«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در «داووس» درباره ضرورت همکاری برای آنچه مقابله با فعالیت بیثبات کننده ایران در منطقه ازجمله تولید موشک بالسیتک خواندند، گفت وگو کردند.
دراین میان؛ «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم در اجلاس داووس مدعی شد: تنها مساله حائز اهمیت برای وی، ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی است و حفظ توافق هستهای و لغو آن اهمیتی ندارد.
سیاست فرافکنی مثلث شوم آمریکا، عربستان و رژیم اسرائیل درباره نقش و سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه، نخنما شده است و تلاش تبلیغاتی آنان، نمیتواند واقعیتهای منطقه را به نفع آنان تغییر دهد.
طرفی که به طور واقعی با تروریسم مبارزه میکند و کمک کرد تا داعش در عراق و سوریه، حاکمیت سرزمینی خود را از دست بدهد، کشوری بهجز جمهوری اسلامی ایران نیست.
نقش سازنده و ثباتساز ایران در منطقه غرب آسیا با هجمه تبلیغاتی مثلت فتنه و شوم آمریکا، عربستان و اسرائیل وارونه جلوه داده نخواهد شد.
همگان به خوبی میدانند که تفکر وهابیتسعودی، سلاح آمریکایی و چتر حمایتی صهیونیستها از تروریستها، موضوعی غیرقابل سرپوش گذاشتن است و از مساله ایرانهراسی، چیزی عائد شکست خوردگان حامی تروریستها نخواهد شد.
در همین زمینه؛ «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران تاکید کرد: هرقدر بوقهای تبلیغاتی ترامپ و همدستانشان حقایق جایگزین (تقلبی) تولید کنند، هر میزان که عربستانسعودی بازی تبلیغاتی چشمانداز نورانی راه بیاندازد و هر قدر آمریکا تلاش کند شکست داعش را به نام خود ثبت کند، نمیتوانند واقعیتهای موجود را تغییر دهند.
برهم خوردن توطئه داعشی در منطقه غرب آسیا، محور مقاومت اسلامی را در اوج قدرت در برابر آمریکا و متحدانش قرار داده است.
افتضاح جهانی آمریکا در موضوع داعش
شکست سرزمینی داعش در عراق و سوریه، زمانی اهمیت پیدا میکند که آمریکاییها اعلام کردند حدود 30 سال زمان نیاز است تا داعش از بین برود؛ موضوعی که نشان از مدیریت داعش برای پیشبرد راهبرد آمریکا در منطقه غرب آسیا با همکاری عربستان و اسرائیل داشت.
درچنین شرایطی؛ تحرکات متشرک و تقسیم کار بین سعودیها، آمریکاییها و صهیونیستها، سبب نگاه منفی دیگر کشورها به ایران نخواهد شد.
در روزی که وزیر خارجه سعودی و رئیس جمهور آمریکا در داووس بهزعم خود نقش ایران را در منطقه مخرب خواندند، «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق در گفت وگو با شبکه تلویزیونی آمریکایی CNN درپاسخ به این سوال که ریاض مدعی است ایران، نیرویی سیاه و منفی در منطقه است؟ تاکید کرد: چنین دیدگاهی قابل قبول نیست و از نقش ایران در کمک به دولت عراق برای شکست داعش تمجید کرد.
«محمدبن عبدالرحمن آلثانی» وزیر خارجه قطر هم اظهار کرد: زمانی که به شرایط منطقهای ازجمله تحولات یمن و لبنان نگاه میشود، سیاست عربستان نه فقط باعث ایجاد بیثباتی در قطر، بلکه باعث ایجاد بیثباتی در کل منطقه شده است.
برای کشورهای مستقل و دارای حاکمیت ملی ثابت شده است که جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه، نقشی سازنده دارد. با از بین رفتن خلافت خودخوانده داعش در عراق و سوریه و نیز اعتقاد به همزیستی مسالمتآمیز و حُسنهمجواری در تنظیم مناسبات منطقهای، از جمهوری اسلامی ایران، کشوری قابل اعتماد در عرصههای مختلف ساخته است. 134/112
نویسنده: علی کرمی
بیشتر بخوانید:
جدال جهان گرایی و حمایتگرایانه در اجلاس داووس / تحلیل
توهم و فرافکنی نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره ایران در اجلاس داووس
سی ان ان: سایه اظهارات موهن ترامپ در نشست داووس سنگینی می کند