وزیر امور خارجه مصر با اشاره به اینکه قاهره با طرف‌های آمریکایی و قطری برای تضمین پایداری آتش‌بس و آغاز مذاکرات مرحله دوم همکاری می‌کند، گفت بدون تشکیل کشور فلسطین، امنیت در منطقه وجود نخواهد داشت.

چرا مهم است:

با کارشکنی رژیم صهیونیستی برای اجرای مرحله توافق این رژیم با حماس، بار دیگر احتمال شکست توافق آتش بس قوت گرفته و نگرانی‌ها در این خصوص نیز افزایش یافته است. 

زمینه خبر:

۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳)، توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس اجرا شد که شامل سه مرحله بود که هر مرحله ۴۲ روز به طول انجامید. مفاد مرحله اول این توافق شامل آزادی تدریجی ۳۳ اسیر صهیونیست که در غزه نگهداری می‌شوند در ازای آزادی تعدادی از اسرای فلسطینی و عرب است که شمار آنها بین یک هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار نفر تخمین زده می‌شود. با نزدیک شدن به پایان مرحله اول توافق، رژیم صهیونیستی برای اجرای مرحله دوم کارشکنی می‌کند.

او چه می‌گوید:

«بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر گفت : ما روی کشورهای اتحادیه اروپا برای تلاش بیشتر جهت تثبیت آتش‌بس در غزه و پایداری آن حساب می‌کنیم.

وی بر ضرورت تلاش برای بازسازی نوار غزه بدون کوچاندن فلسطینیان تأکید کرد و گفت: هیچ جایگزینی برای آنروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی) و ایفای نقش آن در نوار غزه و اراضی فلسطینی وجود ندارد.

نکات کلیدی:

  • بدون تشکیل کشور فلسطین هرگز امنیت در منطقه وجود نخواهد داشت.
  • توافق سه مرحله‌ای غزه امضا شده است و اجرای مرحله دوم آن باید آغاز شود.
  • هیچ جایگزینی برای پایبندی کامل و صادقانه به همه مفاد توافق آتش‌بس و تبادل اسرا در غزه وجود ندارد.
  • استفاده از سلاح به عنوان مجازات جمعی و گرسنه‌سازی در غزه قابل قبول نیست.

نگاه عمیق‌تر:

مصر و قطر به همراه آمریکا برای تداوم آتش بس در غزه میان حماس و رژیم صهیونیستی میانجی‌گری می‌کنند.

/114