ایران پرس - «دیوید دیویس» وزیر برگزیت دولت «ترزا می» در عقب نشینی آشکار گفت مردم بریتانیا هنوز آمادگی انجام برخی از فعالیت ها را ندارند که توسط اروپایی ها در بریتانیا انجام می شود و به همین دلیل درهای کشورش پس از برگزیت ، به روی نیروی کار اروپایی بسته نخواهد شد.

با نزدیک شدن زمان اجرای برگزیت در مارس 2017  دولت بریتانیا با واقعیات غیر قابل انکاری مواجه شده و ناچار است در قبال اتحادیه اروپا، عقب نشینی کند. یکی از مهمترین اختلافات دو طرف، درباره آینده تردد نیروی کار بین کشورهای اتحادیه اروپا و بریتانیا است. دولت محافظه کار بریتانیا، مخالف ورود نیروی کار اتحادیه اروپا به این کشور پس ازآغاز اجرای برگزیت بود. اتحادیه اروپا متقابلاً اعلام کرد اگر بریتانیا این تصمیم خود را علمی کند، این اتحادیه نیز اقدام مشابهی درباره بریتانیایی هایی که در کشورهای این اتحادیه مشغول کار و زندگی هستند اعمال خواهد کرد. اجرای این تهدید، پیامدهای مخربی برای بریتانیایی ها خواهد داشت. وزیر برگزیت بریتانیا به همین دلیل، عقب نشینی کرده است.

دیویس ضمن تشریح مواضع کشورش درباره وضعیت نیروی کار اروپایی پس از برگزیت ، گفت کاهش شمار نیروی کار اروپایی در بخش هایی نظیر هتل داری، رستوران داری ، مراقبت های عمومی و کشاورزی در انگلیس، زمانبر خواهد بود. بدین ترتیب بریتانیا بر باقی ماندن نیروی کار اتحادیه اروپا پس از آغاز اجرای برگزیت صحه گذاشت. عقب نشینی وزیر برگزیت، واکنش های تند برخی از طرفداران برگزیت را برانگیخته است. از جمله «ایان دانکن اسمیت» وزیر پیشین کار و امور بازنشستگی بریتانیا تاکید کرد که دولت «ترزا می» متعهد است شمار مهاجران اروپایی را هرچه سریع تر کاهش دهد. با این حال تحلیلگران بر این باورند که اظهارات دیوید دیویس ، حاکی از رویکرد جدید لندن در قبال برگزیت است. به ویژه اینکه اتحادیه ملی کشاورزان بریتانیا روز سه شنبه هشدار داد اگر دولت بریتانیا درهایش را به روی نیروی کار اروپایی ببندد ، قادر به تامین تولیدات کشاورزی برای مصرف داخلی اش نخواهد بود.

رای مثبت مردم انگلیس به برگزیت اتحادیه اروپا را در تامین بودجه اصلی اش با نگرانی هایی روبرو کرده است 

با توجه به آشکار شدن فزآینده پیامدهای برگزیت اکنون یکی از مهمترین دغدغه های اتحادیه اروپا، تعیین تکلیف هر چه سریعتر وضعیت مبهم بریتانیا است که پس از رای مثبت مردم این کشور به برگزیت، این نهاد بزرگ اروپایی را با وضعیت دشواری مواجه کرده است. با توجه به اینکه بریتانیا از تامین کنندگان اصلی بودجه اتحادیه اروپا بوده است لذا باید هر چه زودتر نحوه تامین بودجه این اتحادیه بر اساس تقسیم مجدد سهم اعضای اتحادیه اروپا مشخص شود.

در عین حال مقامات اتحادیه اروپا به مقامات بریتانیا گوشزد کرده اند که انتظار نداشته باشند تا این کشور همان دسترسی قبلی را به بازار متحد اتحادیه اروپا داشته باشد. هم چنین سران اتحادیه اروپا توافق کردند که هیچ مذاکره ای با لندن تا اجرای رسمی روند دو ساله خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا صورت نخواهد گرفت. با توجه به اینکه پس از فعال سازی ماده 50 پیمان لیسبون، بریتانیا تنها دو سال زمان دارد تا با 27 عضو دیگر این اتحادیه برای تعیین چارچوب همکاری در زمینه تجارت و مهاجرت به توافق برسد، دولت جدیدبریتانیا اصرار دارد که پیش از آغاز شمارش معکوس، زمینه این مذاکرات مهم و سرنوشت ساز فراهم شود. 114/112

بیشتر بخوانید:

شرکت های انگلیسی: حاصل برگزیت خسارت اقتصادی است

 هشدار رئیس یوروپل در مورد آسیب پذیری بیشتر بریتانیا پس از برگزیت / تحلیل

 

رای مثبت مردم انگلیس به برگزیت اتحادیه اروپا را در تامین بودجه اصلی اش با نگرانی هایی روبرو کرده است