استاد گروه لرزه‌نگاری و مخاطرات طبیعی دانشگاه هاشمی اردن، قدرت زلزله ویرانگر مغرب را با 25 بمب هسته‌ای برابر دانست.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اواخر روز جمعه، زمین لرزه ای به بزرگی 6.9 ریشتر به مرکزیت 77 کیلومتری جنوب غربی شهر مراکش مغرب، رخ داد. آخرین گزارش ها حاکی از آن است که تعداد قربانیان این فاجعه به 1300 نفر رسیده و 1800 نفر دیگر مجروح شده اند. رسانه ها گزارش دادند که 720 نفر از مجروحان در وضعیت وخیم قرار دارند.
دکتر عید الطرازی، استاد گروه لرزه‌شناسی و مخاطرات طبیعی دانشگاه هاشمی، در گفتگو با اسپوتنیک عربی، قدرت زلزله ویرانگر مراکش را از نظر مقدار مواد موجود در بمب‌های هسته ای برابر با 25 بمب هسته‌ای دانست.

وی گفت: زمین لرزه ای با بزرگی 7 ریشتر بسیار قوی است و می تواند باعث شتاب زمین در کانون زلزله بین 200 تا 300 سانتی متر در ثانیه شود که می تواند اجسام را تخریب کند، به ویژه آنهایی که به طور خاص برای مقاوم شدن در برابر زلزله طراحی نشده و زیربناها از نظر زمین شناسی و توپوگرافی به اندازه کافی آماده نشده باشند.
الطرازی در مورد تأثیر زلزله مراکش بر کشورهای همسایه، این موضوع را رد کرد و گفت: این زلزله بر پوسته زمین در منطقه اطراف، به ویژه در شمال آفریقا یا خاورمیانه، اثر محرک قوی ندارد، بنابراین به نظر وی احتمال وقوع زلزله های مخرب مشابه در کشورهای همسایه بعید است.

این استاد دانشگاه همچنین درباره امکان پیش‌بینی چنین زمین‌لرزه‌هایی قبل از وقوع، توضیح داد: «معمولاً غیرقابل پیش‌بینی هستند، اما گاهی درموارد بسیار کم ممکن است قبل از وقوع زمین‌لرزه‌ها افزایش فعالیت در پوسته زمین اتفاق بیفتد و قبل از وقوع زلزله اصلی مجموعه ای از زمین لرزه های کوچک با بزرگی کوچک، حدود 3 یا 4 درجه.رخ دهد. 

وی افزود: همچنین ممکن است تغییراتی در میدان مغناطیسی در کانون زلزله، میدان الکتریکی و سایر لایه‌های زمین وجود داشته باشد، اما این تغییرات ثابت نیستند، بنابراین دانشمندان نمی‌توانند برای پیش‌بینی چنین زمین‌لرزه‌هایی به آن‌ها اعتماد کنند.

دکترالطرازی خاطرنشان کرد که مغرب به اندازه کافی از مرز تماس بین صفحات تکتونیکی (صفحات پوستهٔ زمین) آفریقا و اوراسیا فاصله دارد و فاصله آن حدود 400 کیلومتر است، بنابراین دانشمندان قبلاً احتمال وقوع زلزله ای با این بزرگی را در این منطقه رد کرده بودند.

این زلزله شناس توضیح داد که زلزله مراکش بسیاری از نظریه های مورد استفاده توسط زلزله شناسان و زمین شناسان را تغییر می دهد زیرا این منطقه صدها کیلومتر از مرز برخورد صفحات سنگ کره فاصله دارد.