ایران پرس- وزیر خارجه ایران، در سفر به قزاقستان، علاوه بر شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای، با برخی رئیسان جمهوری و وزیران خارجه کشورهای شرکت کننده در این نشست دیدار و گفت وگو کرد.

«محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه ایران روز جمعه در شهر آستانه ،رایزنی‌های فشرده‌ای با وزیران خارجه روسیه، چین، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و همچنین رئیسان جمهوری قزاقستان، رئیس جمهوری افغانستان و دیگر مسوولان شرکت کننده در نشست سران سازمان همکاری شانگهای داشته است.

محور مشترک رایزنی‌های وزیر خارجه ایران در قزاقستان، بحث مهم و چالش جدی جهانی یعنی خطر روزافزون تروریسم و مبارزه جدی با این پدیده شوم بوده است. وزیران خارجه و رئیسان جمهوری کشورهای دیدار کننده با ظریف، ضمن محکوم کردن حملات تروریستی هفتم ژوئن 2017 در تهران، بر مبارزه جدی با تروریسم در اشکال مختلف آن تاکید کردند.

امروز، تروریسم در اشکال مختلف آن، بلای جان مردم مناطق مختلف شده و در چنین شرایطی؛ همکاری و همگرایی جامعه جهانی در مبارزه صادقانه با تروریسم، ضروری است. حتی سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نشست آستانه، سخن خود را با خطر تروریسم شروع و بر مبارزه قاطعانه با این پدیده شوم تاکید کردند.

پوتین:  با همکاری موثر و صادقانه بین کشورهای مختلف، می‌توان تروریسم را شکست داد

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در این نشست گفت فقط با همکاری موثر و صادقانه بین کشورهای مختلف، می‌توان تروریسم را شکست داد. «الماس‌بیک آتامبایف»، رئیس جمهوری قرقیزستان هم در نشست سران سازمان همکاری شانگهای در قزاقستان، با اشاره به وضعیت منطقه، تصریح کرد تنش رو به افزایش در خاورمیانه، باعث رشد افراط‌‌گرایی، تروریسم، جنایت فرامرزی و قاچاق مواد مخدر می‌شود.

ریشه تروریسم افسار گسیخته در منطقه غرب آسیا که تهدیدهای آن به مناطق دیگر از جمله آسیای مرکزی و حتی کشورهای اروپایی رسیده است را باید در سیاست برخی کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم و نیز اشاعه تفکر وهابیت سعودی جست وجو کرد. تا زمانی که منابع فکری و مالی تروریسم از بین نرود، تهدیدهای تروریستی دیگر محدود به کشورهای سوریه و عراق نخواهد بود و این تهدیدها، فرامرزی خواهد شد که تا حدودی هم شده است. تحرکات تروریستی در برخی پایتخت‌های اروپایی از جمله لندن و نمونه اخیر آن در پایتخت ایران، تفاوتی با هم ندارد و همه این تحرکات محکوم است.

ایران قربانی تروریسم / در خط مقدم مبارزه با تروریسم وحشی داعشی

سیاست برخی کشورها از جمله آمریکا و عربستان، اما در واکنش به حملات تروریستی در تهران نشان داد این کشورها، نگاه واحدی به تروریسم و تحرکات تروریستی ندارند و کشوری که خود قربانی تروریسم است و هم اکنون در خط مقدم مبارزه با تروریسم وحشی داعشی قرار دارد، به حمایت از این پدیده شوم متهم می‌شود. مبارزه جدی ایران با تروریسم، ضربه مهلکی به تروریست‌های داعشی در سوریه وارد کرده است و تلاش چند عنصر تروریست برای انجام حملات تروریستی در ایران را در همین چارچوب می‌توان ارزیابی کرد.

در همین زمینه؛ «توفیق عباس‌اف» کارشناس سیاسی جمهوری آذربایجان درباره حملات تروریستی در تهران معتقد است: «ایران به همراه روسیه و دیگر متحدان خود،  طرح حامیان تروریست‌ها برای تغییر نقشه سیاسی خاورمیانه را خنثی کردند و در چنین شرایطی داعش که بیش از پیش توان خود را در منطقه از دست می‌دهد، مرتکب اقدامات تروریستی از جمله در تهران شده است.» «توفیق عباس‌اف» تاکید کرده است: «جمهوری اسلامی ایران به همراه متحدان خود به گروه‌های تروریستی که توسط برخی کشورها تامین مالی و تسلیحاتی می‌شوند، ضربه مهلک وارد کرده است.»    

همکاری ایران، روسیه و متحدانشان در مبارزه با تروریسم در سوریه، درچارچوب همکاری صادقانه و موثر بر اساس حقوق بین الملل بوده است. ایران، روسیه و حزب الله لبنان با اجازه دولت قانونی سوریه در این کشور جبهه واقعی مبارزه با تروریسم تشکیل داده‌اند. گسترش این نوع همکاری در سطح جهانی، به شکست تروریسم در کشورهای مختلف از جمله افغانستان، عراق و پاکستان و دیگر مناطق منجر خواهد شد.118/112

بیشتر بخوانید:

نشست سران سازمان همکاری شانگهای با حضور ظریف آغاز شد

تأکید وزیر امور خارجه ایران و رئیس جمهور قزاقستان بر گسترش همکاری ها ی دوجانبه

دیدار ظریف با دبیر کل سازمان ملل متحد در قزاقستان