مولانا قاری عبد الرحمان نورزی از علمای برجسته اهل سنت پاکستان در مصاحبه با رادیو پشتو ایران پرس درباره قیام امام حسین (ع) در روز عاشورا و فلسفه اسلام گفت: بی تردید این قیام برای امت اسلامی تا روز قیامت راه زندگی راستین را تعیین کرد.

 س / از رحلت ملکوتی نبی اسلام 50 سال نگذشته بود که خاندان وی را در کربلا به شهادت رساندند و خانواده عصمت و طهارت (ع) را اسیر کردند ارزیابی شما از قیام امام حسین(ع) در کربلا چیست؟

 افرادی همواره از عظمت و پیشرفت اسلام ناراحت بوده و از صدر اسلام با این دین مبین مخالفت کرده اند اما چون اسلام یک معجزه الهی است، هیچ نیرویی نتوانسته است جلوی پیشرفت آنرا بگیرد.

 قیام امام حسین (ع ) علیه ظلم و برای اجرایی سنت حضرت محمد (ص) بود و لذا هیچ گاه از صفحات تاریخ محو و از اذهان مردم جهان محو نخواهد شد.
مبارزه حق و باطل همیشه وجود داشته است، اما رفتار غیرانسانی یزیدیان با امام حسین (ع) در طول تاریخ بی سابقه بوده است. 
 در روز عاشورا  تفکر و فرهنگ  محمدی و حسینی برابر تفکر و فرهنگ یزیدی قرار گرفت و روز عاشورا دشمنان اسلام علیه تعلیمات، تفکر و سیره پیامبر اکرم  شوریدند. 

 روش یزیدان در عصر حاضر نیز این گونه است که بین امت اسلامی شکاف ایجاد کند، قرآن کریم 1400 سال پیش مسلمانها را اگاه کرد که کفار و مشرکین دوستان شما نیستند بلکه همواره در تلاش اند که بین مسلمانان تفرقه بیاندازند. 
 زمانی که به وضعیت امروز جهان نظر می افکنیم، مشاهده می کنیم که پیروان یزید زیاد هستند و پیروان تفکر حسینی اگرچه زیادند اما بین انها وحدت وجود ندارد و در راه این تفکر مبارزه و قیام نکرده اند. 

در سراسر جهان رسانه ها در دست صیهونیسم و غرب قرار دارد و در خدمت اهداف شوم آنها است و متاسفانه رسانه های امت اسلامی مقابل این رسانه ها بسیار ضعیف و ناتوان عمل می کنند.

قاتلین امام حسین (ع) کشته شدند، اما قاتلین تفکر حسینی امروز نیز وجود دارند و قدرت اصلی در دست آنهاست، در دنیا و جهان اسلام نیز قدرت و حاکمیت در دست تفکر یزیدی است  و متاسفانه امروز از تفکر یذیدی حمایت می شود.

دیشب یک برنامه تلویزیونی را نگاه میکردم که درباره عاشورا و محرم بود و در آن حرفهای زیادی مطرح شد اما در نهایت گفته شد که امام حسین(ع) راه صبر را پیشه کرد، این یعنی چه؟ معنای صبر چیست؟ اینکه یک شخصیت به قتل رسید و به خانواده ایشان ظلم و ستم شد و شما بگویید که باید صبر کرد و معامله را به خدا بسپارید؟ کربلا یک مدرسه است باید مقابل ظالم قیام کرد، کربلا به ما درس می دهد که امت اسلامی هیچگاه حاکم ظالم، فاسق و فاسد را قبول نمی کند و در مقابل انها قیام می کند.

امروز در جهان اسلام مقابل حاکمیت های ظالم قیام نمی شود بلکه حاکمیت های باطل آنها پذیرفته شده است، حاکمان فاسد جهان اسلام حتی پولهای حاصل از حج را دزدیده و در بانک های سویس و کشورهای غربی نگهداری می کنند.

پیام قیام حسینی این است که مقابل فاسد باید ایستاد و با آن مبارزه کرد. اما امروز اگر کسی به اسم امام حسین (ع) مقابل ظلم قیام کنند قدرتهای استکباری، آنها را تروریست می نامند زیرا از ابزارهای توانمند رسانه ای برخوردار هستند. امروز اگر در جهان اسلامی کسی کلمه حق را می گوید کشورهای آمریکا، انگلیس و دیگر قدرتهای استکباری انها را تروریست معرفی می کنند.

س / یزیدیان می خواهند ریشه اسلام محمدی (ص) را بخشکانند و برای این کار برخی گروهها را نیز تشکیل داده تا اسلام را بدنام کنند، وظیفه مسلمانان مقابل یزیدیان زمان چیست؟

 امام حسین(ع)  دید که در جامعه فسق و فجور و بدعت رایج شده است و جامعه اسلامی بویژه خواص جامعه در قیام علیه فسق و فجور و بدعت با ایشان همراهی نخواهند کرد، تصمیم گرفت از اسلام ناب دفاع کند و به جهانیان اعلام کرد که این نظام فاسق است.

قیام امام حسین (ع) برای بقای اسلام بود تا اسلام ناب محمدی تا روز قیامت زنده بماند. امام حسین(ع)  وارث پیامبر اسلام و وارث همه انبیا الهی بود، اما مردم وی را تنها گذاشتند و همان شد که امام حسین همراه خانواده و یاران وفادارش در کربلا به شهادت رسیدند.

قرآن کریم بطور صریح می فرماید ای مردم از خداوند، رسول اش و از اولی امر اطاعت کنید. امام حسین(ع)، علیه ظلم و ظالم از حق پیروی کرد، اما متاسفانه در جهان اسلام حاکمان ظالم همچنان وجود دارند، فسق و فجور غالب است، بدعت و گمراهی رایج است و مخالفت با سنت و سیرت امام حسین نیز ادامه دارد.