رئیس مجلس شورای اسلامی، دیپلماسی پارلمانی را مکمل دیپلماسی رسمی کشور دانست و گفت: دیپلماسی پارلمانی در ایران بیشتر جدی گرفته شده و کارکرد آن از دیپلماسی رسمی برای سخن گفتن راحت‌تر است و راه را برای دیپلماسی رسمی کشور باز می‌کند. 

به گزارش پارس‌تودی؛ علی لاریجانی در برنامه زنده گفت وگوی ویژه که (شنبه‌شب) به مناسبت (دهم آذر) روز مجلس از شبکه یک سیما پخش شد، افزود: دیپلماسی پارلمانی در بسیاری از کشورها وجود دارد که بخشی فعال و بخشی غیرفعال است. 

رئیس مجلس با اینکه در بسیاری از بین‌المجالس عضو هستیم، تصریح کرد: عضو بین‌المجالس اسلامی هستیم که نمایندگان در آن فعال هستند. بخشی نیز بین المجالس آسیایی است که اجلاس اخیر ترکیه نمونه آن است.

لاریجانی تصریح کرد: همچنین گروه‌های دوستی پارلمانی برای مذاکرات با همتایان وجوددارد که پیشنهاداتی برای پیگیری می‌آید. مثلا احداث راه آهنی میان دو کشور طول کشیده و با مسئولان مربوطه و پیگیری‌ها دنبال می‌شود، دیپلماسی پارلمانی مکمل دیپلماسی رسمی کشور است.  

حل مشکلات مزمن کشور وقت بسیاری از دولت و مجلس گرفت

لاریجانی درباره وظایف مجلس هم عنوان کرد: بخشی از وظایف مجلس مربوط به قانونگذاری است و بخشی دیگر به حل مشکلات کشور برمی‌گردد که مزمن شده و صرفا مربوط به یکی دو سال هم نیست، چنانچه بحران آب یا مسائل مربوط به دریاچه‌ها و تالاب‌هایی همچون دریاچه ارومیه و یا مسأله بانک‌ها بسیار مهم است.

وجود اختلاف‌نظر و آرای سیاسی مختلف در مجلس حُسن است/ نمایندگان برای تصمیم‌گیری‌ها در مجلس باید قانع شوند

رئیس قوه مقننه درباره برخی اختلاف‌نظرها در مجلس اشاره کرد: اختلاف‌نظر سیاسی در مجلس وجود دارد و این حسن مجلس است که آرای سیاسی مختلف در آن وجود داشته باشد و این مشکل نیست اما اینکه برای مسائل مهم وفاق ایجاد کنیم یک مسأله اساسی است و تبعا در برخی مسائل به سادگی و در برخی موارد به سختی انجام می‌شود اما اینگونه نیست که رئیس چیزی بگوید و بقیه آن را پیگیری کنند بلکه باید آنقدر قدرت عقلانی در مسائل وجود داشته باشد تا نمایندگان قانع شوند، از این‌رو ممکن است استدلال‌ها از نظر رویکرد لوایح متفاوت باشد که عجیب نیست.

زمانی که دشمن قصد افزایش هزینه اقتصادی برای ملت را دارد باید اختلافات را کنار گذاشت

لاریجانی ادامه داد: در شرایط امروز که با رفتار ناهنجار آمریکایی‌ها نسبت به منافع ملت روبه‌رو هستیم عقل حکم می‌کند همه قوا با هم کار کنند و زمانی که دشمنی داریم که مستمرا به منافع ملت تعرض کرده و قصد دارد هزینه ملت را از نظر اقتصادی بالا ببرد، باید مسائل خرد و اختلافات جزئی را کنار گذاشت.

قیمت بنزین افزایش نمی‌یابد/ قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مبهم نیست، برخی مقاومت می‌کنند

لاریجانی درباره موضوع کارت سوخت و قیمت بنزین بیان داشت: درباره موضوع سوخت چند مسأله مطرح است، نخست اینکه با قاچاق بنزین و گازوییل مواجه هستیم اما به خاطر طولانی بودن مرزهای کشور جلوگیری از آن ساده نیست. از سوی دیگر باید درباره قیمت بنزین به گونه‌ای عمل شود که به مردم فشار زیادی نیاید لذا از آنجایی که شرایط کشور ما شرایط اقتصادی عادی نیست حتی دو نرخی شدن هم مفاسدی دارد، پس در حال حاضر صرفا قرار است مردم با کارت سوخت بنزین تهیه کنند اما افزایش قیمت صورت نگیرد و اصلاحات در این حوزه زمانی انجام خواهد شد که مشکلات امروز تکرار نشود.

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره شبهاتی که در قانون منع به کارگیری بازنشستگان صورت گرفته، اظهار داشت: در این حوزه هم دیوان محاسبات و هم معاونت قوانین دخیل هستند لذا شبهه‌ای در قانون وجود ندارد فقط ممکن است مقاومت شده باشد، با این حال این قانون ضوابطی داشت و افرادی طبق قانون باید بازنشسته شوند تا جا برای دیگران باز شود، البته در رده‌های مختلف استثناهایی بود که در قانون جدید لغو شد. در نهایت ممکن است عده‌ای برای ماندن اصرار داشته باشند اما قانون مبهم نیست.

آیت‌الله مدرس (ره) صاحب فکری بلند در توسعه ایران و سیاست خارجی بود

رئیس مجلس همچنین درخصوص 10 آذر روز مجلس شورای اسلامی گفت: شخصیت شهید مدرس (ره) شخصیتی نادر و منحصر به فرد برای کل ایران بود، لذا زمانی که تاریخ را ورق می‌زنید یک فقیه مبرّز و صاحبنظر را می‌بینید.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه شهید مدرس صاحب یک فکر بلند در توسعه ایران و سیاست خارجی بود که نادر است، عنوان کرد: حتی مخالفان مرحوم مدرس به این موضوع اذعان داشتند چنانچه زمانی یک مستشار آمریکایی برای تدوین نظام مالیه ایران به وزارت دارایی و خزانه‌داری آمده بود و بعدها در کتاب خاطرات خود متعجبانه از شخصیت مدرس می‌نویسد: «یک بار نزد او رفتم و گزارش کار دادم که در آخر گفت کارهای خرده ریز را با من در میان نگذارید و هرگاه خواستید اقدام بزرگی انجام دهید به من بگویید.» از این رو برای شهید مدرس آینده ایران نسبت به امور خرد جاریه مهم‌تر بود. 113/120

بیشتر بخوانید: 

تشریح سفر لاریجانی به استانبول ترکیه

لاریجانی: قدرت‌های بزرگ مانع رشد اقتصادی آسیا هستند

لاریجانی: پرونده سوریه الگوی خوبی برای حل و فصل مسائل آسیاست