اعضای مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه شب به طرح پیشنهادی دموکرات ها که دولت «جو بایدن» را ملزم به خروج نظامیان این کشور از سوریه می کرد، رای مخالف دادند.
در رای گیری برای این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا، 321 نماینده رای مخالف و 103 به آن رای موافق دادند.
آمریکا یکی از مهمترین بازیگران مخالف نظام سوریه در 12 سال اخیر است. پس از آغاز بحران در سوریه در سال 2011 دولت آمریکا به شکل های مختلف از مخالفان نظام دمشق حمایت کرد. واشنگتن همزمان با حمایت تسلیحاتی از گروههای تروریستی و مخالفان نظام دمشق، تلاش کرد از مجامع بینالمللی علیه نظام سوریه بهره گیرد.
حمایت تسلیحاتی و سیاسی واشنگتن از گروههای تروریستی
حمایت تسلیحاتی و سیاسی واشنگتن و متحدانش از گروههای تروریستی و مخالفان نظام سوریه راه به جایی نبرد و دولت «بشار اسد» ضمن موفقیت در شکست گروه های تروریستی، در قدرت نیز باقی ماند. از سال 2018 به بعد دولت آمریکا تلاش کرد که از طریق حمایت از شبه نظامیان در مناطق شمالی و شمال شرق سوریه، دولت مرکزی دمشق را تضعیف کند.
تاکنون بارها دولت و مردم سوریه خواستار خروج نظامیان آمریکایی از این کشور و پایان دادن به حمایت از شبه نظامیان شدند، اما واشنگتن نسبت به این خواسته به حقوق سوریها بی تفاوتی نشان داد و اکنون نیز مجلس نمایندگان این کشور رای به باقی ماندن نظامیان آمریکا در سوریه داد.
نمایندگان آمریکایی، بهانه تداوم حضور نظامی آمریکا را گروه تروریستی داعش اعلام کردند و مدعی شدند: "خروج واشنگتن منجر به ساماندهی مجدد این گروه شده و واشنگتن و متحدانش را به خطر می اندازد."
با این حال، دولت سوریه بر این باور است آمریکا نه تنها با تروریسم از جمله داعش مبارزه نمیکند بلکه آشکارا در جهت آموزش تروریستها در سوریه گام بر میدارد. در همین راستا نیز ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در اقدامی غیرقانونی به پایگاه نظامیان آمریکایی در منطقه التنف در شرق سوریه سفر کرد.
روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان در تحلیلی به بررسی اهداف سفر ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا پرداخت و آن را در راستای تمایل واشنگتن برای پایان نیافتن بحران سوریه دانست و نوشت: "همزمان با مراسم فارغ التحصیلی اولین دسته از جنگجویان گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه در قالب فرآیند آمریکایی سازی ساختار خود، ژنرال مارک میلی که در سفری در سرزمینهای اشغالی فلسطین بسر می برد، به پایگاه التنف در شرق سوریه آمد، سفری که با اعتراض شدید دمشق مواجه شد و وزارت خارجه سوریه آن را غیرقانونی و نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی این کشور دانست."
نکته دیگر این است که در حالی که نمایندگان آمریکایی مبارزه با تروریسم را دلیل مخالفت با خروج نظامیان این کشور از سوریه اعلام کردند، وزارت خارجه سوریه در بیانیه ای تاکید کرد که اگر تامین مالی، حمایت آمریکا و متحدان غربی آن نبود، گروههای تروریستی مسلح نمیتوانستند مردم سوریه را قتل عام و زیرساختها و بنای تمدنی که الگویی برای پیشرفت و رفاه مردم سوریه بود را نابود کنند.
واقعیت این است که مبارزه با تروریسم تنها یک ادعا است و تروریستها ابزار سیاست خارجی آمریکا در غرب آسیا و از جمله سوریه هستند و در عین حال از طریق شبه نظامیان منابع نفتی سوریه را غارت میکنند.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117