پرس تی وی : ایران اظهارات ضد ایرانی بوریس جانسون، وزیر خارجۀ بریتانیا و عادل الجبیر، همتای سعودی وی را که در یک اجلاس مشترک خبری در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، مطرح شد، محکوم کرده است.

 تهران می‌گوید این اظهارات سرپوشی بر نقش مخرب لندن و ریاض در حمایت از تروریسم تکفیری است.

الجبیر ایران را به حمایت از تروریسم و مداخله در امور داخلی سایر کشورها متهم کرد.

وی همچنین مدعی شد تهران با تروریست‌های القاعده ارتباط دارد و سران این گروه به ایران گریخته و از سال 2001 در این کشور به سر برده‌اند.

در همین حال، بوریس جانسون نیز گفته است لندن و ریاض در قبال آنچه وی به‌عنوان تهدید ایران به‌ویژه در سوریه و یمن توصیف کرد، مواضع مشابهی دارند.

ادوارد کوریگان، وکیل بین‌المللی حقوق بشر، دوشنبه (22 آذر) در مصاحبه با پرس تی‌وی گفت اظهارات مقامات سعودی و بریتانیایی «احمقانه» و «نادرست» است و در واقع در سال‌های گذشته کل مفهوم مبارزه با تروریسم، سیاسی شده است.

وی افزود: «عربستان سعودی در حال حاضر احتمالاً بزرگ‌ترین حامی تروریسم به شمار می‌رود چراکه آن‌ها صدها میلیون دلار برای براندازی رژیم مشروع سوریه که در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده، هزینه کرده‌اند.»

این فعال حقوقی تأکید کرد: «بریتانیا نیز برای براندازی دولت مشروع سوریه از داعش و سایر گروه‌های پیکارجو حمایت کرده است و تاریخچۀ استفادۀ بریتانیا از خشونت برای به سرانجام رسیدن اهداف سیاسی به چندین قرن‌ قبل برمی‌گردد.»

کوریگان افزود ایران از دولت مشروع سوریه حمایت می‌کند و این‌ یک اقدام تروریستی نیست. وی خاطرنشان کرد بااین‌وجود، سرنگونی یک رژیم و حمایت از گروه‌های تروریستی اقداماتی تروریستی هستند که غرب و متحدان منطقه‌ایش در حال انجام دادن آن‌ها هستند.

این وکیل بین‌المللی همچنین خاطرنشان کرد بریتانیا از تجاوز نظامی عربستان به یمن حمایت کرده و به‌طور مخفیانه از آن سود برده است.

به گفتۀ وی، اقداماتی که امریکا در سایر کشورها انجام می‌دهد ازجمله بمباران، اعزام جوخه‌های ترور سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) و حتی استفاده از حملات پهپادی همه و همه اقداماتی تروریستی هستند.

کوریگان در پایان گفت بنابراین آنچه غرب اغلب تروریسم می‌خواند در واقع ازنظر حقوقی تروریسم نیست.