سازمان عفو بین الملل در گزارش خود که درباره وضع حقوق بشر در جهان در سال گذشته تهیه شده؛ به بررسی وضعیت حقوق بشر در شماری از کشورها پرداخته است. بخشی از این گزارش به ایران اختصا ص داده شده است.

در این گزارش ادعا شده است که در ایران منتقدان نظام با اتهامات مبهم و ساختگی تحت تعقیب قضایی قرار گرفته اند و به زندان انداخته می شوند. 

به ادعای عفو بین الملل؛ حقوق زنان در ایران نقض؛ رسانه‌ها سانسور و مخالفان در زندان ها شکنجه و با آنان بدرفتاری می شود.

این گزارش همچنین دادگاه‌های ایران را به نداشتن استقلال عمل متهم کرده است.

البته سازمان عفو بین الملل در گزارش جامع خود و در پاسخ به افکار عمومی در جهان به موارد واقعی از نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف از جمله در خصوص جنایات عربستان در یمن و مسایل دیگر نیز پرداخته است.

این سازمان پیش تر نیز خواستار توقف صدور سلاح به عربستان شده بود و گفته بود که این سلاح ها برای ارتکاب یا تسهیل جنایات جنگی یا سایر انواع نقض شدید حقوق بشر مورد استفاده قرار گیرد. 

سیاست یک تیر و دونشان سازمان عفو بین الملل

در واقع  این سازمان در حرکتی کاملا" حساب شده در نگاه به  حقوق بشر تلاش کرده است از سیاست یک تیر و دو نشان استفاده کند.

به این معنا که درعین بیان برخی واقعیت های نقض حقوق بشر؛ نام ایران را نیز در این فهرست گنجانده است تا سناریوی ایران هراسی را از منظر کشوری ناقض حقوق بشر تکمیل کند.

عفو بین الملل با این رویکرد در واقع بر گزارش های ساختگی گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر ضد ایران صحه گذاشته است.

در حالیکه هیچیک از موارد ادعایی در گزارش عفو بین الملل در باره ایران با آنچه  که در عربستان و بحرین و یا در یمن می گذرد قابل قیاس نیست.

در بسیاری از کشورهای غربی مدعی حقوق بشر از جمله کانادا؛ فرانسه و انگلیس و آمریکا، حقوق بومیان که صاحبان اصلی این سرزمین هستند آشکارا  نقض می شود.

میلیونها انسان در آمریکا و اروپا و کانادا از تبعیض ها و محرومیت ها از حقوق  شهروندی و تحت تاثیر تمایلات فزاینده نژادپرستانه رنج می برند.  

موضوع حقوق بشر، اهرم فشار علیه کشورهای مستقل

موضوع حقوق بشراز نگاه مدعیان دروغین حقوق بشر در واقع  به نوعی به اهرم فشار علیه کشور های مستقل  تبدیل شده است.

کشورهای غربی برای نشان دادن آنچه نگرانی از وضعیت حقوق بشر درایران توصیف می کنند، به گزارش های مغرضانه و جعلی استناد می کنند که غالبا توسط معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران به آنها منتقل می شود. 

واضح است که در تدوین این گونه گزارش های حقوق بشری اهدافی فراتر از شاخص های حقیقی حقوق بشری نقش دارد و حلقه ای از جریان ایران هراسی است. 

بدیهی است مقوله حقوق بشر از اهمیتی جهانی برخوردار است؛ اما اهداف حقوق بشری را نمی توان در سایه دو گانگی های حقوق بشری دنبال کرد.

از اینروست که در خصوص گزارش عفو بین الملل و نحوه عملکرد این سازمان در ارائه تصویری از واقعیت های حقوق بشری جای سوال  است.

حقوق بشر زمانی درخدمت ارتقاء ارزش های بنیادین انسانی همچون برابری و عدالت قرار می گیرد که از اعمال استانداردهای دوگانه و سیاست زدگی به دور بماند.115/110

بیشتر بخوانید:

اعتراض ایران به کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل

تشریح دستاوردهای حقوق بشر ایران در روز جهانی حقوق بشر

روز جهانی حقوق بشر/ تاکید ایران بر ضرورت توقف استفاده ابزاری از موضوع حقوق بشر

حقوق واقعی بشر در حقوق بشر اسلامی تعریف می شود