رئیس مجلس شورای اسلامی، الجزایر را کشور مهمی در جهان اسلام نامید و گفت، مسأله تروریسم در منطقه ریشه دوانده و افراطی‌گری مشکل جهان اسلام در دنیای امروز است.

به گزارش ایران پرس، «علی لاریجانی» روز دوشنبه در حاشیه سیزدهمین اجلاس بین‌المجالس کشورهای اسلامی در دیدار «السعید بوحجه»، رئیس مجلس الجزایر افزود، با توجه به این مسائل ضروری است علاوه بر بیشتر شدن همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های سیاسی و امنیتی با گسترش روابط اقتصادی نیز به تحکیم روابط کمک کرد، البته پارلمان‌ها در این میان نقش تأثیرگذاری دارند و بسیاری از مسائل به کمک آنها قابل حل خواهد بود.

سیاست الجزایر حل عدم دخالت در امور داخلی کشورها و کمک به صلح و آرامش منطقه

السعید بوحجه نیز در این دیدار گفت، سیاست ما سیاست شناخته شده‌ و خدشه‌ناپذیر است و اساس آن در حل و فصل منازعات میان کشورها، عدم دخالت در امور داخلی کشورها و کمک به صلح و آرامش است.

رئیس مجلس الجزایر همچنین گفت، این اجلاس فرصت مغتنمی است که بتوانیم تا آنجا که می‌توانیم راه‌حل‌هایی برای چالش‌های موجود در منطقه پیدا کنیم و بی‌شک اینگونه اجلاس‌ها می‌تواند روابط کشورهای دوست و اسلامی را افزایش دهد و آنها را به یکدیگر نزدیک سازد.

السعید بوحجه تصریح کرد، الجزایر همیشه پشتیبان و همسو با سیاست‌های ایران بوده و از توافقنامه هسته‌ای نیز حمایت کرده است و آن را باعث شکوفایی ایران می‌دانیم و مسئولیت مهمی بر دوش ما قرار دارد و آن اینکه به حفظ استقلال کشورها در برابر قدرت‌های سلطه گر کمک کنیم.

وی با اشاره به خطر گسترش حضور تروریسم در منطقه گفت، این نیروهای افراطی برای همه کشورها خطرساز هستند و ما باید کمک کنیم تا ریشه آنها برچیده شود، هرچند مورد حمایت برخی از کشورها هستند؛ اما ما باید کمک کنیم تا ریشه‌ آنها کنده شود و باید به گسترش دموکراسی کمک کنیم.

رئیس مجلس الجزایر خاطرنشان کرد، برای دفاع از کشورمان تلاش های بسیاری کرده، هزینه زیادی پرداخته و 200 هزار شهید داده ایم و توانستیم بدون کمک از هیچ کشوری با تروریسم مبارزه کنیم اما برای ریشه‌کن کردن آن در جهان نیاز به همکاری‌های بین‌المللی است.

وی تصریح کرد، وقتی ما درگیر جنگ با تروریست‌ها بودیم سکوت مرگباری بر سازمان‌های بین‌المللی حاکم بود و این خطر هنوز باقی است و کشورهایی مثل لیبی و تونس را تهدید می‌کند که همگی در همسایگی‌مان قرار دارند.

رئیس مجلس الجزایر در پایان گفت، آرزوی ما برقراری امنیت در همه کشورهاست و اگر کشورهای همسایه امنیت داشته باشند ما هم در امنیت خواهیم بود.

وی همچنین خواستار گسترش روابط اقتصادی، پارلمانی و فرهنگی با ایران شد.

فردا (سه‌شنبه) به صورت رسمی سیزدهمین نشست کنفرانس اتحادیه عضو مجالس کشورهای اسلامی با حضور روسای جمهور و مجلس کشورمان در تهران آغاز می‌شود و روز چهارشنبه نیز اختتامیه کنفرانس است.

اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی دارای ۵۴ عضو از کشورهای اسلامی است که در این نشست ۴۴ کشور عضو این اتحادیه شرکت کرده‌اند.

133/110

بیشتر بخوانید:

لاریجانی: مناسبات فرهنگی ایران و ترکمنستان ریشه تاریخی دارد

لاریجانی در دیدار رئیس مجلس سوریه: مقاومت ملت سوریه ستودنی است

 لاریجانی در نشست با رئیس مجلس عمان: وظیفه کشورهای اسلامی تلاش برای کاهش اختلاف‌ها است