ارتش سومالی با همکاری نیروهای اتحادیه آفریقا (آمیسوم) عملیاتی را ضد گروه الشباب در جنوب این کشور انجام داد.

در نتیجه عملیات روز سه شنبه  نیروهای ارتش سومالی و آمیسوم در منطقه بی Bay، دست‌کم 8 عضو گروه مسلح الشباب کشته شدند.

بنا بر اعلام مقامات نظامی سومالی، حسن گانی Hassan Ganey از مقامات ارشد گروه الشباب نیز در جمع کشته شدگان این عملیات بود.بر اساس این گزارش، هیچ یک از نیروهای ارتش سومالی و یا آمیسوم در این عملیات آسیبی ندیده اند.

حمله دیروز الشباب در حالی است که رئیس جمهوری کنیا روز دوشنبه گفته بود، ارتش سومالی و هیات اعزامی از جانب اتحادیه آفریقا موسوم به آمیسوم، "پیشرفتی قابل ملاحظه‌" در جنگ با شبه نظامیان الشباب در سومالی داشته اند.

اوهورو کنیاتا، رئیس جمهوری کنیا در دیدار با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به برنامه خارج کردن تدریجی سربازان از سومالی در یک بازه دو ساله گفت: این مهم است که ظرفیت ارتش ملی این کشور برای در اختیار گرفتن مسئولیت ها تقویت شود.

علیرغم این تلاش ها، الشباب همچنان به عملیات های تروریستی خود در این منطقه ادامه می دهد.

روز یکشنبه بر اثر دو انفجار پیاپی در مرکز سومالی دستکم 15 نفر کشته و زخمی شدند.

محمد عبدی فانی از افسران ارشد پلیس سومالی گفت: دو خودروی بمب گذاری شده نزدیک مقر مقام های محلی در شهر گالکایو در مرکز سومالی منفجر شدند که در اثر این انفجارها دستکم 10 نفر کشته و شماری نیز زخمی شدند.پلیس سومالی همچنین گزارش داد: در انفجاری دیگر در منطقه موداگ واقع در شمال سومالی نیز 5 نفر کشته و شماری نیز مجروح شدند که حال برخی از این زخمی ها وخیم گزارش شده است.در پی این انفجارها، گروه الشباب مسئولیت آنها را بر عهده گرفت و مدعی شد در این حملات دست کم سی نفر کشته شده اند.

در پی این انفجارهای تروریستی، نمایندگی سازمان ملل در سومالی آن را محکوم کرد.

نمایندگی سازمان ملل در سومالی (UNSOM) با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود، ضمن محکوم کردن دو انفجار پیاپی در سومالی، اعلام کرد وقوع حوادث تروریستی تأثیری بر انتخابات پارلمانی و ریاست‌ جمهوری سومالی برجای نخواهد گذاشت.

پیش ازاین نماینده ویژه اتحادیه آفریقادرسومالی برعزم این اتحادیه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری وپارلمانی درسومالی در موعد مقرر تاکید کرده بود.

به گفته فرانچسکو مادیرا نماینده ویژه اتحادیه آفریقا در سومالی،انتخابات ریاست جمهوری وپارلمانی در اواخر ماه سپتامبر و اوایل ماه اکتبر و با مشارکت همه نهادهای امنیتی این کشور برگزار خواهد شد.

این مقام ارشد اتحادیه آفریقا تاکید کرد: برگزاری انتخابات نه تنها برای سومالی بلکه برای کشورهای منطقه و مجامع جهانی یک پیروزی به حساب می آید.

عمر محمد عبدل  رئیس کمیسیون انتخابات این کشور نیز اعلام کرده است:انتخابات ریاست جمهوری در موعد مقرر، 30 اکتبر برگزار خواهد شد.

وی از همه چهره های سیاسی این کشور و نیز مجامع بین المللی خواسته است در برقراری انتخاباتی امن و باشکوه در این کشور تلاش کنند.

بنا بر اعلام این مقام اتحادیه آفریقا، یک واحد نظامی در سومالی تشکیل شده است که مسوولیت امنیت انتخابات سپتامبر و اکتبر آینده در این کشور را عهده‌دار خواهد بود.

این واحد نظامی دولت سومالی و آمیسوم را قادر می سازد که اقدامات لازم را برای برقراری امنیت انتخابات انجام دهند.