در پی استعفای وزیر سایه آموزش دولت انگلیس، اعضای بیشتری از حزب کارگر گفتند که از موضوع رهبر این حزب در قبال برگزیت حمایت نمی کنند.

به گزارش ایران پرس به نقل از بی بی سی، بیشتر اعضای حزب کارگر اعلام کردند که با موضع جدید « جرمی کوربین» مخالفند و حاضر نیستند از آن حمایت کنند.

« جف اسمیت» از جمله مخالفان جدید حزب کارگر است که اعلام کرده از موضع کوربین در قبال «برگزیت» حمایت نخواهد کرد.

این در حالی است که پیشتر  «تولیپ صدیق»، در اعتراض به موضع رهبر حزب کارگر گفته بود که از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.

صدیق گفت که نمی تواند از موضع جرمی کوربین درباره برگزیت حمایت کند، بنابراین ناچار است از سمت خود کناره گیری کند.

جرمی کوربین اخیراً گفته بود، حزب کارگر با اعلام احترام به نتایج همه‌پرسی و خواست مردم، به فرآیند آغاز ماده ۵۰ پیمان لیسبون(ماده ناظر بر خروج از اتحادیه اروپا و روند مذاکرات این کشور با طرف‌های اروپایی)، آسیب نخواهد رساند.

وی افزود که در عین حال، حزب کارگر از فرایند‌های پارلمانی برای بهبود و اصلاح قوانین برگزیت بهره برده و از اینکه دولت در تمام طول مراحل مذاکرات و پیش از آنکه معاهده پایانی نهایی شود، خود را به پارلمان پاسخگو بداند، اطمینان حاصل خواهد کرد.

دادگاه عالی انگلیس اخیرا درخواست دولت مبنی بر فرجام‌خواهی رای پیشین دادگاه عالی لندن در رابطه با نیاز دولت به تاییدیه پارلمان برای آغاز بند ۵۰ و آغاز فرآیند برگزیت، را رد کرد.

«ترزا می»، نخست وزیر انگلیس به رهبران اروپایی اطمینان داده است که ماده 50 پیمان لیسبون که ناظر بر خروج از اتحادیه اروپا و روند مذاکرات این کشور با طرف‌های اروپایی است، براساس جدول زمانی تعیین شده تا پایان ماه مارس آینده فعال خواهد شد.

در همه پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) 51.9 درصد مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند. 119/110

بیشتر بخوانید:

تاکید دادگاه عالی انگلیس بر ضرورت رای پارلمان به برگزیت

چالش های امنیتی اتحادیه اروپا پس از برگزیت و انتخاب ترامپ/ تحلیل

پیش بینی بحران اقتصادی برای انگلیس پس از برگزیت

جزئیات برگزیت در سال 2017 منتشر می شود

 

* دولت سایه در اصطلاح سیاسی به هیئت دولت روی کار نیامده اطلاق می‌شود که با هدف در دست گرفتن کنترل دولت در واکنش به یک حادثه منتظر مانده است. در نظام های پارلمانی اغلب بزرگترین حزب مخالف خود را دولت سایه می‌نامد.

در انگلیس و برخی نظام‌های پارلمانی دیگر، احزاب مخالف با تشکیل یک دولت سایه، وزرا و مسئولان دولت احتمالی خود را منصوب می‌کنند تا ضمن زیر نظر قرار دادن عملکرد حزب حاکم، همواره برای به دست گرفتن قدرت آمده باشد.