ایران پرس- "عادل عبدالمهدی" نخست‌وزیر عراق  که بعد از ظهر دوشنبه  در صدر هیاتی بلند پایه وارد تهران شد در دیدار با «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران خواهان توسعه روابط و اجرای همه توافقات دوکشور شد.

عبدالمهدی در این دیدار با اشاره به ضرورت توسعه روابط و همکاری‌های ایران و عراق در بخش‌های مختلف تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا با توسعه مناسبات فیمابین و تلاش در جهت تسریع در اجرای توافقات منافع دو ملت را تأمین و از آن حفاظت کنیم.

یکی از محورهای مهم مذاکرات مقام های دو کشور در دیدار شب گذشته در تهران موضوع امنیت و ثبات در منطقه بود. این جنبه از مذاکرات در شرایط فعلی منطقه از اهمیت ویژه ای  برخورداراست.

ناظران سیاسی در تحلیل دیپلماسی بغداد در منطقه به مواضع و اظهارات عادل عبد المهدی نخست وزیر عراق اشاره می کنند که بر لزوم دور کردن منطقه از جنگ و منازعات تاکید دارد.

عبدالحسین الهنین، مشاور عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق در آستانه این سفر در گفت وگو با شبکه الجزیره  اظهار داشت: نخست وزیر عراق شخصا" موضوع کاهش تنش در منطقه را دنبال می‌کند. 

دولت عراق با همین رویکرد با وجود فشارهای آمریکا با تحریم ها ضد ایران مخالفت کرده است. چنانکه وی در دیدار با رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برخی توطئه ها برای افزایش تنش‌ها در منطقه، گفت: عراق هرگز بخشی از تحریم‌ها علیه ایران نبوده و نخواهد بود.

آمریکا در یکسال گذشته  با خروج از برجام با فشارحداکثری بخش عمده ای از برگ های برنده خود را در جهت فشار حداکثری به  ایران روکرد، اما نتیجه ای نگرفته است. واقعیت این است که آمریکا مرتکب اشتباهات بزرگی شده و باید به شرایط  پیش ازتحریم ها بازگردد.

همانگونه که رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با نخست وزیر عراق تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مایل به افزایش تنش‌ در منطقه و با دیگر کشورها نبوده و هرگز آغازکننده جنگ و تنش نخواهد بود.

ایران در طول تاریخ اصلی ترین حافظ امنیت و آزادی کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان بوده و خواهد بود.

بدیهی است که ایران و عراق دو کشور همسایه هستند و ثبات و امنیت منطقه برای هردو کشوراهمیت دارد. اما سوال اصلی این است که چه کسانی بدنبال نا امن کردن منطقه هستند؟

آمریکا علیه ایران توطئه می کند  ونشانه هایی وجود دارد که اتحادیه اروپا هم در بوجود امدن وضعیت کنونی مسوول است.

جمهوری اسلامی ایران اما همواره به دنبال گسترش صلح و امنیت در منطقه بوده  و در این چارچوب همکاری‌های منطقه‌ای را مورد تاکید قرارمی دهد.

ایران همانگونه که در روند مبارزه با گروه های تروریستی در عراق و سوریه  تلاش کرد؛ برای امنیت منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نیز تلاش می کند و مسوولیتی تاریخی در این زمینه دارد.

در این راستا  ایران و عراق قطعا" می‌توانند به عنوان دو کشور دوست و همسایه همکاری‌های خود را در راستای تقویت  ثبات و امنیت منطقه گسترش دهند.

ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد معتقد است که با توجه به رفت و آمدهای اخیر یبن مقامات عالی رتبه دو کشور ایران و عراق، روابط دو کشور همسایه وارد فاز جدیدی از همکاری‌های سیاسی و اقتصادی شده و این موضوع بر افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی دو کشور نیز تأثیر مثبت گذاشته است.

اظهارات حسن روحانی در دیدار با عادل عبدالمهدی ؛موید همین دید گاه است که گفت: در شرایطی که هنوز در منطقه ثبات و امنیت لازم به وجود نیامده توسعه همکاری‌ها و روابط همه جانبه تهران – بغداد مطمئناً در گسترش و افزایش امنیت و ثبات منطقه تأثیرگذار خواهد بود.

113/118

نویسنده: جمشید امین زاده

بیشتربخوانید:

روحانی: گام‌های تأثیرگذار در گسترش روزافزون مناسبات همه جانبه تهران – بغداد ادامه می یابد