ایران پرس - وضع مالیات سنگین گمرکی بر کالاهای ساخت چین، زندگی خانواده های آمریکایی را متاثر خواهد کرد.

روزنامه فرانسوی "لو پروگره" در مقاله ای از تاثیر جنگ تجاری دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا علیه چین بر زندگی خانواده های آمریکایی نوشت.

این نشریه فرانسوی نوشت: مالیات الحاقی بر میلیاردها دلار از تولیدات چینی در آمریکا از یکشنبه پیش وضع شد؛ بسیاری از تولیدات ساخت چین که در زندگی روزمره آمریکایی ها مورد استفاده قرار می گیرند، مشمول این مالیات شدند و این سرآغاز یک نگرانی است.

اما شرایط چطور است. تهدید دونالد ترامپ برای وضع این مالیات از ساعت 24 بامداد روز شنبه و از اولین لحظات آغاز روز یکشنبه اجرایی شد. از یکم ماه سپتامبر حق گمرکی الحاقی 15 درصدی، 300 میلیارد دلار از محصولات وارد شده از چین را اعمال می شود.

مالیات جدید کالاهایی را هدف قرار داده است که تا پیش از این از جنگ تجاری ترامپ علیه چین در امان مانده بودند؛ فهرست کالاهای جدیدی که مشمول این مالیات سنگین شده اند، فهرست بلند بالایی است و در آن اقلامی همچون مواد غذایی (گوشت گاو، سوسیس، میوه، سبزیجات، شیر، پنیر، ادویه و غیره) برخی از محصولات ورزشی مثل وسایل گلف، تخته موج سواری، دوچرخه، وسایل موسیقی، پوشاک ورزشی، مبلمان، ظروف و صندلی بلند ویژه کودکان مشمول مالیات جدید شده اند.

تا پایان سال جاری کل محصولات وارد شده از مبدا چین مشمول مالیات های جدید خواهند شد؛ این مالیات ها قرار است تا 15 ماه دسامبر اعلام و اعمال شوند.

پکن نیز قصد دارد در واکنش به این اقدام دونالد ترامپ، تعرفه های گمرکی را برای 75 میلیارد دلار از کالاهای وارد شده از آمریکا را در دو مرحله افزایش دهد.

رئیس جمهوری آمریکا از حزب جمهوریخواهان قصد دارد برای دومین بار کرسی ریاست جمهوری را تصاحب کند و هم اکنون در بحبوحه مبارزات انتخاباتی قرار دارد؛ وی گوش های خود را به روی هشدارهای اعلام شده در رابطه با تبعات منفی این تصمیم بر اقتصاد بسته است.

استراتژی بی نتیجه ترامپ در برابر چین

دونالد ترامپ از مارس سال 2018 با هدف تحمیل قراردادی که به روابط بازرگانی بین دو کشور که از نظر وی ناعادلانه است، جنگ تجاری تمام عیاری را آغاز کرد؛ ترامپ به دلیل انتقال اجباری فن آوری آمریکایی به چین و تخصیص سوبسیدهای دولتی گسترده به شرکت ها در این کشور، رابطه تجاری با چینی ها را ناعادلانه می داند.

تا این لحظه این استراتژی بی نتیجه بوده است،  چراکه چین هیچ انعطافی از خود نشان نداده است.

تشدید دوباره جنگ تعرفه ها نرخ رشد اقتصادی در چین را به مخاطره می اندازد؛ صندوق بین المللی پول نیز به تازگی به این مسئله اشاره کرده است اما علاوه بر چین، اقتصاد جهان نیز که به طور گسترده از مبادلات بازرگانی حمایت می کند، متزلزل خواهد شد. 

در آمریکا حرکت چرخ های اقتصادی کند شده است اما دونالد ترامپ با خشونت سیاست های پولی بانک مرکزی را مورد حمله قرار می دهد، چرا که وی بر این باور است که تعرفه های گمرکی دلیل این مشکل نیست؛ سرمایه گذاران و خانواده های آمریکایی از عاقبت این جنگ تجاری دچار تردید شده اند.

آینده این مناقشات چه خواهد بود؟

نشانه هایی وجود دارد که از ترس دولت آمریکا از برخی تاثیرات جنگ تعرفه ها حکایت می کند.

برخی تولیدات پرمصرف در عید نوئل تا 15 دسامبر مشمول گمرکی جدید نخواهند شد؛ گوشی های تلفن، رایانه های همراه، دسته بازی های رایانه ای، مونیتور رایانه، انواع کفش و پوشاک ورزشی...

به این ترتیب می توان گفت که دونالد ترامپ در رابطه با رای دهندگانش وارد بازی جدی شده است اما وی مطمئن است مذاکرات آغاز شده بین واشنگتن و پکن، ادامه خواهد یافت.

ترامپ گفته است: «من نمی توانم چیزی بگویم، اما ما با چین گفت و گو می کنیم.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین خاطر نشان کرده است: «ما با چین گفت و گوهایی داشته ایم. جلسات برنامه ریزی شده اند. درخواست ها هم در حال مطرح شدن هستند. من تصور می کنم که گفت و گوهای ماه سپتامبر برگزار شوند. این مذاکرات لغو نشده اند. ما باید ببینم که چه خواهد شد.»

