عملیات خلع سلاح در مناطق مرزی مشترک کنیا با سومالی و اتیوپی آغاز شده است.

نیروهای پلیس کنیا ازساکنان مناطق ماندرا Mandera واجیر و گاریسا Garissa درخواست کردند.

داوطلبانه سلاح های غیر مجازشان را تحویل پلیس دهند.

ساکنان این مناطق واقع در شمال شرق و شمال کنیا، در ماه های اخیر هدف حملات تروریستی گروه الشباب سومالی بوده اند.

طی ماه های اخیر تشدید تهدید های تروریستی گروه الشباب موجب شد که دولت کنیا در منطقه، حالت فوق العاده برقرار کند.

به اعتقاد آگاهان، تشدید حملات به مناطق مرزی مشترک کنیا با سومالی و اتیوپی همچون ماندرا، مانع بزرگی برای جلب سرمایه گذاری خارجی است.

از این دیدگاه، حملات مکرر گروه الشباب، به نابودی اقتصاد کنیا منجر خواهد شد، ضمن آن که زمینه را برای دو دستگی بین اقوام سومالیایی ها و مردم کنیا  هموار خواهد کرد.

اکنون، عملیات خلع سلاح در مناطق مرزی کنیا با سومالی و اتیوپی در شرایطی آغاز شده است، که انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری و پارلمانی کنیا در سال آینده برگزار خواهد شد.

این انتخابات برای ماه اوت سال 2017 برنامه ریزی شده است. اوهورو کنیاتا Uhuru Kenyatta رئیس جمهوری کنیا با وجود مخالفت احزاب و فعالان سیاسی، در صدد  است برای حضور در رقابت های انتخاباتی سال آینده نامزد شود.

وی همچنین از مردم و فعالان  سیاسی و جناح مخالف کنیا برای سازماندهی انتخابات معتبر و شفاف، درخواست همکاری کرده است.

تشدید تدابیر امنیتی در مناطق مهم مرزی کنیا، در واقع به علت نگرانی از حملات مجدد گروه الشباب در زمان انتخابات اوت سال آینده این کشور است.

دولت کنیا در سال 2011 با اعزام نیرو به موگادیشو پایتخت سومالی در عملیات پاسداری از صلح اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به "آمیسوم " شرکت کرد.

از آن زمان، گروه االشباب حملات مرگباری را در کنیا انجام داده است.

عملیات محاصره و گروگانگیری مرکز خرید وست گیت Westgate پایتخت در سپتامبر سال 2013 و یورش به شهر گاریسا در آوریل سال 2015 خونین ترین حملات تروریستی در  کنیا محسوب می شود که مردم و دولت کنیا برای حمایت از دولت سومالی، بهای گزافی پرداخت کردند.

 درهمین حال، نگرانی از تکرار وقایع خونین که قبل و بعد از انتخابات سراسری کنیا در فاصله دسامبر سال 2007 تا ژانویه سال 2008 روی داد، هنوز وجود دارد.

اوهورو کنیاتا که بر اهمیت برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه در سال 2017 تاکید می کند، به علت بیم از تکرار تجربه ناگواری است که مردم کنیا از انتخابات سال های پیش دارند.

در چنین شرایطی که مردم و احزاب کنیا برای انتخابات سال آینده آماده می شوند، نیروهای امنیتی مسئولیت سنگینی را برای حفظ امنیت مرزهای این کشور بر عهده دارند.

عملیات خلع سلاح داوطلبانه مردم عادی و شبه نظامیان احتمالی در مرزهای مشترک با سومالی و اتیوپی، در چارچوب برقراری امنیت و ثبات برای انتخابات آینده کنیا تلقی می شود.