به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، روزنامه فرانسوی لاکروا در مقاله ای به قلم «ماری بوئیتون و فلور توماسه» به بررسی وضعیت افراط گرایان فرانسوی در عراق و سوریه پرداخت. در این مقاله آمده است:
اتباع فرانسوی در مناطق جنگی سوریه و عراق محبوس شده اند و مسئله بازگشت آن ها به فرانسه به یک چالش بزرگ دیپلماتیک و حقوقی مبدل شده است.
همچنین زنان و فرزندان افراط گرایان ملحق شده به داعش همراه با سایر آوارگان در اردوگاه عین عیسی در شمال شرقی سوریه اسکان داده شده اند و در انتظار روشن شدن سرنوشت شان هستند. اصلی ترین شهرهای سوریه از جمله رقه که در دست داعش بود، آزاد شده اند و اعلام پایان داعش مدتی است که به گوش می رسد.
این در حالی است که 688 فرانسوی به همراه چهارصد تا پانصد تن از اعضای خانواده هایشان هنوز در این مناطق به سر می برند.
«وصیم نصر» کارشناس سیاسی در این زمینه می گوید، «برخی از نیروهای افراط گرا موفق شده اند به مناطقی که همچنان در کنترل داعش قرار دارد به ویژه مناطقی در مرز مشترک عراق و سوریه، نقل مکان کنند. برخی نیز به گروه های نزدیک به القاعده ملحق شده اند.»
به گفته این کارشناس، در پی توافق فرماندهی داعش و نیروهای دمکراتیک سوریه برخی از افراط گرایان، رقه را پیش از آزادسازی در امنیت کامل ترک کرده اند.
«ژان شارل بریزار» رئیس مرکز تحقیقات تحلیل تروریسم در این خصوص خاطرنشان کرد؛ در کوتاه مدت برخی از افراط گرایان در بیابان های عراق به زندگی پنهانی خود ادامه می دهند. برخی نیز به مناطق تحت کنترل داعش در لیبی و منطقه ساحل در آفریقا نقل مکان کرده اند.
این در حالی است که تعدادی از افراطیون نیز توسط ارتش عراق و سایر نیروهایی که با داعشی ها در نبرد هستند، دستگیر و زندانی شده اند.
«فلورانس پارلی» وزیر دفاع فرانسه در اواسط ماه اکتبر سال جاری خاطر نشان کرد: «اگر افراط گرایی (فرانسوی) در نبردها کشته شده باشد، از نظر من چه بهتر و اگر به دست نیروهای سوری افتاده باشد همه چیز به رای و قضاوت نیروهای سوری بستگی دارد.»
اما «مارتن پرادِل» وکیل فرانسوی که از چهار خانواده فرانسوی زندانی شده در سوریه و در مجموع از 12 فرانسوی دفاع می کند، در این باره گفت: «این افراد در شرایط غیر انسانی و بسیار دشواری به سر می برند. آن ها توسط گروه های مسلح سوری به طور خودسرانه زندانی شده اند و قربانی اقدامات بی رحمانه ای هستند از نظر حقوقی این افراد در بن بست قرار گرفته اند مقامات دولتی نمی خواهند درباره این فرانسوی های افراط گرا چیزی بشنوند.»
اما وصیم نصر این مشکل را مشکلی بین المللی خواند و در ادامه گفت: «یک فرانسوی تا این حد از کار افتاده، مثل یک واحد پول رایج است و گروه های مسلحی که وی را در اختیار دارند، می توانند از زندانی خود به عنوان یک اهرم فشار استفاده کنند. برای دولت فرانسه بهتر است که این افراط گرایان را در اختیار خود داشته باشد.»
«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه چندی پیش اظهارات قبلی خود را تکرار کرد و گفت، به قضاوت های محلی اعتماد دارد و فرانسوی ها تمایل دارند که این افراط گرایان همان جا محاکمه شوند.»
خطر صدور حکم اعدام، افراط گرایان فرانسوی را تهدید می کند.
این مسئله از نظر حقوقی و اصولی مشکل ساز است. فرانسه قانون اعدام را لغو کرده و از استرداد متهمانی که در کشور ثالث در معرض خطر اعدام قرار دارند، خودداری می کند.
135/110
مترجم: علیرضا فراهانی
بیشتر بخوانید:
رئیس جمهوری عراق: ثبات در سوریه، تضمین امنیت عراق است
هشدار وکلای فرانسوی نسبت به خطر پیروزی نامزد افراط گرایان
احیای قانون منسوخ برای جلوگیری از اعزام افراط گرایان فرانسوی