در حال حاضر طرف چینی برگزاری چنین مذاکرات یا گردهمایی هایی را تایید نکرده است.

چین مگزین نیز به انتشار نظرات دیوید کولین  David Collins استاد حقوق اقتصاد بین المللی در دانشگاه لندن City University of London در خصوص تبعات و تاثیر جنگ تجاری ترامپ علیه چین بر زندگی آمریکایی ها مبادرت کرد.

دیوید کولین در این رابطه گفت: رئیس جمهوری آمریکا استراتژی تجاری خطرناکی را در پیش گرفته، چرا که وضع تعرفه های گمرکی جدید بر محصولات ساخت چین، مثل دفعه قبل، افزایش محصولاتی مثل کفش و وسایل مورد استفاده خانواده ها را به دنبال داشته و از این رو به مصرف کنندگان آمریکایی آسیب وارد می کند.

عزم چین برای پاسخ به اقدامات آمریکا

اوضاع بدتر هم خواهد شد، زیرا چینی ها از عزم شان برای پاسخ به اقدامات آمریکا و متعاقبا وضع گمرکی بر کالاهای آمریکایی خبر داده اند؛ اجرایی شدن این تصمیم نیز تولید کنندگان آمریکایی را با مشکل مواجه کند.

نمی توان برای این مشاجرات پایان قریب الوقوعی را متصور شد و ترامپ به همین دلیل به مذاکره بدون حسن نیت برای عقد توافقنامه تجارت آزاد با چینی ها متهم می شود.

به گفته برخی منابع، ترامپ از جنگ تجاری به عنوان وسیله ای برای بهره برداری سیاسی استفاده می کند، از آن جایی که مذاکره برای توافق تجاری بین دو اقتصاد قدرتمند جهانی دشوار به نظر می رسد و از طرف دیگر به دلیل این که در چین اقتصاد در کنترل دولت قرار دارد، سازمان تجارت جهانی راه حلی را لااقل برای رفع برخی اختلافات بین دو کشور ارائه کرده است.

آمریکایی ها تصمیم گرفتند که از این سیستم حل اختلافات تجاری استفاده نکنند؛ این تصمیم فقط به تشدید تنش های تجاری بین آمریکا و چین منتهی خواهد شد.

از طرف دیگر امیدواری هایی نسبت به عقد یک توافقنامه تجاری بین آمریکا و چین وجود دارد، توافقنامه ای که تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تابستان سال آینده منعقد شود.

روزنامه فرانسوی لوموند در روز دوشنبه نوشت: چین در دوم سپتامبر از تصمیم خود مبنی بر شکایت به سازمان تجارت جهانی در واکنش به اعمال تعرفه های گمرکی جدید بر کالاهای چینی از یکم ماه جاری خبر داد.

چین و آمریکا از یک سال پیش درگیر یک زورآزمایی تجاری شده اند؛ این زورآزمایی به وضع تعرفه گمرکی بر 360 میلیارد دلار از کالاهای چنین منتهی شده است.

بی نتیجه بودن آتش بس بین چین و آمریکا

دونالد ترامپ و شی جینپینگ سران دو کشور آمریکا و چین در اجلاس سران گروه 20 در اوزاکا که در ماه ژوئن برگزار شد، به مذاکره تجاری متعهد شدند اما این آتش بس ثمری نداشت.

رئیس جمهوری آمریکا یکم ماه اوت از افزایش 10 درصدی تعرفه گمرکی بر 300 میلیارد دلار از کالاهای وارد شده از چین از یکم ماه سپتامبر خبر داد.

پکن در 23 ماه اوت در واکنش به اقدامات آمریکا به وضع تعرفه گمرکی بیشتر بر 75 میلیارد دلار از محصولات آمریکایی و خودرو تصمیم گرفت؛ دولت آمریکا نیز در واکنش خاطر نشان کرد که گمرکی اعلام شده در یکم ماه اوت را از 10 به 15 درصد افزایش می دهد.

تا 15 ماه دسامبر سال جاری تمامی محصولات وارد شده از چین (که در سال 2018 حدود 540 میلیارد دلار ارزیابی شده بود) مشمول تعرفه های جدید خواهند شد.

تشدید دوباره تنش های گمرکی بین واشنگتن و پکن رشد اقتصادی چین را به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار داده است اما علاوه بر چین اقتصاد جهان نیز از این مناقشات متاثر خواهد شد. 

نتایج به دست آمده از تحقیقات انجام گرفته توسط دانشگاه میشیگان در رابطه با اعتماد مصرف کنندگان نشان می دهد که اعتماد مصرف کنندگان از سال 2012 در پایین ترین سطح قرار گرفته است.

ریچارد کورتین اقتصاددانی که ریاست این تحقیقات را بر عهده داشت خاطر نشان کرد: «نتایج بررسی ها از کاهش اعتماد مصرف کنندگان به دلیل سیاست مرتبط با گمرکی حکایت دارد.»

مترجم: علیرضا فراهانی

115/118

بیشتر بخوانید:

آغاز دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین/ تحلیل

افزایش تعرفه گمرکی کالاهای وارداتی آمریکا به چین

اوج جنگ تجاری آمریکا با چین