وزیر صمت: 

تهران-ایران پرس: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید مرکز دیده بانی با هدف سنجش استعدادها در هر منطقه و رصد فناوری نوین صنعتی در راستای توسعه کسب و کارها تاسیس شود و سازمان گسترش و نوسازی صنایع باید برای تاسیس این مرکز، همه امکانات وزارت صمت صنایع را بسیج کند. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در بیست و ششمین دوره همایش رتبه‌بندی شرکت های برتر ایران در مرکز همایش‌های صدا و سیما، اظهار داشت: با وجود داشتن منابع سرشار نفت و گاز و با توجه به الگوی مصرف کنونی فکر نمی کنیم توسعه کشور بر این مدار محقق شود. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم صنعتی شدن ‌اظهار داشت: وضعیت آبی کشور به گونه‌ای نیست که کشاورزی را محور اصلی توسعه قرار دارد و با وجود معادن ارزشمند در کشور به دلیل آنکه خام فروشی براساس اسناد بالا دستی مذموم است بنابراین از این مسیر نیز نباید بفکر توسعه بود.

وی افزود: لذا اگر شرکت های قطعات پازل توسعه باشند به نظر می‌رسد رتبه‌بندی شرکت‌ها راهی است برای اینکه عملکردها را بسنجیم و بررسی کنیم که آیا در در مسیر توسعه هستیم یا خیر؟ 

علی آبادی با بیان این سؤال که منشا بیش اظهار و کم اظهاری چیست؟ گفت: بسیاری از شرکت‌های فعال در یک صنعت فقط به دلیل استفاده از منابع ارزی وارد یک حوزه صنعتی می شود، در یک صنعتی 37 بنگاه وجود دارد در حالی که در مقایس اقتصادی فقط یک بنگاه برای آن صنعت کافی است. بنابراین لازم است در رتبه بندی شرکت ها به مسائل اینچنینی توجه شود. 

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور تشکیل سرمایه است، اظهار داشت: در لایحه بودجه سال 1403 نکته ای گنجانده شده که فرصت تشکیل سرمایه را از ما می گیرد که امیدوارم مجلس آن را رد کند. 

علی آبادی اظهار داشت: اگر بنا باشد همه ثروت بنگاه‌ها به بهانه رفع نیاز کشور از آنها گرفته شود دیگر پولی برای تشکیل سرمایه نمی‌ماند. 

وی با بیان اینکه رشد صنعتی پایدار و صادرات محور باید به محوری در سنجش شرکت های برتر تبدیل شود، اظهار داشت: همچنین مسئولیت پذیری یکی از شاخص های پیشنهادی اهل فن برای سنجش شرکت ها است. 

وزیر صمت گفت: باید مرکز دیده بانی با هدف سنجش استعدادها در هر منطقه و رصد فناوری نوین صنعتی در راستای توسعه کسب و کارها تاسیس شود و سازمان گسترش و نوسازی صنایع باید برای تاسیس این مرکز، همه امکانات وزارت صمت صنایع را بسیج کند. 

علی آبادی با بیان اینکه در همه جای دنیا فساد وجود دارد گفت: اما باید مرام‌نامه برای مدیران پاکدست و جسور توسط تمامی سازمان ها و مراجع ذیربط وزارت صمت با همکاری سازمان بازرسی کل کشور تدوین شود و از ظرفیت مدیران پاکدست در حوزه صنعت و تولید بهره گرفت. 

وی بیان داشت: استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان مهم است لذا این موضوع باید در حوزه صنعتی مورد توجه قرار گیرد. 

وی افزود: امسال در رتبه بندی 500 شرکت، 61 شرکت دانش بنیان حضور داشتند همچنین در 100 شرکت برتر، 5 شرکت دانش بنیان قرار دارد. این شرکت های دانش بنیان در حوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری های شیمیایی، داروسازی و ... حائز رتبه های خوبی شده اند که براساس آمار نسبت به سال قبل رشد خوبی نیز داشته اند. 

116

بیشتر بخوانید:

استراتژی‌های مهم وزیر پیشنهادی صمت