لاریجانی درباره مسئولیت عربستان در فاجعه منا و روند پیگیری ها پس از یک سال، به مقایسه مواجهه دولت جمهوری اسلامی ایران با این فاجعه و دیگر کشورهای اسلامی پرداخت و گفت: در جهان اسلام، جمهوری اسلامی ایران، دولت محترم ما و مقام معظم رهبری در واقع به طور منحصر به فرد، وسیع و بی نظیری از مسلمینی که حقشان در این قضیه مورد تجاوز قرار گرفت و قربانی شدند، دفاع کرد.
وی افزود: در هیج کشوری در دنیای اسلام و حتی کشورهایی که شمار زیادی از حجاج آنها آسیب دیدند و به شهادت رسیدند، واکنش مناسبی دیده نشد.
لاریجانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، (پس از این فاجعه)، صدای رسای جهان اسلام بود.وی افزود: این فاجعه، جنایتی علیه بشریت، جنایتی علیه حق پرستش آزادانه مردم و تخلف آشکار از تعهدات حقوقی بین المللی و دیپلماتیک دولت عربستان نسبت به تامین امنیت حجاج بود و من معتقدم که توطئه ای پشت سر جنایت بود و فقط نتیجه ضعف مدیریت نبود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: دستهای صهیونی می خواهند حج را از رونق بیندازند و امنیت حج که مامن مردم است و مکه مکرمه را که باید امن ترین نقطه دنیا باشد، از آن سلب کنند.
رئیس کمیته حقوق بشر قوه قضاییه که در حاشیه مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی مصاحبه می کرد، همچنین وضعیت حقوق بشر در عربستان را بسیار بد توصیف کرد و گفت: دلیل اول این است که حقوق بشر بدون مردم سالاری امکان پذیر نیست و کشوری که حتی کمترین امکانات مشارکت مردم در تعیین مسولان عالی رتبه و قوانین را ندارد، نمی تواند مدعی حقوق بشر باشد.
وی افزود: از سوی دیگر، پشتیبانی عربستان سعودی از گروه های تروریستی و نیز تجاوز به سایر کشورها، جنایتی در حق بشریت است و حملات بی هدف و تخریب زیرساخت ها و کشتار کودکان و زنان و مردم غیرنظامی یک جنایت قابل پیگرد در صحنه بین المللی است.