شهرهای مختلف بریتانیا از جمله لندن این روزها شاهد اعتراض، تجمع و اعتصاب به وضعیت بد اقتصادی، پایین بودن حقوق، گرانی انرژی و کالاهای اساسی است.
کارمندان شبکه بهداشت از جمله پرستاران، کارمندان ادارات پست و رانندگان وسایل نقلیه و کارمندان فرودگاه ها از جمله افرادی هستند که اعلام کرده اند در اعتصابات حضور دارند. همزمان، گزارشهایی نیز مبنی بر برنامه دولت بریتانیا برای استفاده از سربازان ارتش به جای کارمندان فرودگاهها که قصد اعتصاب دارند، به گوش می رسد.
در حالی که کمتر از یک ماه تا آغاز سال نو میلادی باقی مانده است، اوضاع در بریتانیا وخیم و بحران سیاسی و اقتصادی در این کشور فراگیر شده است. رکود اقتصادی، تورم مهارنشدنی، کمبود انرژی و مشکلات معیشتی، ششمین اقتصاد بزرگ جهان را در واپسین روزهای سال 2022 با بزرگ ترین موج اعتراضات عمومی و اعتصاب کارگران و کارکنان اصناف مختلف مواجه کرده است، روندی که از سال 1989 تاکنون سابقه نداشته است.
«اندرو بیلی» رئیس بانک انگلستان با اشاره به این که این بانک خطر قابل توجهی را برای چشمانداز تورم مشاهده میکند؛ گفت: شوکهای درآمد واقعی، بریتانیا را به سمت رکود سوق میدهد.
در حال حاضر بحران اقتصادی درکشورهای مختلف اروپایی به ویژه بریتانیا فراگیر شده است و پیش بینی می شود که با سرمای هوا اوضاع بحرانی تر شود. مجله «تایمز» در این زمینه نوشت: اعتصابات و مشکلات اقتصادی در فصل زمستان شدت خواهند گرفت و صنایع مختلف از کارگران نفتی «نورث سی» تا رانندگان آمبولانس در اسکاتلند و کارمندان بخش دولتی و رانندههای اتوبوس در لندن را شامل خواهد شد.
براساس گزارش نهادهای ناظر در بریتانیا، 14.5 میلیون نفر در این کشور در فقر به سر میبرند و این شرایط موجب شده است تا یک چهارم از شهرداریهای بریتانیا نیز بودجه کمکهای اضطراری را حذف کنند.
این شرایط سبب شد تا دولت «ریشی سوناک» نخست وزیر محافظه کار بریتانیا به رغم وعده های بهبود اقتصاد، از گزینه های تهدید و فشار استفاده کند. وی گفته است کارمندان ارتش را جایگزین اعتصاب کنندگان خواهد کرد .
«ندیم زهاوی» رئیس حزب محافظهکار بریتانیا در این مورد اذعان کرد: دولت در صورت نیاز برای مهار اثرات اعتصاب بخشهای عمومی، از ارتش کمک خواهد گرفت.
نخست وزیر بریتانیا نیز اعلام کرده است که نیروهای ارتش از پشتیبانی کامل دولت برای سرکوب معترضان برخوردار خواهند بود.
تهدید های سوناک در حالی است که مقامات کشورهای غربی به ویژه بریتانیا همواره مدعی دموکراسی و رعایت حق آزادی بیان و احترام به حقوق شهروندی بوده اند. این کشور به ویژه طی سال های اخیر با موضع گیری های خصمانه و مداخله جویانه، بسیاری از کشورها را به عدم رعایت اصول دموکراسی متهم کرده است.
اما اکنون نخست وزیر بریتانیا حضور معترضان در خیابان های لندن را هرج و مرج می نامد و می گوید: مردم به اندازه کافی از هرج و مرج ها رنج بردهاند و وقت آن رسیده است که کسانی که قانون را میشکنند، قدرت آن را احساس کنند.
در واقع نخست وزیر بریتانیا در تلاش است تا به خشونت علیه معترضان، جنبه قانونی داده و از آن دفاع کند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
112
بیشتر بخوانید:
تجمع و اعتصاب كاركنان آتشنشانی بریتانیا در لندن
اروپا روی موج بحران؛ اعتصاب کارکنان پست بریتانیا
ادامه اعتصابها در بریتانیا؛ اینبار کارکنان فرودگاهها
خالی شدن انبارهای سلاح در بریتانیا
تهدید به سرکوب معترضان در بریتانیا