همزمان با ایام ماه عزاداری محرم، وزارت کشور جمهوری آذربایجان از عملیات ویژه جمع آوری سلاح و مواد منفجره در قصبه نارداران در حومه باکو خبر داد.

 واحد مطبوعاتی وزارت کشور جمهوری آذربایجان با انتشار اطلاعیه ای، اعلام کرد ، برغم این که مقام های وزارت کشور به دفعات به ساکنان روستای نارداران درباره ضرورت تحویل داوطلبانه سلاح های غیر قانونی تاکید کرده اند، در زمینه وجود سلاح در میان ساکنان این روستا گزارش های متعددی به مقام های مسوول رسیده است. 

کارشناسان، اجرای عملیات کشف سلاح در روستای نارداران را شگرد دیگر حاکمیت باکو به منظور ترساندن مومنین ناردارانی و ممانعت غیرمستقیم مراسم عزاداری حسینی در این روستا قلمداد می کنند.

مقام های دولت باکو طی چند سال گذشته ترفندهای مختلفی را به منظور جلوگیری از رفتن مومنین آذری به مساجد و اجرای احکام دین مبین اسلام تجربه کرده اند.

به عنوان مثال، هر کدام از اتباع جمهوری آذربایجان که در نهادهای دولتی این کشور بویژه ارتش مشغول کار و فعالیت است، در صورت خواندن نماز از کار اخراج می شود.

در واقع، این اقدام یکی از ترفندهای دولت الهام علی اف به منظور جلوگیری از تمایل به اجرای احکام دینی در جمهوری آذربایجان است.

سایر شگردهای دولت الهام علی اف شامل اعمال خشونت مستقیم و زد و خورد با مومنین، وارد کردن اتهام های واهی به مومنین آذری و بازداشت و حبس طولانی مدت آن ها در زندان ، تعطیلی و تخریب مساجد، واگذاری مساجد به وهابی ها و نیروهای وابسته به کشورهای مرتجع عرب حاشیه خلیج فارس - که تحت کامل فرامین بیگانگان هستند، و مواردی از این دست از جمله روش هایی هستند که دولت جمهوری آذربایجان طی چند سال گذشته در دستور کار داشته است.

  مبارز قربانلی رئیس کمیته دولتی امور دینی جمهوری آذربایجان به تازگی  اعلام کرده بود، برگزاری هرگونه مراسم عزاداری در حسینیه ها، منازل و خیابان ها ممنوع است و طبق ابلاغیه جدید، مراسم عاشورایی درماه محرم تنها می بایست درمساجد برگزار شود.

اداره روحانیت مسلمانان قفقاز جمهوری آذربایجان نیز طی اطلاعیه ای مشابه، از مردم مسلمان جمهوری آذربایجان خواست صرفاً در مساجد و یا در خانه ها عزاداری کنند و در روز عاشورا برای اهدای خون به مراکز مخصوص مراجعه کنند.

برغم این محدودیت ها و تنگناهای حاکمیت باکو علیه جامعه عظیم مسلمانان بویژه شیعیان جمهوری آذربایجان، اقشار مومن و خداجوی جمهوری آذربایجان برای اجرای فرامین الهی، همواره پیشگام و پیشقدم بوده اند . به عنوان مثال، با فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور آزادگان جهان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، عاشقان مکتب عاشورا در جمهوری آذربایجان با برگزاری آئین های عزاداری در مساجد این کشور، بر تداوم نهضت حسینی تاکید کرده اند.

در این آئین ها - که هر شب در مساجد برگزار می شود - سخنرانان نیز درباره فلسفه عاشورا و تبیین اهداف حضرت امام حسین (ع) سخنرانی می کنند.

حضور چشمگیر نوجوانان و جوانان در مساجد باکو و دیگر شهرستان های جمهوری آذربایجان از عشق بی پایان آن ها به خورشید بی غروب دشت کربلا و آموزه های والای نهضت سرخ عاشورا حکایت دارد. کارشناسان می گویند ، دریافت و تشخیص همین واقعیت ، موجب نگرانی سیاستمداران حاکم بر باکو شده است.

در حقیقت، دولت الهام علی اف که از ممانعت جمعیت بزرگ سال و افراد مسن جامعه برای به فراموشی سپردن اجرای احکام دین مبین اسلام ناکام مانده است، اکنون برای جلوگیری ازعبادت نوجوانان و جوانان کشور برنامه هایی تدارک می بیند. با توجه به شور و شوق اقشار جوان و نوجوان جمهوری آذربایجان به شنیدن فرامین الهی، کارشناسان موفقیت حاکمیت باکو را در این ارتباط نیز بعید می دانند.

 با وجود تهدیدهای مستقیم و غیرمستقیم دولت الهام علی اف ، جوانان و نوجوانان جمهوری آذربایجان مکتب عاشورا را تنها راه نجات انسان ها از تاریکی ها و باز پس گیری اراضی اشغالی کشورشان می دانند . این در حالی است که در تبلیغات رسانه های آذری ، این باور همواره زیر سوال برده می شود.

حاکمیت باکو تلاش می کند ، باورهای دینی مردم مسلمان جمهوری آذربایجان را به سمت باورهای مبتذل جوانان غربی، سوق دهد.

محدودیت های عزاداری برای شیعیان جمهوری آذربایجان در حالی است که 98 درصد از جمعیت ده میلیون نفری این کشور مسلمان و اکثریت قریب به اتفاق آن ها شیعه هستند.