روسیه و ترکیه قصد دارند، گردش مالی سالانه تجاری خود را به صد میلیارد دلار افزایش دهند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پایگاه خبری آیدینلیک با استناد به آمار رسمی گزارش داد، گردش مالی حساب‌های تجاری روبل بین ترکیه و روسیه در هفت ماه اول سال(2023) نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 230 درصد افزایش یافته است.

مبادلات صادرات و واردات بین روسیه و ترکیه بین ژانویه تا ژوئیه 2023 معادل 700 میلیون دلار بوده است. مجموع تسویه صادرات به روبل معادل 428 میلیون دلار است، در حالی که پرداخت‌های واردات با ارز روسیه به 267 میلیون دلار رسیده است.

در همین بازه زمانی تعداد قرارداد‌های صادراتی با181 درصد افزایش همراه بود، در حالی که معاملات واردات تا 352 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت.

روسای بانک‌های مرکزی مربوط به این دو کشور در دیدار امروز (دوشنبه) در حاشیه مذاکرات «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، و «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای خود در سوچی، بر افزایش تجارت با ارز‌های ملی توافق کردند.

اوایل سال جاری، پوتین و اردوغان توافق کردند، باتشویق سرمایه‌گذاری متقابل، به کسب‌وکار‌های روسیه و ترکیه کمک کنند تا به بازار‌های یکدیگر وارد شوند، این در واقع بخشی از نقشه راه امضا شده در سال 2022 است. مسکو و آنکارا در حال حاضر روی چندین ابتکار مرتبط با صادرات گاز طبیعی کار می‌کنند و قصد دارند به ایجاد روابط در بخش انرژی ادامه دهند.

پس از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه روسیه از سال 2014 بر سر موضوع الحاق کریمه به فدراسیون روسیه و ادامه تنش‌ها در شرق اوکراین، محدودیت‌های آمریکا علیه تراکنش‌های مالی روسیه تشدید شده است و همراه با آن احتمال مخاطرات و پیگرد قانونی تجار و شرکت‌های روسی در آمریکا که با دلار تعامل می­کنند، افزایش یافته است.

116

در چنین شرایطی دولت روسیه درراستای مقابله با آسیب‌های ناشی از تحریم­ها سیاست‌ کاهش وابستگی به دلار و استفاده از ارز ملی در تعاملات تجاری و بازرگانی خارجی را با هدف تقویت پول ملی و اقتصاد روسیه به کار گرفت.

بانک مرکزی روسیه با کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی بین ­المللی خود، سهم طلا، یوان و یورو را افزایش داده است که در این بین، یوان چین بیشترین رشد را در ذخایر ارزی روسیه داشته است.

این نخستین بار است که روسیه توانسته است سایه دلار را در مبادلات تجاری با شرکای اصلی خود در صادرات کم‏رنگ کند.