمال، چین در شرق، هند در جنوب و اروپا در غرب حضور دارد.
وی افزود، اگر روابط ایران با اقتصاد جهانی احیا شود، با توجه به موقعیت ژئواکونومیک میتواند نقش یک حلقه وصل را بین چهار اقتصاد کلیدی در اوراسیا، در قالب ایده کریدور شمال- جنوب ایفا کند.
وی تاکید کرد، ایران بهعنوان حلقه وصل روسیه و هند؛ بهعنوان دو اقتصاد بزرگ اوراسیایی و حلقه وصل جنوب شرقی آسیا و شمال اروپاست.
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت، علاوه بر پیشبرد کریدور شمال جنوب در سازمان همکاریهای شانگهای پیوند زدن کشور با دو طرح کلان دیگر در اوراسیا یعنی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ابتکار کمربند- راه چین را نیز میتوان در قالب این سازمان پیگیری کرد.
وی افزود، این پیمان فرصتی است که ایران از مسیر سازمان همکاریهای شانگهای و گفتوگوی مؤثر با چین میتواند این کریدور را اجرایی کند.
شافعی تصریح کرد: حوزه تأمین مالی و همکاری بانکی از اندک حوزههای همکاری اقتصادی در سازمان همکاری شانگهای است که در سالهای اخیر نتایج علمی به همراه داشته است. در این حوزه حدود ۶۰ پروژه در قالب وام و اعتباراتی بالغبر ۱۰ میلیارد دلار تأمین شدهاند.
112
بیشتر بخوانید:
شافعی: جاده ابریشم رابطه اقتصادی ایران با کشورهای منطقه را گسترش می دهد