ایران پرس- رئیس جمهوری اتریش، دولت ائتلافی پیشنهادی دو حزب راستگرای «مردم» OVP و «آزادی» FPO را مورد تایید قرارداد.

«الکساندر فان در بلن» پس از دیدار با «سباستین کورتس» و «هاینتس کریستیان اشتراخه» رهبران دو حزب مردم و آزادی گفت: اطمینان یافته است دولت جدید حامی اتحادیه اروپا خواهد بود. به گفته وی، منافع ملی اتریش اقتضا می کند، وین همچنان در مرکز یک اتحادیه اروپایی نیرومند باشد.

آغاز به کار «سباستین کورتس» صدراعظم جدید اتریش

کورتس از روز دوشنبه کار خود را به عنوان صدراعظم جدید اتریش و جوانترین رئیس دولت اروپایی آغاز می کند و نیز بر حمایت از اتحادیه اروپا تاکید کرد.

اشتراخه که در دولت جدید، معاون صدر اعظم خواهد بود، نیز اتهام ضد اروپایی بودن حزبش را رد کرد و گفت: این حزب در کنار پروژه صلح اروپایی و اتحادیه اروپا است.

«پیتر فیلسمایر» کارشناس سیاسی آلمانی بر این مساله تاکید کرده بود که برای تشکیل دولت ائتلافی در اتریش، در درجه اول حزب آزادی به عنوان یک شریک ائتلافی مطرح است. 

به رغم ادعاهای این دو حزب راست گرا، مواضع و شعارهای انتخاباتی این دوحزب نشان می دهد که دولت آینده اتریش روابط پرچالشی با اتحادیه اروپا خواهد داشت. کورتس از هم اکنون رویکرد مقابله با اتحادیه اروپا را با اعلام مخالفت خود با سیاست سهمیه بندی پناهجویان اعلام کرده است.

یکی از مهمترین دلایل رای آوردن احزاب راست گرا در انتخابات پارلمانی اکتبر 2017 اتریش، رویکرد ضد مهاجرتی آنها بود. جریان راست گرای افراطی بویژه حزب آزادی با سر دادن شعارهای ضد مهاجرتی توانست در رتبه سوم با کسب 26 درصد آرا قرارگیرد.

«الکساندرا فودرل اشمیت» سردبیر روزنامه استاندارد می گوید: حزب آزادی عمدتا توسط مردان جوان پشتیبانی می شود. افراد مسن تر، بویژه کسانی که می ترسند از نظر اقتصادی تحت فشار قرار بگیرند و زندگیشان را ببازند نیز به این حزب رای می دهند. 

در این میان حزب راست گرای میانه مردم به رهبری  کورتس نیز با توجه به شرایط سیاسی تلاش کرد تا شعارهای عامه پسند سر داده و برمخالفت با سیاست های مهاجرتی اتحادیه اروپا تاکید کند که نتیجه آن کسب 31 درصد آرا و به دست آوردن رتبه نخست در انتخابات پارلمانی اخیر بود. کورتس در دوران تبلیغات انتخاباتی اعلام کرد که راه ورود پناهجویان و مهاجران به اتریش را می‌بندد.

بدین ترتیب دو حزب راست گرای اتریشی پس ازمذاکرات طولانی در زمینه تشکیل دولت ائتلافی به توافق رسیده و زمینه روی کار آمدن یک دولت راست گرا که عملا خط مشی اروپا ستیز دارد را فراهم کردند.

اکنون باید دید که آیا سران دولت جدید همان طور که قول داده اند بر همکاری هرچه بیشتربا اتحادیه اروپا تاکید خواهند کرد یا اینکه درعمل راه خود را از این اتحادیه جدا خواهند کرد؟ اتریش در نیمه دوم سال 2018 ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت. بنابراین ورود یک حزب افراطی مخالف با اروپا به دولت ائتلافی آینده اتریش می تواند مسائل زیادی برای این نهاد اروپایی ایجاد کند.111/135

نویسنده : سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید : 

دولت جدید اتریش معرفی شد/ تاکید دولت جدید بر حمایت از اتحادیه اروپا

تلاش دولت جدید اتریش برای کاهش تحریم های غرب ضد روسیه