ایران پرس: آنتونیوگوترش، دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی نشست صلح قاهره گفت : ما در قلب منطقه‌ای دیدار می‌کنیم که از درد به خود می‌پیچد و در یک قدمی پرتگاه ایستاده است. منطقه‌ای که امکان ندارد با دیدن تصاویری از درد و رنج مردمش، از عمق جان آزرده نشوی و وجدانت به درد نیاید.

محمد السودانی نخست وزیر عراق نیز در نشست قاهره تصریح کرد:  اگر به سخن ملتی که حقوق مشروعی دارد گوش داده می‌شد و اگر به قطعنامه‌های بین المللی احترام گذاشته می‌شد، مسئله فلسطین به اینجا نمی‌رسید. عراق به شدت هر نوع کوچ اجباری فلسطینیان از نوار غزه و دعوت‌ها به ترک خانه‌هایشان را رد می‌کند. ما خواهان برقراری آتش بس و باز شدن گذرگاه‌های انسانی برای نوار غزه و سپس تبادل اسیران و بازداشت‌شدگان هستیم.

از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۶ روز گذشته (۱۵ مهر ماه برابر با 7 اکتبر) بمباران مناطق مسکونی و عمومی از یک سو و قطع آب، برق و کمبود شدید مواد غذازی، دارویی از سوی دیگر، وضعیت بسیار بحرانی را برای ساکنان فلسطینی غزه رقم زده و نهادهای حقوق بشری شرایط انسانی در این منطقه را غیر قابل توصیف و اسفبار اعلام کرده انند.

نهادهای سازمان ملل از جمله برنامه توسعه سازمان ملل، صندوق جمعیت سازمان ملل، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای اعلام کردند «ما خواستار آتش‌بس، همراه با دسترسی فوری و نامحدود بشردوستانه در سراسر غزه هستیم تا فعالان بشردوستانه بتوانند به غیرنظامیان نیازمند کمک کنند، جان‌ها را نجات دهند و از رنج بیشتر انسانی جلوگیری کنند.»

ضرورت جلوگیری از وقوع فاجعه در نوار غزه

شبکه تلویزیونی فلسطین الیوم گزارش داد: مدیر عملیات آنروا در غزه گفت وضع بسیار وخیم است و کمک‌های انسانی بسیار محدودند. غذا و آب شرب کمیاب شده است. نیازمند یک خط امدادی انسانی دائم برای جلوگیری از وقوع فاجعه در نوار غزه هستیم.

شنبه  نخستین کاروانی مرکب از ۲۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه هلال احمر مصر، سازمان بهداشتی جهانی و برنامه جهانی غذا با بازگشایی موقت گذرگاه رفح وارد نوار غزه شد. با این حال سوخت که نیاز فوری مردم این منطقه است از جمله این کالاها نیست و تنها نیروگاه غزه به دلیل نبود سوخت تعطیل و بیمارستان‌ها به دلیل نداشتن برق و از کار افتادن ژنراتورهایشان در شرف خاموشی کامل هستند که این امر جان هزاران بیمار را تهدید می‌کند.

احتمال شیوع بیماری های تهدید کننده درغزه

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که شنبه بیش از 44 هزار بطری آب آشامیدنی را از طریق گذرگاه رفح به نوار غزه منتقل کرده است، اما این مقدار تنها برای 22 هزار نفر برای یک روز کافی است.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف، در بیانیه مطبوعاتی گفت این اولین نوبت کمک‌های محدود، شاید عده‌ای را از مرگ نجات دهد اما نیازها فوری و بسیار زیاد است نه فقط برای آب، بلکه برای غذا، سوخت، دارو، و کالاها و خدمات ضروری. اگر ما نتوانیم تدارکات بشردوستانه را به طور مداوم تامین کنیم، ما با تهدید واقعی شیوع بیماری های تهدید کننده زندگی مردم غزه روبرو هستیم.

پس از آنکه بخش‌های زیادی از زیرساخت‌های غزه، از جمله سیستم‌های حیاتی آب و فاضلاب، در طی حدود دو هفته از بمباران اسرائیل به ویرانه تبدیل شده ظرفیت تولید آب در این منطقه به پنج درصد تقلیل یافته  و جمعیت غزه با حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کمتر از سه لیتر آب برای هر نفر در روز در اختیار دارد.

طبق اعلام نهادهای بین المللی نزدیک به یک میلیون نفر طی دو هفته اخیر در نوار غزه آواره شده‌اند که نیمی از آن ها کودک هستند و بسیاری از آنها در پناهگاه‌های شلوغ با دسترسی بسیار محدود به آب و بهداشت پناه گرفته‌اند، شرایطی که به‌ویژه برای کودکان خردسال خطرناک است.

این در حالی است که حملات هوایی رژیم صهیونیستی قطع نشده است و  شبکه خبری «الجزیره» قطربه نقل  از دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه گفت که بیمارستان های این باریکه هر ساعت پذیرای نزدیک به 50 شهید و زخمی جدید می باشند و بیشتر آنها نیز از زنان و کودکان هستند.

۱۲۰ کودک در هر روز در غزه کشته می شود

جنبش جهانی دفاع از کودکان اعلام کرد رژیم صهیونیستی از روز ۷ اکتبر (آغاز طوفان الاقصی) تا به امروز بیش از ۱۶۶۱ کودک را در غزه به خاک و خون کشیده است که میانگین آن روزی ۱۲۰ کودک است.

حملات رژیم صهیونیستی به باریکه غزه طی 16 روز گذشته بیش از 4 هزار کشته و 13 هزار زخمی و یک میلیون آواره برجای گذاشته است که لحظه به لحظه به این آمار افزوده می شود و اکنون غزه بیش از هر زمان دیگر در معرض یک فاجعه انسانی قرار دارد و ارسال فوری کمک ها تا حدودی می تواند از التهاب این بحران انسانی بکاهد اما استمرار حملات بخصوص اگر با اغاز حمله زمینی همراه شود بی تردید بر عمق و گستره این بحران خواهد می افزاید .

نویسنده:احمد کاظم زاده 

112