در تمامی مراحل تاریخ طولانی استعمار، سیستم سیاسی با استفاده ازبخشهایی از شرکتهای افریقایی، از "اقتصاد استخراج"، حمایت کرده است.
بر خلاف گذشته که جوانان افریقایی برای بردگی به آمریکا منتقل می شدند، امروز به امید یافتن زندگی بهتر، خود را به امواج مدیترانه و اقیانوس اطلس می سپارند.
عدم اعمال سیاستی درست در جهت دسترسی و توزیع عادلانه ذخایر و ثروتهای ملی در آفریقا و فقدان خودباوری و دیدگاهی مثبت به استعدادها و تواناییهای جوانان این قاره به عنوان یک فاجعه و فقر فرهنگی محسوب می شود.
فقر فرهنگی در آفریقا به عنوان یکی دیگر از حلقه های زنجیر علت مهاجرت شناخته شده است.
امروزه به واسطه وسایل ارتباطی مدرن، پدیده مهاجرت بیش از هر زمان دیگری رخ می دهد. بررسی ها نشان می دهد، میزان مهاجرت در دهه های اخیر بیش از هر زمان دیگری در کل تاریخ جهان بوده است.
درواقع، موج مهاجرت به عنوان پدیده ای نو، به عنوان پیامد نابهنجار عصر پسااستعماری محسوب می شود.بنابراین می توان گفت، پدیده مهاجرت به عنوان یک معضل قدیمی، تنها با نمایش از طریق دوربین ها، حل نخواهد شد.
پیروزی هویت رنگی با توجه به بررسی تاریخچه "تجارت برده آتلانتیک"، از قرن پانزدهم تا نوزدهم، در قاره های آفریقا، اروپا و آمریکا، رنگ پوست نقش مهمی در این تجارت غیر انسانی داشته است . عاملی که از آن به عنوان "پیروزی هویت رنگی" یاد شده است.
شایان ذکر است، پس از شکلگیری ایالات متحده وضعیت بردگان بیشتر با رنگ پوست افرادی شناخته میشد که تبار آفریقایی داشتند. این مساله باعث شد تا قانونی که در آن نژاد نقش اصلی را بر عهده داشت، بوجود آید.
"امه سزر"(Aimé Césaire)، شاعر متعهد، نویسنده، نمایشنامه نویس و سیاستمدار سیاه پوست فرانسوی در پاسخ به توهین یک سفید پوست و تحقیر ارزشهای "فرهنگ افریقایی" مفهوم "نگریتود"(Négritude) یا "سیاهوارگی" را بنیان گذاری کرد.به این ترتیب، چنین معیاری در ساختارتشخیص هویت افراد نهادینه شد.
گفتنی است، طبقه بندی نژاد پرستانه انسانها و سلسله مراتب آن که بطور سیتماتیک از "تجارت برده آتلانتیک " در قرن هجدهم نشات می گرفت به عنوان ابزاری به منظور شناسایی هویت جوامع افریقایی شناخته شد.
در واکنش به پدیده نژاد پرستی، گروهی ضد برده داری در اروپا موسوم به "لومیرها"(Lumières) با شعار"جامعه دوستان سیاهپوست "، تشکیل شد.
این درحالی است که سیستم برده داری نه تنها در نسلهای گذشته بلکه در نسلهای آینده نیز قربانیانی داشته است .
آموزش عالی به عنوان بهترین پادزهرعمل می کند رنگ پوست و فاکتورهای فنوتیپیک"(phénotypiques) سالها به عنوان یک سلاح ایدئولوژیک در مشروعیت بخشیدن به قاچاق میلیونها انسان، استفاده شده اند.
به این ترتیب، سوء استفاده از فاکتور رنگدانه درتشخیص هویت مردم آفریقا، اثرات مخربی برمطالعات مورخان در زمینه "تجارت برده" برجای گذاشت. به عبارت دیگر، این امر موجب شد تا مردم آفریقا به طور یکسان در معرض خطر اسارت و فروش قرار گیرند.
امروزه مهاجران آفریقایی با انتخاب خود در معرض خطر مرگ و یا افتادن در دام مافیای قاچاق انسان قرار گرفته اند.
آموزش و پرورش در آفریقا به عنوان بهترین پادزهر، علیه تاثیرات ویرانگر فرهنگ استعمار بر جوامع افریقایی، از گذشته تا امروز، شناخته شده است.
امروزه آموزش در مقابله با افراط گرایی و جنگهای قومی و قبیله ای درآفریقا به عنوان یکی از دلایل مهاجرت مردم شناخته شده است.
آنچه مسلم است، آموزش و پرورش بهترین پادزهر برای مقابله با اسارت انسانها محسوب می شود. بدیهی است، کمک به ارتقاء سطح روحیه خودباوری و شکوفایی استعداد و تواناییهای جوانان آفریقایی و در نتیجه ساختن آینده ای بهتر ضرورت دارد.113/112
مترجم:حقانی
بیشتر بخوانید:
آغاز عصر دیگری از برده داری با فروش مهاجران آفریقایی
تظاهرات مهاجران آفریقایی در تل آویو