سخنگوی وزارت امورخارجه ایران گفت: مشارکت ترکیه برای مبارزه با گروههای تروریستی داعش در آزادسازی موصل، باید با اجازه دولت مرکزی عراق باشد.

به گزارش خبرنگار برون مرزی، «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امورخارجه ایران روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره اظهارات اخیر مقامات ترکیه در ارتباط با مشارکت این کشور در آزادسازی موصل افزود: مبارزه با تروریسم در منطقه و حتی در سطح جهان بحث مهمی است و هر دولتی که می‌تواند، باید برای مبارزه با تروریسم اقدام کند.

قاسمی گفت: در این حال به هیچ وجه قابل قبول نیست که کشوری به بهانه مبارزه با تروریسم و هر جنایت دیگری حاکمیت ملت‌های دیگر را نقض کند و بدون اجازه و مجوز دولت مرکزی آن کشور بخواهد به صورت یک‌جانبه عمل کرده و حاکمیت آن کشور را نادیده بگیرد.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگار برون مرزی درباره احضار اخیر سفیر ترکیه در تهران به وزارت امورخارجه و توضیح درخصوص اظهارات مقامات این کشور درباره نقش ایران در سوریه و عراق گفت: سفیر ترکیه در تهران هفته گذشته با حضور در وزارت امورخارجه، درخصوص مسایل دوجانبه، سوریه، عراق، حوزه خلیج فارس پاسخگو بود.

قاسمی درخصوص موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال آزادسازی موصل توسط ارتش و نیروهای مردمی عراق نیز گفت: ایران برای تمامی مذاهب، قبایل و قومیت‌ها در عراق احترام قائل است و بحث آنها را از عناصر تروریست و تکفیری‌های افراط گرا جدا می‌داند.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران ابراز امیدواری کرد:آزادسازی موصل در وضعیت مناسب و مطلوبی انجام شود و به حاکمیت بیشتر و تقویت تمامیت ارضی عراق نزدیک شود.

قاسمی همچنین با اشاره به استقبال جمهوری اسلامی ایران از برقراری آتش‌بس در یمن گفت: متاسفانه عربستان آتش‌بس را رعایت نکرد و آتش‌بس شکسته شد و به نظر می‌رسد وضعیت یمن پیچیده‌تر از گذشته شود.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران ابراز امیدواری کرد: عربستان آتش‌بس را بپذیرد و حملات خود را متوقف کند تا به کمک سازمان ملل و تحت مدیریت این سازمان آتش‌بس برقرار و شرایط برای مذاکرات و یافتن راهکارهای سیاسی در منطقه و یمن فراهم شود.

قاسمی درباره صحبت‌های اخیر «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر آغاز مذاکرات این اتحادیه با ایران و عربستان در ارتباط با بحران سوریه گفت: خانم موگرینی مواضع خود را اعلام و اشاره کردند که این دو کشور در بحث سوریه نقش‌آفرین هستند؛ البته این نقش‌آفرینی می‌تواند وجوه مختلفی داشته باشد.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران با اشاره به جایگاه و نقش ایران در حل بحران سوریه، افزود:آنها به جایگاه و نقشی که ایران درباره سوریه ایفا می‌کند به خوبی آگاه هستند و نقش عربستان نیز در این زمینه مشخص است.