به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کاظم غریب آبادی روز شنبه در گفت وگو با شبکه خبر صدا وسیما بابیان اینکه تمامی گزارشهای پادمانی و برجامی و همچنین مکاتبات ایران با آژانس و بالعکس، محرمانه هستند، گفت: اعتراضات و پیگیریهای حقوقی ایران از آژانس در زمینه حفاظت از اطلاعات محرمانه، سابقه ای بیش از دو دهه دارد.
غریب آبادی، افزود: هر گونه انتشار اطلاعات محرمانه پیش از سیر روال حقوقی خود، منحصراً در اختیار جمهوری اسلامی ایران، به عنوان دارنده و مالک این اطلاعات می باشد.
رسانههای غربی جمعه گذشته اعلام کردند، آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورهای عضو اعلام کرده است که ایران تصمیم به نصب تعداد بیشتری از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-2M در تأسیسات هستهای نطنز دارد.
این اولین باری نیست که گزارشهای محرمانه آژانس درباره فعالیتهای هستهای ایران به رسانهها درز پیدا میکند.
پیشتر نیز "میخائیل اولیانف" Mikhail Ulyanov نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین نسبت به افشای گزارشهای محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رسانهها اعتراض کرده بود.
انتشار این خبر به فاصله کمی پس از تصویب کلیات طرح اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی ایران برای لغو تحریمها در رسانههای غربی خبر ساز شد.
بر اساس این مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران، سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران موظف است که در صورت عدم لغو تحریمها ظرف مدت 3 ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل 1000 عدد ماشین IR-2m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند.
آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام (8 می 2018) وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علیرغم ایستادگیهای لفظی در برابر این اقدام آمریکا موفقیتی در اقدامات عملی وعدهداده شده برای حفظ این توافق کسب نکردهاند.
در چنین شرایطی، شورای عالی امنیت ملی ایران 8 می 2019 در سالگرد خروج آمریکا از برجام اعلام کرد، تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق گام به گام کاهش خواهد داد تا میان تعهدات و حقوق ایران توازنی برقرار شود.
ایران تأکید کرده است در صورت رفع تحریمها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود است.125