مراجع دینی در قدس با صدور بیانیه ای با اشاره به اینکه مسجد الاقصی تنها متعلق به مسلمانان است، عنوان کردند که حملات و تجاوزات رژیم صهیونیستی هیچ گونه حقی را برای یهودیان در مسجد الاقصی ایجاد نخواهد کرد.
در این بیانیه بر حضور گسترده فلسطینیان در مسجد الاقصی به خصوص در روز سه شنبه 29 اوت تاکید شده است.
سه حوزه را می توان کانون تهاجم و جنایت اسرائیل علیه فلسطینی ها عنوان کرد، مسجد الاقصی، شهرک سازی و غزه.
هر یک از این سه حوزه از زوایه خاصی برای اسرائیل اهمیت دارد.
در حالی که شهرک سازی اهمیت جغرافیایی و سرزمینی و غزه اهمیت سیاسی برای اسرائیل دارد، مسجد الاقصی سمبل مبارزه هویتی این رژیم با فلسطینی ها است.
طی ماههای اخیر رژیم صهیونیستی بر مسجد الاقصی تاکید بیشتری کرده است، نتانیاهو روز 23 اوت با ورود اعضای کنست (پارلمان) اسرائیل به مسجد الاقصی در روز سه شنبه موافقت کرد.
این تصمیم در حالی اتخاذ شد که ورود اعضای پارلمان اسرائیل به مسجد الاقصی از سال 2015 ممنوع شده است.
در عین حال، «یهودا گلیک»، خاخام افراطی صهیونیست نیز روز 23 اوت با تعدادی از صهیونیست های افراطی با یورش به مسجد الاقصی، آئین های تلمودی را در این مسجد انجام دادند.
سه شنبه 22 اوت نیز 136 صهیونیستی به مسجد الاقصی اهانت کردند.
این اقدامات اسرائیل در شرایطی انجام می شود که این رژیم در جولای گذشته با برخی اقدامات محدود کننده تلاش کرد مانع حضور فلسطینی ها در مسجد الاقصی شود، اما مقاومت فلسطینی های ساکن قدس سبب حذف محدودیت ها و رقم خوردن شکست کابینه رژیم صهیونیستی شد.
بنابراین، عامل اصلی دور تازه اقدامات علیه مسجد الاقصی به شکست اسرائیل در جولای گذشته باز می گردد و بنیامین نتانیاهو درصدد کاستن از وزن این شکست است.
با این حال، نکته مهم این است که اسرائیل در حالی بر تعدی و تجاوز به مسجد الاقصی اصرار دارد که این جنایت از مهمترین مواردی است که با واکنش مستقیم خود فلسطینی ها مواجه می شود.
این در حالی است که فلسطینی ها در مقابل جنایت شهرک سازی و محاصره غزه به نهادهای بین المللی متوسل می شوند.
در تائید صحت این موضوع می توان به علت اصلی آغاز انتفاضه دوم و انتفاضه سوم اشاره کرد.
انتفاضه دوم در سال 2000 و انتفاضه قدس در سال 2015 در اثر تجاوز صهیونیستها با مسجد الاقصی آغاز شد که انتفاضه قدس در آستانه ورود به سومین سال قرار دارد.
فلسطینی ها در جولای 2015 نیز با مقاومت قاطع و حتی شهادت چند نفر، در مقابل اقدامات محدود کننده اسرائیل در مسجد الاقصی ایستادند.
همان گونه که اسرائیل تلاش دارد با اعمال محدودیت و اتخاذ تصمیمات تحریک کننده، هویت مسجد الاقصی را دستخوش تغییر کند، فلسطینی ها نیز به مسجد الاقصی نگاه هویتی، ارزشی و دینی دارند و منتظر نمی مانند که نهادهای بین المللی برای مسجد الاقصی تصمیم گرفته و حداکثر با صدور قطعنامه ای خواستار توقف اقدامات اسرائیل شوند که این رژیم نیز این قطعنامه ها را نادیده می گیرد.
سید رضی عمادی
116/110
بیشتر بخوانید:
هشدار فلسطینی ها در باره تداوم توطئه ها علیه مسجد الاقصی/ تحلیل
چهل و هشتمین سالگرد آتش زدن مسجد الاقصی + ویدئو