به گزارش ایران پرس؛ علی لاریجانی امروز(شنبه) در همایش تجارب موفق بیمارستانی و مدیریت منابع و مصارف تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران براساس گزارش های آژانس بین المللی هسته ای در عمل به تعهداتش، متعهدانه عمل کرده است.
رئیس مجلس با اشاره به زیاده خواهی های کشورهای غربی از جمهوری اسلامی ایران در قبال فعالیتهای هسته ای گفت: اخذ تعهد سیاسی خارج از آژانس، خواسته ای بود که از سوی آنها مطرح شد در حالی که چنین حقی نداشتند چرا که کشورهای تابع حقوقی آژانس در قبال فعالیتهای هسته ای، آزادی عمل دارند، لذا درهمین راستا خواهان مذاکره سیاسی شدند و جمهوری اسلامی ایران مذاکره با گروه 5+1 را پذیرفت.
لاریجانی با اشاره به روند سخت و پیچیده مذاکرات هسته ای تصریح کرد: من از نزدیک شاهد بودم که آقایان روحانی و ظریف زحمات زیادی برای به نتیجه رساندن این مذاکرات کشیدند.
وی تاکید کرد: در مذاکره اینگونه نیست که همه خواسته های شما به نتیجه برسد، کسانی که با مذاکرات دیپلماتیک آشنایی دارند؛ می دانند که در هر مذاکره شما خواسته های خود را مطرح می کنید و طرف مقابل هم محدودیت های خود را تعریف می کند و مجموعا به توافقی می رسید.
روند مذاکرات هسته ای با هدف حفظ دانش هسته ای با کمترین فشار به مردم عقلایی بود
لاریجانی مسیر طی شده در روند مذاکرات را روندی عقلایی توصیف کرد که هدف آن حفظ دانش هسته ای با کمترین فشار به مردم بود.
رئیس مجلس عنوان کرد: امروز موجوداتی در دولت آمریکا مسئولیت گرفته اند که این توافق را برهم زدند و جمهوری اسلامی ایران حق داشت بعد از خروج آمریکا از برجام از این توافق خارج شود و فعالیتهای خود را همچون گذشته از سر بگیرد اما چند تن از رهبران اروپایی تماس گرفتند و گفتند شما از توافق خارج نشوید ما شرایط را به نحوی که ایران خسارتی نبیند فراهم خواهیم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با وجود تردیدهای جدی در توانمندی اروپایی ها و نحوه تصمیم گیری آنها، ایران پذیرفت که دوره ای برای گفتگو درباره مسئله هسته ای تعیین کند تا توانمندی و تعلق خاطر سیاسی آنها برای حل موضوع آزموده شود.
وی اظهار کرد: مسیری که جمهوری اسلامی ایران طی کرده، مسیری عقلایی بود هرچند که در قبال همین مسیر هم در کشور اختلاف نظرهایی وجود دارد و برخی از اصل موافق نبودند و استدلالهایی مطرح می کردند؛ حتی برای همین زمان در نظرگرفته شده برای مذاکره با اروپا هم حرف و حدیث هایی وجود دارد ولی استدلال جمهوری اسلامی این بود که با همان بحث قبلی در بحث صیانت از توانمندی هسته ای فشار کمتری به مردم بیاید.
دکتر لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی ایران حرف بلندپروازانه نمی زند که قابل فهم نباشد بلکه یک مسیر پیشرفت را در فناوری هستهای در پیش گرفت و بارها هم گفته شد که به سمت سلاح هستهای نمیرویم؛ رهبر معظم انقلاب نیز در این مورد تأکید کردند که استفاده از سلاح هستهای مشروع نیست و به سمت آن نمیرویم و در این مورد فتوا صادر کردند که حتماً اجرا میشود ضمن اینکه بارها نیز به آژانس این مجوز داده شد که از بخشهای مختلف بازدید کنند.
در این جشنواره از مدیران بیمارستان های برگزیده قدردانی شد.
139/110
بیشتر بخوانید:
رویکرد دوگانه اتحادیهاروپا: حمایت از برجام و ابراز نگرانی از سیاستهای منطقهای ایران/ تحلیل
معاون وزیر خارجه بریتانیا در راه ایران؛ برجام محور رایزنیهای آلیستر بِرت
تاییدیه دوازدهم آژانس؛ مسئولیت خطیر اروپا برای حفظ برجام
لاریجانی: خروج آمریکا از برجام بیانضباطی بینالمللی ایجاد میکند