همچنین خودروسازان موظفند تا همواره کیفیت محصولات خود را در حد مطلوبی نگاه داشته و استانداردهای جدید 85 گانه را رعایت کنند. محصولات جدید خودروسازان باید طبق این استانداردها باشد تا به خط تولید و عرضه برسد. علاوه بر موضوع کیفیت و تیراژ تولید، قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو نیز توسط شورای رقابت تعیین میشود و خودروسازان هیج دخالتی در آن ندارند. قیمت خودرو در بازار نیز کمی بالاتر از قیمت کارخانه بوده و براساس میزان عرضه و تقاضا تعیین میشود.
اکنون خودروسازان از سوی دولت و وزارت صمت موظف شدهاند تا خودروهای جدید را به سبد محصولات خود اضافه کرده و تنوع در محصول داشته باشند. خودروسازان میتوانند خودروهای وارداتی و یا مونتاژی را نیز عرضه کنند. در بین محصولات جدید، خودروهای برقی و هیبریدی نیز باید حضور داشته باشند تا در کاهش آلودگی هوای کلانشهرها تاثیر بگذارند.
سایپا یکی از خودروسازانی است که محصولات جدیدی را برای بازار کشور تدارک دیده که برخی از آنها وارداتی و برخی نیز کاملا داخلی و بومی هستند.
سایپا اطلس جی
سایپا اطلس، خودرویی هاچبک است که سال گذشته رونمایی شد. میتوان گفت که اطلس نسخه جدیدی از سایپا کوییک است. این خودرو از طراحی به روز تری نسبت به کوییک بهرهمند شده و نمای جلویی آن از کوسه الهام گرفته است.
اطلس به طور کلی در چهار تریم مختلف عرضه میشود، که تفاوت آنها در نوع گیربکس و سطح امکانات است. اطلس با دو نوع گیربکس 5 دنده دستی و CVT عرضه میشود. تمام تریمهای اطلس از پیشرانه M15I یورو پنج با دریچه گاز برقی نیرو میگیرند که 1.5 لیتر حجم دارد و 90 اسببخار قدرت و 137 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند.
مصرف ترکیبی این پیشرانه به 6.9 لیتر در هر صد کیلومتر میرسد. امکانات استاندارد اطلس شامل مواردی همچون سنسور باد تایر، تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، کنترل کشش و پایداری، کمک حرکت در سربالایی، فرمان دیکات، سیستم کمک ترمز، دیلایت و اتولایت، چراغ بدرقه، دو ایربگ و ... است. نسخههای فول اطلس، ویژگیها و امکانات بیشتری مانند نمایشگر 7 اینچی، رادار نقطه کور، سنسور باران، صندلی برقی راننده، گرمکن صندلی راننده، سانروف، دوربین عقب، آینه تاشو برقی و ... دارند.
سایپا قیمت نهایی اطلس جی را برابر 406.6 اعلام کرده است.
سایپا شاهین پلاس AT6
نسخه اتوماتیک شاهین را با گیربکس CVT عرضه میکند، اما اخیرا سایپا از عرضه نسخه دیگر شاهین نیز با نام شاهین اتوماتیک پلاس خبر داده است، که تفاوتهایی با شاهین اتوماتیک دارد. شاهین پلاس، به پیشرانه 1.6 لیتری 16 سوپاپ ME16 مجهز است و 115 اسببخار قدرت را با گشتاور 150 نیوتنمتر، به گیربکس شش دنده اتوماتیک AT ساخت کمپانی DAE میرساند. همچنین شاهین پلاس در بخش داشبورد، رودریها و امکانات رفاهی و ایمنی، تغییراتی داشته و از امکانات بالاتری نیز بهره میبرد. این خودرو اولین بار در فروردین 1402 رونمایی شد و قرار است به زودی تولید شود.
کوییک GXR
نسخه ارتقا یافته کوییک S که مطابق استانداردهای جدید 85 گانه تولید میشود، نامش کوییک GX است و علاوه بر موتور M15i سایپا، به امکانات جدید دیگری نیز تجهیز شده. اکنون سایپا نسخه سقف رنگی کوییک GX را نیز در شرکت پارس خودرو، تولید میکند که نام آن کوییک GXR است و غیر از رنگ سقف و برچسبهای گرافیکی در کنار بدنه و تغییر رنگ برخی از قطعات داخلی کابین، تفاوت دیگری با خانواده کوییک GX ندارد. این خودرو در دو تیپ L و H با امکانات متفاوت عرضه میشود.
چانگان ایدو EV460 برقی
این سدان برقی، یکی از خودروهای وارداتی سایپاست که در سامانه خودروهای وارداتی عرضه میشود. این خودرو از موتور برقی 120 کیلوواتی بهرهمند شده و با باتری 47.78 کیلووات ساعتی همراه است. حداکثر پیمایش آن با هر بار شارژ به 401 کیلومتر میرسد و برای استفاده در ناوگان تاکسیرانی مناسب است. هنوز قیمت نهایی و قطعی این سدان برقی اعلام نشده است.
مشاهده قیمت روز محصولات سایپا : https://bama.ir/price?company=saipa