ایران پرس- آوارگان مسلمان روهینگیا مستقر در اردوگاههای بنگلادش، سخنان «آنگ سان سوچی» وزیر امور خارجه و مشاور عالی دولت میانمار را فریبکارانه دانستند.

سوچی بالاخره با شکستن سکوتش در قبال نسل کشی مسلمانان روهینگیا از سوی دولت میانمار، به شکل نمادین و ظاهری از نقض حقوق آنان ابراز نگرانی  وآن را محکوم کرد.

ساکنین اردوگاه آوارگان روهینگیا دربنگلادش  با عوامفریبانه خواندن این موضع سوچی خواستاراجازه دولت میانمار به مجامع بین المللی برای بازدید از استان راخین و تهیه  گزارش از جنایات دولت این کشور ضد مسلمانان روهینگیا شدند.

همزمان با برگزاری نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل، موضع به اصطلاح همدردی انگ سان سوچی در مورد کشتان مسلمانان روهینگیا، در جهت کاستن از فشارهای بین المللی بر شخص وی تلقی می شود؛ زیرا سوچی که خود را به اصطلاح مدافع حقوق بشر و ازادیخواه می داند به دلیل سکوتش در برابر نسل کشی مسلمانان روهینگیا تحت شدیدترین فشارهای داخلی، منطقه ای و بین المللی قرار دارد و جامعه بین المللی از وی خواهان پایان دادن به جنایات نظامیان تندرو و بوداییان افراطی است.

سوچی متهم به همکاری با جنایتکاران

این وضعیت باعث شده است سوچی که زمانی مورد احترام مردم میانمار بود اکنون به همکاری با جنایتکاران متهم شود. 

«ویلیام هیگ» وزیر امور خارجه پیشین انگلیس گفته است؛ "اقدامات علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار  یکی از خشونت‌های بی حد و مرز علیه جمعیتی غیرنظامی محسوب می‌شود. امار دقیقی از افرادی که در استان راخین در غرب میانمار کشته شده‌اند در دست نیست. در این استان روستاها را به آتش می‌کشند و اقدامات استبدادی شامل قتل و تجاوز صورت می‌گیرد."

آواره شدن مسلمانان روهینگیا از خانه و کاشانه شان ابعاد پنهان بسیاری همچون فروپاشی خانواده ها، محروم شدن فرزندان از تحصیل، تشدید فقر و گرسنگی، گسترش مشکلات بهداشتی و پزشکی به همراه بروز بیماری های مختلف دارد که موجب می شود؛ مسلمانان روهینگیا در صورت بازگشت به خانه های خود برای سالها به مشکلات عدیده اجتماعی، روحی  و روانی دچار شوند.

بنا به گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل؛ "بسیاری از اوارگان مسلمان روهینگیا دچار بیماری‌های واگیردار می شوند و سوء‌تغذیه شدید دارند.

امکانات پزشکی مستقر در کمپ‌های مرزی برای درمان آوارگان مناسب نیست و تعدادی از آنها با گلوله زخمی شده‌اند و نیازمند عمل جراحی هستند."

«ابل اولهایه» نماینده جیبوتی در سازمان‎ملل و عضو گروه سازمان همکاری اسلامی می گوید،

"حملات  ضد مسلمانان روهینگیا «پاک‎سازی قومی» است و مقامات میانمار برای ریشه‎کن کردن خشونت در این کشور اقدامات لازم را به عمل نیاورده و به همین خاطر قصور کرده‎اند."

جامعه جهانی خواهان اقدام عملی سوچی برای پایان دادن به نسل کشی 

در هر حال، اظهارات عوامفریبانه انگ سان سوچی در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا بیش از پیش موقعیت وی را تضعیف می کند و این در حالی است که جامعه جهانی خواهان اقدام عملی وی برای پایان دادن به بزرگترین نسل کشی تاریخ معاصر هستند.

شناسایی  مسلمانان روهینگیا به عنوان شهروندان میانمار، بازگشت اوارگان به خانه های خود و تهیه گزارش مستقل از مناطق مسلمان نشین میانمار در مورد جنایات دولت و ارتش این کشور خواسته محافل بین المللی از وزیر امور خارجه میانمار است تا بتواند فرصت دفاع از خود را در تاریخ داشته باشد و خط خود را از جنایتکاران جدا کند. 

نویسنده: مجید وقاری

133/110

بیشتر بخوانید:

تغییر موضع دیرهنگام «سوچی» در خصوص نقض حقوق مسلمانان روهینگیا

آیسسکو: جایزه «صلح نوبل» را از «سوچی» پس بگیرید

فاجعه در میانمار و سکوت «سوچی»

حمایت «سوچی» از مذاکرات صلح در میانمار