ایران پرس- تشدید اعدام فعالان سیاسی در برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، نگرانی‌های گسترده افکار عمومی و مجامع و تشکل‌های حقوقی را در پی داشته است.

در این زمینه سازمان دمکراسی و حقوق بشر بحرین (ADHRB) از افزایش حکم اعدام در سه کشور عربستان، کویت و بحرین خبر داد.

«حسین عبدالله»، مدیر سازمان دمکراسی و حقوق بشر بحرین گفت، تشدید مجازات اعدام در برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در حالی است که این مجازات ها بیشتر در خصوص مخالفت های سیاسی مسالمت آمیز اعمال می شود.

کارشناسان حقوقی با اشاره به فقدان عدالت در احکام بی‌پایه و اساس صادر شده در محاکم برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بویژه عربستان و بحرین تاکید دارند که ساختارهای این کشورها بر پایه های عقاید خشونت گرا و سلفی گری اداره می شود و اساسا خشونت و قساوت تبلور چنین تشکیلات و ساختارهایی است.

صدور ظالمانه ترین احکام قضایی در عربستان و بحرین

از اینرو دستگاه قضائی حکام عربی نظیر عربستان و بحرین به جای در پیش گرفتن عدالت، بدون در نظر گرفتن موازین شرعی و قانونی، ظالمانه ترین احکام را علیه شهروندانشان صادر می کنند.

روند فزاینده اعدام های سیاسی در برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس  در سال 2017  نمایانگر تشدید سیاستهای سرکوبگرانه و خشونت بار این گروه از کشورهای عربی علیه مخالفان است.

شماری از رژیم های عربی حوزه خلیج فارس  با کشتار فعالان سیاسی درصدد خاموش ساختن هر صدای مخالفی هستند و بطور کلی این رژیم ها با ایجاد فضای رعب و وحشت  قصد دارند، حیات رژیم استبدادی خود را تداوم بخشند.

دریافت جوائز بین المللی با وجود روند فزاینده اعدام ها در برخی از کشورهای عربی

روند فزاینده اعدام ها در برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حالی است که یکی از این کشورها که بدلیل بیشترین صدور احکام اعدام علیه مخالفان زبانزد عام و خاص است، همچنان عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل است.

اینکه رژیمی نظیر عربستان سعودی که رژیمی بدوی است و فاقد بدیهی ترین مولفه های رعایت موازین انسانی و حقوقی است به عضویت شورایی در آمده است که اعضایش می بایست مظهر و الگویی از رعایت موازین حقوقی و اخلاقی باشد، آلوده شدن مسائل حقوقی به زد و بندهای سیاسی را نمایان کرده است.

در این زمینه می توان به اقدام مضحک چند سال پیش اتحادیه اروپا در اعطای جایزه حقوقی به آل خلیفه نیز اشاره کرد.

نمایندگی اتحادیه اروپا در ریاض  جایزه موسوم به «شاو» برای تقویت حقوق بشر در منطقه خلیج فارس را در سال 2014  به موسسه ملی حقوق بشر وابسته به وزارت کشور بحرین اعطا کرد.

حمایت دولت های غربی از حکام دیکتاتور عربی

حمایت های دولت های غربی از حکام عربی عملا آنان را به عنوان حامیان این رژیمهای  ضد بشری تبدیل کرده است که این حمایتها به تداوم حکومت دیکتاتوری آنها در منطقه انجامیده است.

با توجه به ممنوعیت هرگونه فعالیت سیاسی در بیشتر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و حاکمیت ظلم و ستم طایفه ای در این کشورها  گویای آن است که آنان وارد دوران تاریکتری در عرصه های سیاسی و اجتماعی در مقایسه با سالهای گذشته شده اند.

نماد‌های واقعی مردمسالاری در بیشتر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مشاهده نمی شود و علیرغم پاره ای از اقدامات نمایشی و تبلیغاتی مظاهر استبداد و خشونت در این کشورها بدلیل اقدامات رژیم های حاکم بر آنها در انحصارگری قدرت موج می زند.

حمایتهای دولتهای غربی از رژیمهای حاکم بر برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که مبتنی بر دیکتاتوری کامل است، نیز به تداوم این حکومتها و رواج اعدام مخالفان در این کشورها انجامیده است.   

بیژن نجفی

133/110

بیشتر بخوانید:

افزایش اعدام ها در عربستان، کویت و بحرین

تظاهرات مردم بحرین در اعتراض به اعدام چهار جوان عربستانی

ابراز نگرانی سازمان عفو بین الملل از صدور احکام اعدام در بحرین