«نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا از «پیروزی قاطع» حزب خود در انتخابات منطقه ای این کشور خبر داد.

به گزارش ایران پرس، نتایج انتخابات روز یکشنبه فرمانداری ها در ونزوئلا نشان می دهد که حزب حاکم سوسیالیست در 17 ایالت از 23 ایالت این کشور به پیروزی رسیده است.

در پنج ایالت هم مخالفان پیروز شدند و در کاراکاس نیز انتخاباتی برگزار نشد، زیرا کنترل این ایالت در دست حکومت مرکزی است.

این در حالی است که مخالفان دولت ونزوئلا نتایج انتخابات منطقه ای را در این کشور رد کردند.

ونزوئلا در ماه های گذشته درگیر نزاع داخلی میان طرفداران و مخالفان دولت بوده است و این انتخابات را می توان محکی بر محبوبیت سیاسی هر یک از طرف ها دانست.

پیش از این برخی پیش بینی ها از پیروزی حزب مخالف دولت برای نخستین بار در 20 سال گذشته حکایت داشت و این مسئله موجب تشکیک برخی در آرای اعلامی از سوی کمیته انتخابات شده است.

بیش از 18 میلیون نفر در این انتخابات واجد شرایط رای دادن در 13 هزار و 559 حوزه رای گیری بودند و رای دهندگان از میان 197 نامزد فرمانداران را برگزیدند.

تقریبا یکصد و پنجاه نفر از ناظران بین المللی  نیز بر روند برگزاری این انتخابات نظارت کردند.

این دومین انتخابات در ونزوئلا در سال جاری میلادی پس از انتخابات مجلس موسسان است.

این مجلس در اوج بحران های سیاسی و اقتصادی ونزوئلا به دستور «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور تشکیل شد و انتقادهای بسیاری را متوجه او ساخت.

بسیاری از متحدان مادورو از جمله همسر و فرزند او به عضویت در این مجلس درآمدند که به سرعت اختیارات پارلمان ونزوئلا را که در کنترل احزاب مخالف دولت بود، سلب کرد.

ونزوئلا در ماه های گذشته با یک بحران عمیق اقتصادی دست به گریبان بوده و تورم افسار گسیخته موجب گرانی و کمبود شدید کالاهای اساسی در این کشور شده است.

با این حال مادورو تاکنون از استعفا خودداری و آمریکا و متحدانش را به تلاش برای کودتا و براندازی دولتش متهم کرده است.

پیروزی حزب مادورو در انتخابات فرمانداری‌های ونزوئلا/ تحلیل

«جراردو بلدی»، رهبر کمپین های انتخاباتی حزب میز وحدت دموکراتیک (MUD)، یکی از احزاب مهم و قدرتمند مخالف دولت ونزوئلا، مقامات انتخاباتی این کشور را به اعلام نتایج متفاوت متهم کرد.

مخالفان دولت ونزوئلا اعلام کرده بودند، برای ادامه مبارزه با دولت که به گفته آنها عامل عقب ماندگی وتک قطبی شدن این کشور شده است، با قدرت در انتخابات حاضر خواهند.

آنها پیش بینی می کردند، دستکم در ده ایالت به پیروزی دست یابند؛ نتایج نظرسنجی های پیش از انتخابات که مخالفان بر روی آن تمرکز کرده بودند، حاکی از این بود که آنها می توانند در هفده تا هجده ایالت پیروز شوند.

اما نتایج انتخابات شکست سنگینی را بر آنها تحمیل کرد و به همین دلیل پس از اعلام نتایج تلاش می کنند، سلامت آن را زیر سئوال ببرند. 

«نیکلاس مادورو»، رئیس جمهوری ونزوئلا با اعلام پیروزی حزب سوسیالیست شکست خود در پنج ایالت تاثیرگذار را پذیرفت و از اینکه مردم به جای خشونت به صندوق های رای رجوع کرده اند، ابراز خوشنودی کرد.

شکست مخالفان در ایالت میراندا (Miranda)، موطن «انریکه کاپریلس»، رهبر مخالفان ونزوئلا، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این شکست ضربه بزرگی به مخالفان وارد آورد، زیرا آنها در تلاش بودند از طریق پیروزیشان در این انتخابات کنترل اکثریت بخش های ایالت ونزوئلا را بدست گیرند و بتوانند ضربه ای به ریاست جمهوری بولیواری ونزوئلا، مخصوصا انتخاباتی که در دسامبر سال 2018 در این کشور برگزار خواهد شد، بزنند.

نتایج این انتخابات نشان داد که مخالفان دولت ونزوئلا نتوانسته اند مردم و افکار عمومی را با خود همراه کنند و در همان پنج ایالت که پایگاه سنتی آنهاست، به پیروزی رسیدند.

آنها در واقع در ایالت های مرفه و پایتخت مقبولیت دارند و افکار و ایده هایشان برای مردم ایالت های فقیر که طعم تلخ استعمار را چشیده اند جذابیت ندارد.

وابستگی مخالفان به آمریکا و کشورهای اروپایی بزرگترین چالش مخالفان برای جذب افکار عمومی است. 

به اعتقاد ناظران بین المللی، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز یکی از مهمترین بازندگان این انتخابات بودند؛ زیرا نشان دادند که تحریم ها و تهدید ها برای مداخله نظامی نتوانست آنها را از حمایت از ارزش هایشان دلسرد کند.

وزارت خارجه آمریکا، چند روز پیش از انتخابات در بیانیه ای مداخله جویانه، اعلام کرد، مردم ونزوئلا شایسته آن هستند که صدایشان در صندوق های رای شنیده شود. 

به طور کلی با درنظرگرفتن اینکه مخالفان از رسانه های قدرتمند و حمایت های مالی گسترده داخلی و خارجی برخوردار هستند، این شکست می تواند مقدمه شکست بزرگتر آنها در انتخابات ریاست جمهوری 2018 باشد.

نویسنده: تهمینه بختیاری

116/110

بیشتر بخوانید:

استقبال مادورو از تلاش‌ها برای بازگشت ثبات به ونزوئلا/ تحلیل

مادورو: قوه مجریه تابع تصمیم‌های مجلس موسسان است