ایران پرس- وقوع چند حادثه تروریستی در لندن، این شهر چند میلیون نفری را در وحشت فرو برد.

ماجرا زمانی آغاز شد که یک خودروی ون بر روی  لندن بریج (پل لندن) با سرعت وارد جمعیت شد و تعدادی را زیر گرفت. سپس چند مرد از خودرو پیاده شده و با چاقو به سمت رستوران ها و کلوپ ها دویدند و عده ای را زخمی کردند.

متعاقب این حوادث که به سرعت رخ داد، صدای تیراندازی در اطراف  لندن بریج شنیده شد. پلیس از کشته شدن شش قربانی و سه مظنون به همراه زخمی شدن حداقل بیست نفر خبر داده است.

این حوادث تروریستی 12 روز بعد از انفجار تروریستی در سالن کنسرت آرنا در شهر منچستر بریتانیا و چهار روز قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور رخ داد.

 این در حالی بود که تا چند روز پیش و در پی حادثه تروریستی منچستر، سطح هشدارهای امنیتی در بریتانیا به بالاترین سطح یعنی سطح بحرانی افزایش یافته بود.

در این مدت، نیروهای پلیس ضد تروریست و مسلح به سلاح گرم، در شهرها و برخی مراکز جمعیتی در مناطق مختلف بریتانیا مستقر شده بودند.

این حضور کم سابقه ماموران مسلح پلیس در سطح خیایان های بریتانیا، به مردم وحشت زده از حادثه تروریستی منچستر نوعی اطمینان خاطر داده بود که به زودی شاهد تکرار چنین حوادثی نخواهند بود. بویژه این که با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور، چنین تصور می شد که وضعیت امنیتی رو به بهبود خواهد گذاشت.

حملات تروریستی شنبه شب لندن 6 کشته برجاگذاشت

 

با این حال و با وجود کلیه تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت و دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی بریتانیا، یک بار دیگر و این بار در قلب لندن و در شبی شلوغ از جمعیت در آخر هفته، حوادث تروریستی به وقوع پیوست.این بار نیز همچون چند حادثه مشابه دیگر در برخی از نقاط اروپا، تروریست ها برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه از خودرو استفاده کردند.

اگر تا چند سال پیش، گروه های تروریستی شناخته شده از بمب برای اهداف خاص خودشان بهره می بردند، اکنون افراد ناشناخته و به اصطلاح گرگ های تنها  با سوار شدن بر کامیون ها یا خودروهای شخصی و برخورد با جمعیت، انسان های بیگناه را می کشند و جوامع را در ترس فرو می برند.

تحول در ابزارهای ترور، توانایی دستگاه های اطلاعاتی را برای برخورد با تروریست ها در اروپا که اغلب از اتباع کشورهای اروپایی نیز هستند، دشوارتر می سازد.

از سوی دیگر، برای میلیون ها شهروند شهرهای بزرگ و کوچک اروپا نیز، هر کامیون با خودرویی، بالقوه می تواند یک خطر تروریستی باشد و همین موضوع بر ترس عمومی از مرگ می افزاید.

از سوی دیگر، حوادث تروریستی  اخیر در بریتانیا می تواند بر صف بندی سیاسی در این کشور تاثیر فراوانی برجای گذارد.

ناتوانی دولت محافظه کار به رهبری «ترزا می» در تامین امنیت و مقابله با تهدیدات تروریستی؛ چه بسا موجب شکست این حزب در انتخابات آتی پارلمانی بریتانیا شود.

هر چند که حامیان دولت امیدوار هستند مواضع سرسختانه محافظه کاران در برابر تروریست ها و سیاست های مهاجرتی، شانس این حزب را در فضای وحشت زده کنونی برای پیروزی در انتخابات پارلمانی افزایش دهد.

به هر حال، آنچه که اهمیت بیشتری دارد این است که افزایش حملات تروریستی در بریتانیا یا دیگر کشورهای اروپایی، صحنه سیاسی - اجتماعی این کشورها را عمیقا دگرگون خواهد ساخت؛ همانگونه که تاکنون این حوادث تاثیرات گسترده ای برجای گذاشته است.113/110

بیشتر بخوانید:

شب وحشت در لندن؛ دو حمله تروریستی 6 کشته برجاگذاشت+ ویدئو

حملات تروریستی پی‌درپی در لندن