به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدباقرقالیباف با بیان اینکه بدون شک همه کارشناسان و محققان این را پذیرفتهاند که دنیا در حال تغییر در نظام جهانی است، گفت: اینجا جایی است که در آن اتفاق نظر وجود دارد. شاید جایی که اختلاف نظر باشد در مختصات این نظم جهانی و شکلگیری آینده این نظام جهانی است که آیا تک قطبی خواهد شد؟ آیا در حقیقت جابجایی در قدرت می خواهد دوقطبی یا چند قطبی خواهد شد؟
وی افزود: موردی که در هندسه نظم جدید جهانی باید به آن توجه داشت آن است که بازیگران جدیدی پدیدار شدند که قدرتشان کمتر از دولت ها نیست و نگاه ژئوپولوتیکی در سرزمین ها نسبت به گذشته بیشتر شده است.
محمدباقر قالیباف ادامه داد: این موضوع از اوایل دهه قرن ۲۱ مصرف شده است که قرن بیست و یکم قرن آسیا است که در اقتصاد سیاسی و چه در حوزه مسائل فرهنگی و فنی.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید در سیاست داخلی و خارجی بیانیه گام دوم مبنا باشد، گفت: یکی از حرکتهای دشمنان تلاش برای در انزوا قرار دادن ایران اسلامی است که بعضا برخی نگاهها و افکار داخلی به این موضوع دامن میزنند البته ایران عزیز اینقدر قوی و وسیع و تاثیرگذار است که هرگز منزوی نخواهد شد.
وی در همایش بینالمللی هندسه نظم جهانی گفت: با نگاه منصفانه این موضوع را میتوان پی برد که فرصت ایجاد شده برای جامعه بشری تغییر در هندسه نظم جهانی به نفع بشریت و آزادی خواهان به ویژه به نفع مسلمانان است؛ همه این را مدیون امام و شهدا میدانیم امامی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گام برنداشت، انقلاب اسلامی در این حرکت نقش کلیدی و اساسی داشته و دارد.
وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه باید مسئله محور حرکت کنیم. باید در حوزه سیاست خارجی از لحاظ ساختاری و رفتاری اولویت خود را بر مسائل سیاسی و تجارت بینالملل بگذاریم. حربه دشمن در جبهه مقاومت و کشورهای اسلامی برای ایران اسلامی، حربه اقتصادی است و باید بخش اقتصادی را تقویت کنیم. ایران یک کشور قوی است ولی سعی میکنند که قدرت ما را کاهش دهند و دست بر روی نقاط ضعف ما میگذارند. یکی از این نقاط ضعف ما اقتصاد است زیرا ما از تحول در اقتصاد فاصله گرفته ایم، اقتصاد ما مردمی نیست. جمهوری اسلامی ایران هرگز منزوی نخواهد شد. البته ما در حکمرانی اقتصادی باید تجدیدنظر جدی کنیم.
قالیباف یادآور شد: ریشه اصلی اینکه ما امروز در حکمرانی در چالش قرار گرفتیم و دشمنان بر آن متمرکز شدند، اشکال از جایی شروع شده که ما از مبانی تحول در اقتصاد فاصله گرفتیم. اگر اقتصاد ما مردمی بود و حکمرانی اقتصاد ما مردمی بود، حتماً به چالش امروز گرفتار نمیشدیم. اقتصاد را باید محور قطعی خودمان قرار دهیم. باید به این موضوع با اولویت برنامه پنج ساله هفتم توجه کرده و ضعف در حوزه اقتصاد را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: اگر در عرصههای بازدارندگی دفاعی و امنیتی در اوج قدرت هستیم و دشمنان تا دندان مسلح بحث مربوط به حرکت نظامی را از میز تصمیم خود حذف کردند به خاطر این است که انقلاب اسلامی مردمی است پس ما باید اقتصاد را مردمی کنیم. نقطه تقابل در جایی است که ما اقتصاد را مردمی نکردیم.
رئیس مجلس تصریح کرد: سیاست همسایگی در اولویت ماست و باید انسجام کشورهای اسلامی، انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را به ویژه در حوزه تجارت و اقتصادی بالا ببریم. اولویت ما به عنوان یک مسلمان آن است که باید در نظم آینده شاهد این باشیم که همگرایی و انسجام بیشتری بین امت اسلامی از شرق آسیا تا غرب آفریقا به وجود آید. باید با اتحاد و برادری در کنار هم قرار گیریم.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال فرمودند موضوع تحول از موضوعات جدی ماست. البته مقام معظم رهبری بحث تحول را در سال ۱۳۹۹ نیز در حرم امام (ره) یک ضرورت در کشور دانستند، چراکه امام (ره) با شکلگیری انقلاب اسلامی امام تحول بودند.
قالیباف تصریح کرد: بنده از این تحول بهعنوان حکمرانی نو در عرصههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی یاد میکنم. حکمرانی نو باید نقاط قوت ما را گسترش بدهد و نقاط ضعف را از بین ببرد.
116