"بدری فرات" فعال سیاسی در دیاربکر در گفت و گو با رادیو ترکی استانبولی گفت: ترکیه در ارتباط با سوریه همواره سیاستی مبنی بر اشغال نظامی اتخاذ کرده است و برای تحقق این سیاست درعمل تاکتیک های متفاوتی را به کار می گیرد.

شروع عملیات زره فرات از سوی ترکیه به سوریه را چگونه ارزیابی می کنید؟

 ترکیه در ارتباط با سوریه دو هدف اصلی و مهم دارد.

نخست کانتون های کرد در حال مبارزه با تروریسم را مورد هدف قرار دهد و دوم تاکید بر برکناری دولت سوریه که پیشتر رابطه مسالمت آمیزی با آن داشت.

آنکارا با حمایت از گروه های تروریستی در سوریه و حمایت های لجستیکی و تسلیحاتی از این گروه ها، سیاست دوستانه خود را با دولت قانونی سوریه تغییر داد.

این سیاست ها، پیامدهای ناگواری برای ترکیه در داخل کشور داشت و گروه تروریستی داعش بارها بسیاری از مناطق ترکیه را هدف  قرار داد.

 دولت آنکارا در این حوادث کرد ها را متهم می کرد و کردهای مبارز در شمال سوریه به عنوان گروه های تروریستی برای ترکیه قلمداد می شد.از این رو عملیات زره فرات به سوریه برای نجات گروه تروریستی داعش از مخمصه ای که در آن گیر کرده است.

آیا واقعا هدف دولت ترکیه از این عملیات، پایان دادن به حوادث تروریستی در داخل این کشور است؟

همه تحلیل گران و ناظران سیاسی در این زمینه می دانند که عملیات زره فرات به معنی پایان یافتن فعالیت های تروریستی داعش در منطقه نیست. زیرا ترکیه با این عملیات خود به طور غیر مستقیم تداوم جنایات گروه تروریستی داعش را در منطقه تامین می کند و از این رو وجود داعش به معنای ادامه جنایات در قالب و طرح جدید در منطقه است که ترکیه هم در این میان از این جنایات تاثیر می پذیرد.

منابع دولتی ترکیه اگر چه مبارزات را علیه تروریسم معرفی می کنند ولی در ماهیت این امر حمایت از گروه های تروریستی وجود دارد.