«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه ایران با بیان اینکه غربی ها به این موضوع که نمی توانند ایران را به زانو دربیاورند واقف هستند اظهار کرد: اگر اتفاقی برای برجام بیفتد، بعید است یک اجماع جدید به شکل سابق در جهان و حتی اروپا تکرار شود.
قاسمی افزود: با توجه به نوع تفاهمی که برجام نام گرفته است که یک تفاهم بینالمللی و چندجانبه است به نظر میرسد که تا حدی این درک در آمریکای ترامپ نیز ایجاد شده که نقض کامل برجام، نادیده گرفتن و پاره کردن آن برای آنها امکانپذیر نیست و به همین دلیل نیز آنها از روش های دیگری برای تضعیف و دور زدن برجام و تخریب آثار مثبت آن برای ایران استفاده میکنند.
مذاکرات حقوق بشری ایران با اتحادیه اروپا
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به مذاکرات حقوق بشری ایران با اتحادیه اروپا تصریح کرد: اتحادیه اروپا بخشی از فرهنگ و قوانین اسلامی را نمیشناسد و با سیستم قضایی ایران آشنا نیست و یکسری از مسائل مشرق زمین و آداب و سنن دینی و فرهنگی برایشان کاملا شناخته شده نیست به همین دلیل می توان از طریق گفتوگو و رایزنی بر اشتراکات بیفزاییم و از اختلافات بکاهیم.
ایران هیچ تماس مستقیمی با عربستان نداشته است
وی به روابط ایران و عربستان اشاره کرد و افزود: ما هیچ تماس مستقیمی با عربستان نداشتیم؛ اظهار علاقه از سوی برخی از کشورها بوده یا شنیده شده که بخواهند کاری بین ما و عربستان انجام دهند اما نهایتا در حد حرف باقی مانده است.
قاسمی تاکید کرد: سعودی ها هنوز به گفتار سخیف خود در مورد ایران ادامه میدهند؛ شاید برای آنها فهم واقعیت ایران کمی نیاز به زمان دارد و باید برای این درک و رسیدن به این فهم بیشتر فکر کنند.
ایران خواهان تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق است
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به نوع روابط ایران با منطقه کردستان عراق گفت: ایران خواهان تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق و عراقی یکپارچه و دمکراتیک و توسعه یافته است و هر نوع تجزیه عراق و تفکیک و جدایی بین ملتها و اقوام و مذاهب را یک نوع اشتباه فاحش و خطای استراتژیک میداند که به ضرر مردم عراق و همه قومیتها و مذاهب خواهد بود و موجب بیثباتی بیشتر عراق و تشویق و گسترش موج تروریسم خواهد شد.
قاسمی افزود: موضع تغییرناپذیر ایران حمایت از دولت مرکزی عراق، تمامیت ارضی، زندگی همراه با رفاه و آرامش برای تمام مردم عراق و برای همه پیروان مذاهب و اقوام مختلف در چارچوب یک حاکمیت ملی و دموکراتیک است.
تبادل نظر ایران، روسیه و ترکیه درباره نحوه نظارت بر آتش بس در سوریه
وی درباره بحران سوریه و ایجاد مناطق کاهش تنش در این کشور گفت: این موضوع که ایران، روسیه و ترکیه سه کشور ضامن صلح و آتشبس در سوریه چگونه باید بر این کار نظارت کنند بحثی مهم، کارشناسی و دقیق است که در حال رایزنی برای یافتن و نهایی کردن مکانیسمهای آن هستند البته مقداری از این بحث انجام شده و مکانیسمهایی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.115/111
بیشتر بخوانید:
اختصاصی/قاسمی: نشست آستانه می تواند به برقراری صلح در سوریه کمک کند + ویدئو
قاسمی: فرافکنی و متهم کردن مستمر همسایگان راه حل مشکلات داخلی بحرین نیست
قاسمی: سرمنشا قاچاق انسان سیاستهای مداخلهجویانه آمریکا است