ایران پرس- نتایج انتخابات پارلمانی اتریش از موفقیت «سباستین کورتز» رهبر 31 ساله حزب «مردم» این کشور در راه رسیدن به مقام صدراعظمی و کسب عنوان جوان ترین رئیس دولت اروپا و جهان خبر می دهد.

حزب محافظه کار و راست میانه «مردم» اتریش (OVP) به رهبری «سباستین کورتز» Sebastian Kurz وزیر امور خارجه اتریش روز یکشنبه با کسب حدود 31/4 درصد آرا پیروز انتخابات پارلمانی این کشور شد.

حزب محافظه کار و راست میانه «مردم» با پیروزی در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه اتریش توانست 61 کرسی از مجموع 183 کرسی پارلمان این کشور را کسب کند.

حزب راست افراطی «آزادی» (FPO) نیز با کسب 27/4 درصد در رده دوم قرار گرفت و موفق شد 53 کرسی به دست  آورد.

حزب سوسیال دموکرات (SPO) که چهار سال پیش با 26/9 درصد آرا در رده اول قرار گرفته بود در این انتخابات 26/8 درصد آرا را کسب کرد و صاحب 52 کرسی شد. 

حزب لیبرال «نئوس» (NEOS) با پنج درصد آرا و کسب 9 کرسی، حزب «پیلز» با 4/1 درصد آرا و کسب هشت کسی در رده های بعدی قرار گرفتند.

حزب «سبز» بازنده بزرگ این انتخابات با کسب حدود 3.3 درصد و نرسیدن به حدنصاب چهار درصدی از راهیابی به پارلمان باز می ماند. حزب سبزهای اتریش در انتخابات قبلی 12/5 درصد آرا کسب کرده بود.

وزارت کشور اتریش میزان مشارکت در انتخابات را 67/6 درصد اعلام کرد که با شمارش آرای پستی در روزهای آینده این نرخ مشارکت بالاتر خواهد رفت.

در انتخابات پیشین در سال 2013 نرخ مشارکت 74/91 درصد بود.

اعلام نتایج انتخابات پارلمانی اتریش از موفقیت «سباستین کورتز» رهبر 31 ساله حزب «مردم» اتریش در راه رسیدن به مقام صدر اعظمی این کشور و کسب عنوان جوان ترین رئیس دولت اروپا و جهان خبر می دهد.

انتخابات پارلمانی زودهنگام اتریش

مردم اتریش برای شرکت در انتخابات پارلمانی این کشور روز یکشنبه (23 مهر) به پای صندوق های رای رفتند.

از حدود 8 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت اتریش کمی بیش از 6 میلیون و 400 هزار نفر افراد بالای 16 سال واجد شرایط برای شرکت در انتخابات هستند.

در مجموع 16 حزب برای به دست آوردن 183 کرسی مجلس اتریش رقابت می کنند اما حدود 6 حزب بخت حضور در پارلمان را دارند.

احزاب سیاسی اتریش برای ورود به مجلس، باید دست کم 4 درصد آرا در سطح کل کشور یا دست کم یک کرسی در یکی از 43 حوزه انتخابیه را به دست آورند.

انتخابات پارلمانی اتریش هر پنج سال یک بار برگزار می شود مگر اینکه احزاب با انتخابات زودهنگام موافقت کنند اتفاقی که این بار افتاده و انتخابات امروز حدود یک سال زودتر از زمان مقرر برگزار می شود.

چشم انداز روند سیاسی اتریش/ تحلیل

نتایج انتخابات پارلمانی اتریش راه را برای کسب مقام صدر اعظمی توسط سباستین کورتز رهبر 31 ساله حزب مردم اتریش و کسب عنوان جوان ترین رئیس دولت اروپا و جهان هموار کرد.

در اتریش مقام ریاست جمهوری یک مقام تشریفاتی است و صدر اعظم قدرت اصلی را در دست دارد، به رغم شعارهای مردم پسندی که کورتز در جریان رقابت های انتخاباتی سر داد، اما حزب مردم نتوانست اکثریت مطلق کرسی‌های پارلمان اتریش را کسب کند، لذا وی برای تشکیل دولت ناچار به ائتلاف با احزاب دیگر خواهد بود.

کورتز احتمال مشارکت با راست‌گرایان افراطی را رد نکرده است.

به گفته بسیاری کارشناسان این انتخابات می تواند به ورود حزب راست افراطی آزادی به دولت اتریش بیانجامد.

این چشم انداز خوبی برای اتحادیه اروپا نخواهد بود.

«پیتر فیلسمایر» Peter Philasmeier کارشناس سیاسی آلمانی، بر این باور است که در زمینه تشکیل دولت ائتلافی در اتریش، در درجه اول حزب آزادی به عنوان یک شریک ائتلافی  در دولت آینده این کشور مطرح است.

سباستین کورتز در دوران تبلیغات انتخاباتی اعلام کرد که راه ورود پناهجویان و مهاجران به اتریش را می‌بندد.

سوسیال دموکرات‌ها و سبزهای اتریش، بازندگان اصلی انتخابات پارلمانی اتریش بودند و احتمال عدم راهیابی آن به دولت جدید زیاد است.

حزب محافظه‌کار مردم و حزب سوسیال دموکرات از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون قدرت را در اتریش میان خود تقسیم کرده اند.

با این همه تحولات سالهای اخیر بویژه بحران پناهجویان و تلاش بسیاری از آنها برای ورود و سکونت در اتریش که کشوری کوچک در اروپای مرکزی محسوب می شود، باعث بروز نارضایتی در بین شهروندان این کشور شده و به همین دلیل از قبل هم پیش بینی می شد که حزب سوسیال دموکرات که رهبری دولت کنونی اتریش را بر عهده دارد، با عدم اقبال مردم در انتخابات پارلمانی یکشنبه مواجه شود.

بدین ترتیب «کریستین کِرن»، صدر اعظم کنونی اتریش از حزب سوسیال دموکرات پست خود را از دست خواهد  داد.

هر چند انتظار می رود که دولت ائتلافی با مشارکت احزاب مردم و آزادی تشکیل شود، اما بزرگترین نقطه اختلاف این دو حزب موضع گیری در قبال اتحادیه اروپا است.

سباستین کورتز رئیس حزب مردم اساسا اروپا گرا است و اتحادیه اروپا را به عنوان بخشی از راه حل در زمینه مسائل مختلف می بیند.

اما حزب آزادی تقریبا در هر موضوعی اتحادیه اروپا را به عنوان بخشی از مساله تلقی می کند و بر خروج از آن تاکید می کند. اتریش در نیمه دوم سال 2018 ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت. بنابراین ورود یک حزب افراطی مخالف با اروپا به دولت ائتلافی آینده اتریش می تواند مسائل زیادی برای این نهاد اروپایی ایجاد کند.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

116/110

بیشتر بخوانید:

آغاز انتخابات پارلمانی زودهنگام اتریش

نگاهی به صف‌آرایی احزاب در انتخابات پارلمانی زودهنگام اتریش/ تحلیل