ایران پرس- آمریکا که هنوز خود را در قامت یک ابرقدرت در دوره پسا جنگ سرد می بیند؛ همواره در قالب جنگ نرم و عملیات روانی و دیپلماسی عمومی تلاش کرده تا افکار عمومی دیگر کشورها را در راستای اهداف و سیاست های خود شکل دهد.

در این چارچوب واشنگتن از قدرت رسانه ای، قدرت سایبری و فضای مجازی و دیگر ابزارهای خود استفاده می کند.

این در حالی است که به تازگی در اقدامی که می توان آن را فرار به جلوی امریکا دانست، واشنگتن دیگر کشورها را متهم به تلاش برای تبلیغات در داخل آمریکا با هدف تاثیر گذاری بر مردم این کشور و اعمال نفوذ بر فرایندهای سیاسی به ویژه انتخابات آمریکا کرده است.

در این راستا «رابرت پالادینو» Robert Palladino معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد؛ مرکز تعامل جهانی 40 میلیون دلار برای مقابله با تبلیغات و اطلاعات ناصحیح منتشر شده از سوی کشورهای خارجی اختصاص داده است.

بودجه 40 میلیون دلاری آمریکا برای جنگ تبلیغاتی علیه ایران، روسیه و چین

به گفته پالادینو، این مبلغ برای مقابله با نبرد تبلیغاتی کشورهای خارجی همچون روسیه، ایران و چین تعهد شده است.

 در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا که مقامات کاخ سفید به ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور تلاش می کنند خود را از هرگونه تبانی با خارجی ها به ویژه روسیه مبرا کنند، مقامات دولت ترامپ سعی دارند با فرا فکنی دیگر کشورها را به بهانه های واهی مورد اتهام قرار دهند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا متهم است که در انتخابات 2016 با روسیه تبانی کرده و مسئولان ارشد ستاد انتخاباتی وی با ماموران روسی در ارتباط بوده اند.

بر این اساس، رابرت مولر بازرس ویژه این پرونده حدود دو سال است که به انجام تحقیقات در این زمینه مشغول است و تاکنون برخی از مقامات ستاد انتخاباتی ترامپ و همچنین فرزند و دامادش فراخوانده شده اند.این تحقیقات باعث شد تا تعدادی از مقامات ارشد کاخ سفید دوره ترامپ از کار برکنار شوند و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

هم چنین با آغاز جنگ تجاری و تعرفه ای آمریکا علیه چین، ترامپ و مایک پنس معاون اول وی بارها، چین را متهم کردند که در مناطق تحت سیطره جمهوریخواهان با خرج کردن مبالغ زیاد به دنبال آن است تا سرمایه داران حامی این حزب را از ادامه حمایت از ترامپ منصرف کند.

در مورد ایران نیز دولت ترامپ مدعی است که ایران تلاش می کند از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مانند توئیتر، پیام های مد نظر خود را در جامعه آمریکا منتشر کند.

نگاهی به عملکرد آمریکا نشان می دهد که برخلاف ادعای آن، این واشنگتن است که همواره از طریق رسانه های تحت پوشش خود مانند صدای آمریکا و نیز شبکه های اجتماعی تلاش کرده تا برافکار عمومی مردم کشورهای هدف مانند روسیه و ایران تاثیر گذاری کرده و با مطرح کردن مسائل و ادعاهای دروغین، مردم این کشورها را تشویق به نا آرامی کرده و موجب بی ثباتی سیاسی و اجتماعی در این کشورها شود.

از سوی دیگر در جهان کنونی که عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات است؛ واشنگتن به خوبی از این مساله آگاه است که جریان اطلاعات و تبلیغات یک سویه نبوده و دیگر کشورها نیز می توانند در راستای اهدافی مانند آگاهی بخشی به مردم آمریکا از ابزارهای فضای مجازی استفاده کنند.

این مساله اکنون در زمینه مسائلی مانند تلاش برای آگاه کردن مردم آمریکا از نقش مخرب دولت ترامپ در جنگ یمن و نیز تبانی دولت آمریکا با رژیم سعودی برای پوشاندن ابعاد جنایت سعودی ها در قتل فجیع جمال خاشقجی روزنامه نگار و منتقد معروف سعودی آشکار شده است.

در واقع دولت آمریکا از ورود پیام های منتقدانه از سوی دیگر کشورها و آگاهی بخشی افکار عمومی در مورد فعالیت های خود نگران است و قصد دارد جلوی آگاه شدن شهروندان آمریکایی را بگیرد.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

141/110

بیشتر بخوانید:

جمهوریخواهان ترامپ را از اتهام تبانی با روس ها تبرئه کردند

بودجه 40 میلیون دلاری آمریکا برای جنگ تبلیغاتی

<a href="http://parstoday.com/fa/america-i151592">بودجه 40 میلیون دلاری آمریکا برای جنگ تبلیغاتی علیه ایران، روسیه و چین</a>