به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ریاست این نشست را «ماکسیم رشتنیکوف» وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه برعهده داشت و وزرا و نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران، چین، برزیل، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی، مصر و هند در آن حضور داشتند.
در این نشست به تبیین تلاشها در موضوع تغییرات اقلیمی و ارتقای توسعه پایدار و همچنین همکاری کشورهای بریکس در زمینه تغییرات اقلیمی پرداخته شد.
«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در سخنانی در این نشست با اشاره به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه و آثار سوء آنها بر تخریب محیط زیست، عدم تأمین منابع مالی و انتقال فناوری اظهار داشت: با وجود چالش ها و تنگناهای بین المللی، اقدامات موثری برای کنترل آثار پدیده تغییر اقلیم در ایران انجام شده است که از آن جمله میتوان به قوانین بالا دستی و اصلاح الگوی مصرف، تدوین سند راهبرد ملی و اقدامات در راستای کاهش پدیده انتشار گازهای گلخانهای و افزایش بهره برداری از انرژیهای تجدید پذیر، اشاره کرد.
وی با اعلام استقبال جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با کارگروههای «محیط زیست و تغییرات اقلیم» کشورهای عضو گروه بریکس، بر اشتراک گذاری دانش، تجارب و انتقال فناوریهای نوین برای مقابله با تغییرات اقلیمی و تشویق سرمایه گذاری در منابع انرژی تجدیدپذیر تاکید کرد.
در پایان این نشست، اعضای شرکت کننده بر بهترین شیوه ها و مطالعات موردی در خصوص اقدامات و سیاست های کاهش برای «توسعه کم کربن»، افزایش ظرفیت انطباق، تقویت تاب آوری و کاهش آسیب پذیری در برابر تغییرات آب و هوایی با هدف کمک به توسعه پایدار و نیز تامین مالی اقلیم به عنوان یک عامل حیاتی در اقدامات اقلیمی و شناخت نیازهای خاص و شرایط خاص کشورهای در حال توسعه، با تاکید بر حق توسعه و فضای سیاستی کشورهای در حال توسعه، تاکید کردند.
117
سیما مشتاقان