ایران پرس - ایتالیا از اعزام نیروی نظامی خود به نیجر به درخواست دولت این کشور خبر داده است.

این در حالی است که مقامات نیجر اعلام کرده اند که مخالف حضور نیروهای نظامی ایتالیا در نیجر بوده وهیچ مذاکره ای در این زمینه با مقامات رم نداشته اند.

به گفته مقامات نیجر، دولت این کشور از طریق وزارت امور خارجه، این مخالفت را به رم اعلام کرده است.

موضوع اعزام نیروی نظامی به نیجر مدتهاست توسط مقامات ایتالیا دنبال می شود.

در واقع این کشور نیز به مانند برخی دیگر از کشورهای متحد خود چون فرانسه در پی حضور نظامی در نیجر و به دنبال آن دیگر کشورهای آفریقایی است.

به گفته تحلیلگران، ایتالیا در تلاش است جایگاهی برای خود در آفریقا بیابد.

در این زمینه «آنجلینو آلفانو» (Angelino Alfano) وزیر امور خارجه ایتالیا گفت: کشورهای جنوب صحرای بزرگ آفریقا از اولویت های ایتالیا در سال 2018 به شمار می آیند.

حضور نظامی غرب در نیجر

گرچه حضور نظامی غرب در آفریقا سابقه تاریخی دارد، اما طی سال های اخیر با توجه به تحولات سیاسی و اقتصادی صورت گرفته در منطقه و جهان، این کشورها بیش از همیشه در صدد حضور نظامی در کشورهای این قاره هستند.

آنها اهداف مختلفی را در پی این حضور نظامی دنبال می کنند که از آن جمله می توان به رقابت و سهم خواهی در قبال رقیبان ،همچنین استفاده از ثروت بی شمار و موقعیت این کشورها اشاره کرد.

اما آنچه اکنون اهمیت ویژه یافته موضوع مهاجرت اتباع آفریقایی وهمچنین افزایش فعالیت های باندهای قاچاق انسان است.با بسته شدن مسیر ترکیه به یونان، اکنون ایتالیا دروازه ورودی پناهجویان به اروپا محسوب می شود.

نیجردر پی اعمال سیاست هایی برای جلوگیری از ورود مهاجران و پناهجویان

از این رو این کشور بیش از دیگر کشورهای اروپایی در پی اعمال سیاست هایی برای جلوگیری از ورود مهاجران و پناهجویان است.

در این راستا نیجر یکی از مهمترین کشورها بر سر عبور مهاجران این بخش از آفریقا برای دسترسی به لیبی و گذر از مدیترانه است از این رو یکی از دلایل مهم حضور ایتالیا در نیجر کنترل مهاجران و متوقف کردن آنها در نیجر است.

مبارزه با تروریسم، بهانه دیگری برای افزایش حضور نظامی غرب در آفریقاست.

اکنون نظامیان کشورهای مختلف غربی به ویژه فرانسه در کشورهای آفریقایی از جمله نیجر به بهانه مبارزه با گروه های تروریستی و افراط گرا حضور دارند و اکنون نیز ایتالیا در پی انتقال نظامیان خود از عراق به آفریقا به ویژه نیجر است.

«پائولو جنتیلونی» (Paolo Gentiloni) نخست وزیر ایتالیا در اینباره گفت، ایتالیا شماری از نیروهای نظامی خود را که در عراق حضور دارند، به نیجر منتقل خواهد کرد.

ادامه سیاست غرب در راستای گسترش نظامی گری در آفریقا در حالی است که بسیاری ازمقامات آفریقا اکنون با باور به اینکه ریشه بسیاری ازمشکلات آنها به سیاست های مداخله جویانه کشورهای غربی باز می گردد، درصدد ممانعت از ورود نیروهای نظامی غرب هستند.

تلاش برای گسترش همکاری های منطقه ای برای مبارزه با تروریسم ،همچنین تلاش برای توسعه زیرساخت ها و بهبود شرایط زندگی به منظور جلوگیری از مهاجرت از دیگر سیاست های آنان در این زمینه است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

136/116

بیشتر بخوانید:

تصمیم فرانسه برای استقرار نیرو در مرز نیجر با مالی

تلاش اروپا برای گسترش دخالت نظامی در آفریقا/ تحلیل