ایران پرس - انتخابات ریاست جمهوری مصر فردا (دوشنبه) در حالی آغاز می شود که در این انتخابات تنها دو نامزد حضور دارند و«موسی مصطفی موسی» رئیس حزب الغد با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری کنونی به رقابت خواهد پرداخت.

انتخابات ریاست جمهوری در مصر در حالی برگزار می شود که روند برگزاری آن انتقادات بسیاری را در پی داشته است و بسیاری از شخصیت های مصری از جمله «عبدالمنعم ابوالفتوح» نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری و «محمد انور سادات» با بیان این که در این انتخابات امکان رقابت سالم و شفاف وجود ندارد، آن را تحریم کرده اند.

نهادهای بین المللی بسیاری نیز رویه این انتخابات را محکوم کرده اند.

سازمان دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای اعلام کرد:

"دولت مصر ساده ترین و ابتدایی ترین خواسته ملت مصر برای برگزاری انتخابات آزاد و شفاف را پایمال می کند."

این در حالی است که السیسی رئیس جمهوری مصر چندی پیش از شهروندان این کشور خواست حضور گسترده ای در این انتخابات داشته باشند.

وی در حالی از برگزاری انتخابات شفاف و سالم سخن گفت که همه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که در انتخابات کنونی توان به چالش کشیدن وی را داشتند به دلایل مختلف از این انتخابات کنار گذاشته شدند، از جمله «خالد علی» وکیل و فعال حقوقی که در سایه پیروزی قضایی ضد السیسی در موضوع واگذاری جزایر تیران و صنافیر به سعودی ها، وجهه بین المللی نیز پیدا کرد؛ اما سیستم قضایی مصر در سپتامبر گذشته، وی را محکوم کرد.

کنار رفتن رقبای السیسی راه را برای وی باز کردند 

«احمد شفیق» نخست وزیر «حسنی مبارک» دیکتاتور پیشین مصر نیز یکی دیگر از افرادی بود که قصد رقابت با السیسی را داشت اما اعلام انصراف کرد و حزب متعلق به وی  نیز در اقدامی تعجب برانگیز از السیسی اعلام حمایت کرد.

به همین منظور افراد دیگری چون «احمد قنصوه» ژنرال ارتش نیز بودند که از صحنه رقابت کنار گذاشته شدند.

با حذف کاندیداهای انتخاباتی به دلایل مختلف همچنین سرکوب آزادی های سیاسی و مدنی، برخورد با رسانه ها و خبرنگاران، در انتخابات کنونی  تنها السیسی و «موسی مصطفی موسی» نامزد هستند.

این در حالی است که شماری منتقدان و مخالفان دولت مصر، «موسی مصطفی موسی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور را به همسویی با سیاست های «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری کنونی و همچنین سوءاستفاده از اموال عمومی برای تامین هزینه های مبارزات انتخاباتی متهم می کنند.

در چنین شرایطی بسیاری انتخابات کنونی مصر را بی معنا و نمایشی می دانند.

«محمد صالح صدقیان»، کارشناس مسائل خاورمیانه در این باره می گوید:

"این یک شوی سیاسی – تبلیغاتی است و حضور موسی مصطفی در حقیقت برای مشروعیت بخشیدن به انتخابات است نه نشانه ای از تقسیم نقش."

اکنون قابل پیش بینی است که پیروز این دوره انتخابات ریاست جمهوری مصر، السیسی باشد.

او در این شرایط، اگر چه حمایت بسیاری ازکشورهای غربی و منطقه ای از جمله عربستان را با خود دارد؛ اما به نظر می رسد در دوره جدید، در مواجه با چالش های اقتصادی، سیاسی و امنیتی همچنین حضور مخالفان سیاسی داخلی، راه سختی را در پیش خواهد داشت.

نویسنده: دینیاریان

133/116

بیشتر بخوانید:

آغاز انتخابات ریاست جمهوری مصر، شاخصه‌های منفی انتخابات/ تحلیل

کمیته انتخابات مصر: حتی با یک نامزد هم انتخابات برگزار می‌شود